Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Taki doświadczony audiofil i dał się podpuścić🤣. Widocznie argumenty były podparte czymś mocniejszym😉.

PS ALe ja też swojego Tandberga nie mam zamiaru ,,upłynniać''.  Stoi i czasem cieszy ucho.

IMG_20211122_195707.jpg

IMG_20230611_141815.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
38 minut temu, Rega napisał:

ja też swojego Tandberga nie mam zamiaru ,,upłynniać''.  Stoi i czasem cieszy ucho.

A pokażesz zdjęcia Tandbergów na nowych standach? Czy może już wrzucałeś i przegapiłem?

Napisano (edytowany)
43 minuty temu, Rega napisał:

Stoi i czasem cieszy ucho.

Ja dzis sie przekonałem poraz kolejny że nasze hobby powinno cieszyć nie tylko ucho, ale i oko i być częścią inwestowania kasy bo akurat wiele z tych sprzętów to też dobra inwestycja. Audio fakt że głównie muzyka stoi i dla muzykj sie to wszystko robi, ale aspekty sztuki inżynieryjnej czy wzorniczej też robią mega robotę. Mnie przynajmniej też to cieszy przyznaje sie bez bicia. 

20251109_155446.jpg

Edytowano przez Wing0
Napisano
Dnia 11.10.2025 o 08:44, rajdek napisał:

Telewizor okazuje się nie być takim złem.

Ostatecznie zostają u mnie trójkątne absorbery, które wykonały świetną robotę w dolnej średnicy.

IMG20251011082956.jpg.b654916067fa03a2a7a6086e0aefc7db.jpg

Na koniec podsumowanie inteligencji wytrenowanej przez forumowego akustyka.

IMG_20251011_084037.png.59f0306c3fcf17f29e5b6e311d293a7f.png

Dla mnie to już koniec gonitwy za akustycznym króliczkiem.

Pozdrawiam

Widze Dali Rubicore 2 czy Rubicon 2?

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Wing0 napisał:

A dziękuję ktoś mnie lekko podpuścił, a ze okazja czyni zbieracza to się melduje :)

To akurat jeden z przedstawicieli gatunku czarnych koni ( niech kolor frontu nie zmyli :). Transformator nippon, vfety no i marka Sony, ktora wyprzedzala technologicznie konkurencję tamtych czasow. Obecnie kosztuje niewiele ale trudno o zadbane egzemparze. No i trzeba pamietać żeby trzymać go w dobrej kondycji.

Moze zagrozić Luxowi, tak jak pisalem., moze okazać sie czarnym koniem. Jest mniej efektowny z wygladu i sonicznie niż Lux ale co wprawniejsze ucho nie da sie zwieść oczom ;)

Edytowano przez audiowit
Napisano

Co do wyglądu Lux faktycznie jest znacznie bardziej ekskluzywny ale surowość Soniaka może sie podobać, szczebelki, pokrętła mają swój urok o wycieraczkach nie wspomnę. Narazie niech sobie siedzą oba jeść nie wołają. 

Napisano
6 minut temu, audiowit napisał:

ktory bedzie milowym?

Witek finansowo nie ma szans i tak przegiąłem ostatnio... narazie mam słuchania ze hoho świeże trzy piece praktycznie trzeba rozgryźć co w nich drzemie i które zostawić na stałe. 

Napisano

No tak. Audio to tylko hobby i są wazniejsze rzeczy. Fajnie, ze udało Ci się przesluchać rzeczy, ktore polecalem i tak wysoko sonicznie wystrzelileś. Chciałoby się wiele ale na szczęście życie potrafi dawkować doznania :)

Napisano

Myślę, ze zostaną dlugo, i bedzie na to czas. 

U mnie w sumie bez większych zmian. Dbam o kondycję sprzetu i odsluchuję Pliniusa, ktory wrocił niedawno z kuracji odmladzajacej. Był w stanie wzorowym. Nie bylo co w zasadzie poprawiać.

20251109_200559.jpg

Napisano
39 minut temu, audiowit napisał:

No tak. Audio to tylko hobby i są wazniejsze rzeczy. Fajnie, ze udało Ci się przesluchać rzeczy, ktore polecalem i tak wysoko sonicznie wystrzelileś. Chciałoby się wiele ale na szczęście życie potrafi dawkować doznania :)

Audio to piękne hobby do czasu utraty słuchu nawet częściowego 

Przed chwilą, Mprezi napisał:

Audio to piękne hobby do czasu utraty słuchu nawet częściowego co wynika z biologii