Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Teraz już, konkretnie te ze zdjęć. Córka w końcu się zlitowała😉 Nie muszę posiłkować się zdjęciami poglądowymi. Myślę, że stan jest ok. Mają dodatkowo dedykowane do nich stojaki. Pozostaje mi tylko cierpliwość w oczekiwaniu na przyjazd do mojej piwnicy. 

@MariuszZ - myślę, że mogą stanowić konkurencje dla Twoich Herezji😉

1000011180.jpg

1000011181.jpg

1000011177.jpg

1000011174.jpg

1000011175.jpg

1000011176.jpg

1000011179.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
19 godzin temu, Rega napisał:

@MariuszZ - myślę, że mogą stanowić konkurencje dla Twoich Herezji😉

Na pewno 👍

Piękne i ciekawe paczki, i chętnie przy okazji posłucham 😁

Od H3 trochę sie różnią, ale mają wspólny mianownik. Obudowa zamknięta. 

Na plus Tandberga to przebieg impedancji. Korzystniejszy dla wzmacniaczy lampowych porównując do H3.

Pasmo szersze, ale to korzyść wymierna trochę uzależniona od kubatury pomieszczenia. W moich 14m2 H3 chyba lepiej się wpisują, Tandbergi wg moich wyobrażeń lepsze do większych pomieszczeń, ale głowy nie dam.

Efektywność trochę mniejsza niż w H3. W specyfikacji podają 96dB dla 6W czyli dla 1W wyjdzie ok. 91dB/1W/1m. To sporo mniej niż mają H3. Moja 3W lampa napędzi, ale nie do poziomów na zabawę sylwestrową 😉

To kolumny dla świadomego audioluba, z recenzji wyczytałem, że wymagają trochę wysiłku żeby się odwdzięczyły w 100%. 

Pozdrawiam. M

Napisano

@MariuszZ ogólnie te monitory są jednak polecane do tranów. To był najwyższy model serii, natomiast niższy model był zrobiony już typowo pod lampę bodajże TL5020 miał oznaczenie jak dobrze pamiętam. Chodzą sporo taniej, ale to jednak te które Roman kupił uznawane są za wyśmienite kolumny. Wiele osób mi je polecało cieszę się że Roman oceni co zacz

Napisano (edytowany)

Najnowsza (dzisiejsza) zdobycz. 9xTFK i 1xPhilips. Przyjadą z Tandbergami. 

PS. Odnośnie kolumn - bierzmy pod uwagę, ze to monitory studyjne, gdzie stawia się na wierność przekazu, bez podbarwień, co nie wszystkim może odpowiadać. 

PS2 - Koledzy mieszkajacy w pobliżu mogą liczyć na wypożyczenie kolumn do posłuchania we własnych warunkach. Problemu nie będzie. 

IMG_8801.jpeg

Edytowano przez Rega