Wing0 Napisano 11 listopada Napisano 11 listopada To juz tur jest @Rega mocowo całkiem spoko obecne wzmacniacze sobie radzą pytanie czy jeszcze coś więcej odnosnie jakości da się zrobić bedsie trzeba testować. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 11 listopada Napisano 11 listopada Sumo, to w PL malo znana firma. A szkoda, bo zacna. Odpisz, cytując
Carmion Napisano 14 listopada Napisano 14 listopada Dnia 11.11.2025 o 13:44, gienas napisał: No nie wiem ten zielonouchy zapewni przestrzeni ile zechce... „Jeśli nie jesteś ze mną, jesteś moim wrogiem!” 4 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 15 listopada Napisano 15 listopada Dnia 9.11.2025 o 17:07, Wing0 napisał: Ja dzis sie przekonałem poraz kolejny że nasze hobby powinno cieszyć nie tylko ucho, ale i oko i być częścią inwestowania kasy bo akurat wiele z tych sprzętów to też dobra inwestycja. Audio fakt że głównie muzyka stoi i dla muzykj sie to wszystko robi, ale aspekty sztuki inżynieryjnej czy wzorniczej też robią mega robotę. Mnie przynajmniej też to cieszy przyznaje sie bez bicia. Michał, mija tydzień. Osluchałeś, porownaleś. Jakie wnioski? Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Następny eksponat w muzeum:) Tylko gdzie go postawić? (na razie zdjęcie poglądowe). Ale już czeka na przywiezienie:) Edytowano 5 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Następny eksponat w muzeum Roman, a taśmy masz? Ładny eksponat Odpisz, cytując
Rega Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) W komplecie dostałem dwie. ALe jesli będą potrzebne to zdobycie nie sprawia żadnych trudności. Kiedyś miałem kilkanaście, ale porozdawałem:) Edytowano 3 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
crategus Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przeszło 10 lat bez pojedynczej zmiany w systemie. Nawet na fora nie zaglądałem, i dostępu pogubiłem I jakoś ostatnio tak mnie naszło. Doszło pre i SS na dół pasma. Pomieszczenie (kubatura) dość duże, ale zaadaptowane na etapie budowy. Projekt własny, budżetowy, ale jakoś wyszło a efekty są znakomite. Kolumny ustawione w sporej odległości od ścian, i to również działa - pierwsze odbicia zdają się być ignorowane przez mózg 7 7 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Te mniejsze kolumny to Chario Syntar? PS Więcej zdjęć pupila do tematu Nasi pupile! Edytowano 2 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @crategus Cześć. a jaką tam kubaturę masz? Zdjęcia telefonem zapewne, nie lubię tej perspektywy i trudno mi oszacować. Jakiej muzyki/brzmienia słuchasz? I ostatnie i najważniejsze moje pytania. A jak tam brzmi na basie u Ciebie? I dlaczego nie dudni? Pozdro Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, crategus napisał: Przeszło 10 lat bez pojedynczej zmiany w systemie. Nawet na fora nie zaglądałem, i dostępu pogubiłem I jakoś ostatnio tak mnie naszło. Doszło pre i SS na dół pasma. Pomieszczenie (kubatura) dość duże, ale zaadaptowane na etapie budowy. Projekt własny, budżetowy, ale jakoś wyszło a efekty są znakomite. Kolumny ustawione w sporej odległości od ścian, i to również działa - pierwsze odbicia zdają się być ignorowane przez mózg Świetne wnętrze, zarówno imponujące, niepowtarzalne jak i przytulne! AI będzie miało z czego składać obrazki 😊 Gratulacje! 3 Odpisz, cytując
crategus Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 34 minuty temu, Rega napisał: Te mniejsze kolumny to Chario Syntar? PS Więcej zdjęć pupila do tematu Nasi pupile! Tak, Syntary (front, centralny dialogue, i boczne surroundy) mam osobno pod KD. Stereo się z tym nie styka Pupilow jest więcej - dwa psy i dwa koty. Jest osobny na to wątek? No to szukam, bo uwielbiam 32 minuty temu, AudioTube napisał: @crategus Cześć. a jaką tam kubaturę masz? Zdjęcia telefonem zapewne, nie lubię tej perspektywy i trudno mi oszacować. Jakiej muzyki/brzmienia słuchasz? I ostatnie i najważniejsze moje pytania. A jak tam brzmi na basie u Ciebie? I dlaczego nie dudni? Pozdro Kubatury nie pamiętam, musiałbym spojrzeć do projektu… ale nad sweet spotem jest 9m przestrzeni do samej kalenicy a na boki też po kilka dobrych metrów Muza przeróżna - od klasyki, poprzez jazz, na ciężkim łomocie kończąc Bas jest idealny;) Zdaje sobie sprawę skąd pytanie, bo na to by wskazywało ustawienie. Ale: wszystkie sufity (prócz pustki nad głową) to zaadaptowana przestrzeń - 30 cm z wełna akustyczna i panelami Nida sonic. Szafka za - półka na 9m w górę sama w sobie z książkami jest rozpraszaczem. Jest też wytłumiona. Na ścianach jeden duży panel a pod nim wełna (mur jest swoją drogą - to nie tylko przepierzenie). Kilka ustroi powieszonych, ale tak, by dało się z nimi wizualnie żyć W sovranach zaś są 2x20cm na Basie skonfigurowane w push-pullu jako klepsydra z wylotem horyzontalnym. I to działa. Nie dudni, jest punktowy, i tu być może otrę się o jakąś herezję, bo ciężko lokować na scenie instrumenty wybrzmiewające basem… ale u mnie to słychać i da się precyzyjnie wszystko wskazać (pewnie również dzięki dźwiękom współtowarzyszącym jak szarpnięcia strun, inne wybrzmienia z pasm wyższych) czy to kotły, czy to kontrabas, czy szarpane struny. 1 3 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu obłędna aranżacja pięknego pomieszczenia - poproszę więcej fotek Odpisz, cytując
Recommended Posts