crategus Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu 8 minut temu, AudioTube napisał: @Rega i @crategus Czym napędzacie te moduły basowe? W którym miejscu są cięte? Napędzam w biampie (choć sama kt120 też sobie fajnie radziła) i dół podłączony jest do klona gryphona tabu. Zwrotnica tnie je do 100Hz. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu 45 minut temu, Rega napisał: Mam trochę podobnie w KEF 107. Wylot, za to, skierowany pionowo do góry. Po dwa 25 cm niskotonowce zespolone i połączone współśrodkowo prętem. Kef stosował to rozwiązanie od dawna, w rożnych konstrukcjach, nie wiem jak dzisiaj. Na zdjęciu Kef 103.4 A góra Kef 107, czyli wysoko-tonowy i średniak to zdaje się słynna konstrukcja LS3/5...? 45 minut temu, Rega napisał: Mam trochę podobnie w KEF 107. Wylot, za to, skierowany pionowo do góry. Po dwa 25 cm niskotonowce zespolone i połączone współśrodkowo prętem. Kef stosował to rozwiązanie od dawna, w rożnych konstrukcjach, nie wiem jak dzisiaj. Na zdjęciu Kef 103.4 A góra Kef 107, czyli wysoko-tonowy i średniak to zdaje się słynna konstrukcja LS3/5...? Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu (edytowany) Już nie pamiętam gdzie, ale czytałem, że podobne górne części są w 104, 105 i 107, ALE TYLKO zewnętrznie podobne. Nie wiem na czym miałaby polegać różnica. Tylko moje 107 widziałem (i widzę:)) na żywo. Poza tym 104 i 105 są różne modele, podobnie jak 107. Edytowano 5 minut temu przez Rega Odpisz, cytując
Recommended Posts