Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

32 minuty temu, audiowit napisał:

Sotm. 200?

Masz bardzo fajne i zadkie w PL kolumny. Grają podobno dość ciepło wiec warto zadbać o dość przejzystą pozostałą część toru.

Dokładnie SOTM SMS-200 :) Na tą chwilę ciepła jest wystarczająco :) Jeszczę będę dalej kombinował z zasliaczem pod Sotm oraz kabelkami :)

Nastała mała zmiana i do tanga z moją DR-ką ruszyły Pylony Jasper 25 MKII i...... z miejsca wyeliminowały dotychczas faworyzowane Cantony.

Coś tam postaram się wkrótce więcej opisać. Niemniej wydaje się, że dobrana to para. Dogrzewają się ... zatem za chwile pewnie będzie pełniejszy obraz, którym się podzielę.

20241018_075048.jpg

20241018_075612.jpg

20241018_075121.jpg

20241018_075102.jpg

1 godzinę temu, Adamo666 napisał:

Uuu ależ elegancki zestaw ! 

Kolumny chyba dość blisko ściany stoją?

Blisko ....ale tez to trochę złudzenie na zdjęciu. Stoją w połowie drogi między szafką rtv a ścianą. Czyli tyle samo odstępu do ściany co do szafki oraz wychodzi tyle samo za kolumnami ok. 30 cm

Dnia 19.10.2024 o 10:44, Matt Daemon napisał:

Dogrzewają się ... zatem za chwile pewnie będzie pełniejszy obraz, którym się podzielę.

Poproszę tu i teraz. A za „chwilę” to także poczytam. 

Zapewne masz utwory, takie kiedy w nocy obudzony pamiętasz jak brzmią. Jakie różnice między starymi a nowymi kolumnami?

Design, kolor, cenę pomińmy. Nie powinny mieć wpływu.

Dnia 19.10.2024 o 10:44, Matt Daemon napisał:

ruszyły Pylony Jasper 25 MKII

Sprawdzałeś może ostatnio wilgotność w pomieszczeniu ? Bo nie wiem czy to ważne, ale przednia ścianka się nieco wygięła . 😂

Gratulacje. Lubię Pylony , bo .....to Pylony. Poznaliśmy właścicieli Firmy i wiem , że wkładają serce w te paczki , a wykonanie skrzynek to pełen profesjonalizm.

Dnia 18.10.2024 o 20:51, Adamo666 napisał:

Dokładnie dlatego ostatecznie z nimi zostałem. Nawet kiedyś Heglu myślałem, nawet testowałem- ale ostatecznie ( tzn na tą chwilę hehe) skończyłem z innym wzmacniaczem z północy :)

Ja właśnie powoli szukam nowego pieca do moich Amphionów i chciałbym się spytać co to wzmaczniacz ? :) I jak sobie radzi podczas cichszych odsłuchów ?

to wiekowa integra Mike'a Bladeliusa - S.A.T. amplifix. Wcześniej z argonami 3ls grała dzielonka atolla z serii 200 (streamer i końcówka mocy) i było bardzo dobrze. Niemniej jednak ten zestaw miał to do siebie, że relatywnie trzeba było wysoko kręcić potencjometr, żeby zagrał. Ten amplifix ma na papierze mniej mocy, ale wydajność prądową ma większą. I już od niskich poziomów głośności jest dynamika. Za to trzeba dłużej czekać po włączeniu, żeby się rozgrzał i zagrał. Dłużej od atolla- który swoją drogą też potrzebuje czasu po włączeniu.    

Mój zestaw:

NAD M66 (Preamp + Streamer)
NAD M23 x 2 @Bridge
Gramofon Pro-Ject Xtension 10 Evo + Ortofon Cadenza Black
Gold Note PH-10 + Gold Note PSU-10
2 x Taga Harmony PC-7000
Roon Rock @ Intel NUC

Wilson Audio Watt/Puppy (wygrzewają się :)) - nastąpiła zmiana z Sabrina X

1.jpg

Edytowano przez Marcin W

Przed chwilą, Adamo666 napisał:

piękny set i pokój :) !

Używasz subwoofer w zestawie?

A tak, zapomniałem dopisać, że mam Subwoofer Bowers'a DB4S. Korzystałem z niego w setupie z SabrinaX. Pomiędzy NAD M66, a Subwooferem mam miniDSP - mam skonfigurowane kilka profili, które w razie potrzeby można przełączyć. Sub to raczej wspomaganie kolumn w wyjątkowych sytuacjach :)

Zobaczymy jak się wygrzeje Watt/Puppy na ile będzie jeszcze przydatny :)