audiowit Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Ojtam ojtam. Nazywają się kudos, a to zobowiazuje i nie ma lipy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbulka_ Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 32 minuty temu, audiowit napisał: Sotm. 200? Masz bardzo fajne i zadkie w PL kolumny. Grają podobno dość ciepło wiec warto zadbać o dość przejzystą pozostałą część toru. Dokładnie SOTM SMS-200 Na tą chwilę ciepła jest wystarczająco Jeszczę będę dalej kombinował z zasliaczem pod Sotm oraz kabelkami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Opisalbys brzmienie tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Dobry wieczór 😎 Wrzucam foto mojego ustroju. Pomieszczenie beż żadnej adaptacji więc dosyć wymagające warunki. Do tematu audio wróciłem w 2021, po długiej przerwie i to bardzo hehe. 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki84 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Skowronki cwierkają ze te amphiony bardzo dobrze zgrywają się z 80-ką Hegla. Bardzo dobre kolumny ,grające w zasadzie w każdym pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Dokładnie dlatego ostatecznie z nimi zostałem. Nawet kiedyś Heglu myślałem, nawet testowałem- ale ostatecznie ( tzn na tą chwilę hehe) skończyłem z innym wzmacniaczem z północy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października To nie moje graty , ale przebywam obecnie na kilkudniowym wypadzie we Włoszech. W mieszkaniu, które wynajmuję, natrafiłem na takie cudo. 12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbulka_ Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 11 godzin temu, audiowit napisał: Opisalbys brzmienie tych kolumn? Postaram się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Nastała mała zmiana i do tanga z moją DR-ką ruszyły Pylony Jasper 25 MKII i...... z miejsca wyeliminowały dotychczas faworyzowane Cantony. Coś tam postaram się wkrótce więcej opisać. Niemniej wydaje się, że dobrana to para. Dogrzewają się ... zatem za chwile pewnie będzie pełniejszy obraz, którym się podzielę. 7 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Bardzo ładnie się prezentują:) już taki zestawił konkret się zrobił, tamte Cantony co by nie mówić deko odstawały. Digital były by ciekawe jak Ci brzmienie Cantona odpowiadało, ale Jasper też super. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Uuu ależ elegancki zestaw ! Kolumny chyba dość blisko ściany stoją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 1 godzinę temu, Adamo666 napisał: Uuu ależ elegancki zestaw ! Kolumny chyba dość blisko ściany stoją? Blisko ....ale tez to trochę złudzenie na zdjęciu. Stoją w połowie drogi między szafką rtv a ścianą. Czyli tyle samo odstępu do ściany co do szafki oraz wychodzi tyle samo za kolumnami ok. 30 cm 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Dnia 19.10.2024 o 10:44, Matt Daemon napisał: Dogrzewają się ... zatem za chwile pewnie będzie pełniejszy obraz, którym się podzielę. Poproszę tu i teraz. A za „chwilę” to także poczytam. Zapewne masz utwory, takie kiedy w nocy obudzony pamiętasz jak brzmią. Jakie różnice między starymi a nowymi kolumnami? Design, kolor, cenę pomińmy. Nie powinny mieć wpływu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Dnia 19.10.2024 o 10:44, Matt Daemon napisał: ruszyły Pylony Jasper 25 MKII Sprawdzałeś może ostatnio wilgotność w pomieszczeniu ? Bo nie wiem czy to ważne, ale przednia ścianka się nieco wygięła . 😂 Gratulacje. Lubię Pylony , bo .....to Pylony. Poznaliśmy właścicieli Firmy i wiem , że wkładają serce w te paczki , a wykonanie skrzynek to pełen profesjonalizm. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 5 minut temu, tomek4446 napisał: Sprawdzałeś może ostatnio wilgotność w pomieszczeniu ? Bo nie wiem czy to ważne, ale przednia ścianka się nieco wygięła . 😂 Kurła... a myślałem, że to jakiś efekt zdjęcia ale to tak na serio. Wybierałem bez okularów :-( 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października (edytowany) Gdy żony nie ma w domu i można sobie puścić głośno. 20241021_172822.mp4 Edytowano 21 października przez Nie wszystko wiedzący 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) Cały czas czekają na zastosowanie, bo nie mogę zdecydować - lampa czy gramofon. Edytowano 27 października przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Dnia 18.10.2024 o 20:51, Adamo666 napisał: Dokładnie dlatego ostatecznie z nimi zostałem. Nawet kiedyś Heglu myślałem, nawet testowałem- ale ostatecznie ( tzn na tą chwilę hehe) skończyłem z innym wzmacniaczem z północy Ja właśnie powoli szukam nowego pieca do moich Amphionów i chciałbym się spytać co to wzmaczniacz ? I jak sobie radzi podczas cichszych odsłuchów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października to wiekowa integra Mike'a Bladeliusa - S.A.T. amplifix. Wcześniej z argonami 3ls grała dzielonka atolla z serii 200 (streamer i końcówka mocy) i było bardzo dobrze. Niemniej jednak ten zestaw miał to do siebie, że relatywnie trzeba było wysoko kręcić potencjometr, żeby zagrał. Ten amplifix ma na papierze mniej mocy, ale wydajność prądową ma większą. I już od niskich poziomów głośności jest dynamika. Za to trzeba dłużej czekać po włączeniu, żeby się rozgrzał i zagrał. Dłużej od atolla- który swoją drogą też potrzebuje czasu po włączeniu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Środa o 18:35 Udostępnij Napisano Środa o 18:35 (edytowany) Mój zestaw: NAD M66 (Preamp + Streamer) NAD M23 x 2 @Bridge Gramofon Pro-Ject Xtension 10 Evo + Ortofon Cadenza Black Gold Note PH-10 + Gold Note PSU-10 2 x Taga Harmony PC-7000 Roon Rock @ Intel NUC Wilson Audio Watt/Puppy (wygrzewają się :)) - nastąpiła zmiana z Sabrina X Edytowano Środa o 18:38 przez Marcin W 15 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano Środa o 18:42 Udostępnij Napisano Środa o 18:42 piękny set i pokój ! Używasz subwoofer w zestawie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Środa o 18:47 Udostępnij Napisano Środa o 18:47 Przed chwilą, Adamo666 napisał: piękny set i pokój ! Używasz subwoofer w zestawie? A tak, zapomniałem dopisać, że mam Subwoofer Bowers'a DB4S. Korzystałem z niego w setupie z SabrinaX. Pomiędzy NAD M66, a Subwooferem mam miniDSP - mam skonfigurowane kilka profili, które w razie potrzeby można przełączyć. Sub to raczej wspomaganie kolumn w wyjątkowych sytuacjach Zobaczymy jak się wygrzeje Watt/Puppy na ile będzie jeszcze przydatny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano Środa o 18:57 Udostępnij Napisano Środa o 18:57 Elegancko. Klasa D dobrze sobie radzi z Wilsonami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Środa o 18:58 Udostępnij Napisano Środa o 18:58 (edytowany) 1 minutę temu, Adamo666 napisał: Elegancko. Klasa D dobrze sobie radzi z Wilsonami? Oj tak - Wzmaki na Purify Eigentakt chodzą jak złoto Edytowano Środa o 18:59 przez Marcin W 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Środa o 19:55 Udostępnij Napisano Środa o 19:55 Czy Taga Harmony PC-7000, przy tej klasie urządzeń wnosi jakieś odczuwalne polepszenie? Pytam, ponieważ zainteresowałem się tym kondycjonerem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts