Chyba Miro 84 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 31 minut temu, majkel74 napisał: jeszcze brakuje żeby szafę otworzył i dopiero się zacznie, analiza garderoby, Nie chodzi o robienie zdjecia z otwartym tylko o odsłuch z otwartymi drzwiami w ramach testu. Nawet nie przyszło mi do głowy to co Tobie. I do tego jeszcze wpis.... 36 minut temu, majkel74 napisał: sto nieocenionych rad od forumowych dekoratorów wnętrz, kreatorów mody i innych mądralińskich. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 32 minuty temu, DiBatonio napisał: @RLC2 wiem, że to kolejna wypowiedź, która może Ci się nie spodobać, ale troche równowagi na tym przesłodzonym forum się przyda, nie sądzisz? 😏 Wiem że nie Wiesz co mi się może spodobać a co nie 😁 Szanuję każde zdanie na tym forum doświadczonych osób które mieli mnóstwo sprzętu audio jak i nowicjuszy ( takich jak ja ) co bardziej słuchają muzyki niż sprzętu. Dla każdego jest miejsce tutaj każdy ma prawo się wypowiadać. Ważne żeby jedni i drudzy wyciągali wnioski z rozmowy bo chyba o to tutaj chodzi prawda? 3 godziny temu, RLC2 napisał: A było tak fajnie ☹️ Ciekawe kolumny radość ze słuchania muzyki... Pisałem w kontekście samej muzyki @soberowy pisał że jest świadomy ograniczeń swojego systemu i że jest jeszcze tyle płyt CD do kupienia. Może i jest czasem za slodko ale to chyba lepsze jak nerwy które czasem rozwalają całe tematy? Pozdrawiam P.S Słodzę erytrolem jak by co 😉 Edytowano 12 godzin temu przez RLC2 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) . Edytowano 12 godzin temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, RLC2 napisał: Pisałem w kontekście samej muzyki @soberowy pisał że jest świadomy ograniczeń swojego systemu i że jest jeszcze tyle płyt CD do kupienia. Też o tym pisałem 😉 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Czyli w jednej kwestii jesteśmy zgodni 😉 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, RLC2 napisał: Może i jest czasem za slodko ale to chyba lepsze jak nerwy które czasem rozwalają całe tematy? Też jestem tego zdania. Na razie nic takiego się nie dzieje, myślę, że Witold nie pisał zlosliwie, tylko tak to widzi. Ja zresztą też napisalem co myślę i nie sądzę by Michał, czy ktokolwiek czuł się urażony, chociaż kto wie jak by sie zastanowić to zawsze ktoś wrażliwy się znajdzie. Pzdr. 6 minut temu, RLC2 napisał: Słodzę erytrolem jak by co A ja stevią 😉 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu To już dwie kwestie zgodności robi się słodko 😁 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jako że byłem u Michała, pozwolę sobie odnieść się do słów Witolda @audiowita. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "kakofonia", ale domyślam się, że mówisz o braku porządku w obrazie stereo. Uspokajam. Przesłuchałem kilka, może kilkanaście utworów i wszystko jest ok. Jak już wspominał Michał, nie jest to scena tak spektakularnie budowana jak np u Piotrka @Pitt39 czy np u pewnego kolegi z Lublina, u którego byłem jakiś czas temu, ale scena nie pływa a poszczególne źródła pozorne są stabilne. Zresztą w dwóch przypadkach wspomnianych przeze mnie, koledzy mają ustawienie diagonalne i słuchają w dość bliskim polu. Co ciekawe, będąc rok temu w Łodzi u kolegi z akustyką zrobioną profesjonalnie i sprzętem za grube pieniądze, nie doświadczyłem takiej głębi. Jeśli zaś chodzi o wytłumienie pokoju. Myślę, że na niski czas pogłosu wpływa jednak poza łóżkiem i dywanem, ten dość spory skos. I teraz też taka moja dygresja. Czy tak niski czas pogłosu jest odczuwalny? Nie wiem. Mam strych podobnie wygłuszony i w "normalnym życiu" nie czuję jakiś wielkich różnic między 0,25 a 0,45. Co innego jak ten czas zaczyna uciekać w okolice 0,8 czy nawet jednej sekundy. Podsumowując ten przydługi wywód. Niestety nie każdemu z nas dane jest posiadanie osobnego pomieszczenia odsłuchowego z odpowiednią adaptacją. Wg mnie obecne ustawienie Michała nie nastręcza jakiś problemów a muzyki słucha się naprawdę przyjemnie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Edytowano 5 godzin temu przez KrólKiczu 2 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Nie chodzi o robienie zdjecia z otwartym tylko o odsłuch z otwartymi drzwiami w ramach testu. Nawet nie przyszło mi do głowy to co Tobie. I do tego jeszcze wpis.... Wiem, że nie chodziło Ci o robienie zdjęć, a propozycja otwierania szafy przy „krytycznym” odsłuchu jest całkiem sensowna. Mój wpis odnosił się do ogólnej tendencji widocznej na forum, gdy ktoś wrzuca zdjęcie swojego pokoju. 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dlaczego o tym wspomniałem? Bo wrzuciłem (jakiś czas temu) tymczasowo sprzęt do sypialni gdzie stał przed podobną szafą z przesównymi drzwiami. Zrobiłem sobie pomiar "na ucho" (czyli po audiofilsku) szafa zamknieta za kolumnami vs szafa z rozsunietymi częściowo drzwiami (tworząc niejako "absorber" głeboki na ok 60cm obudowany wewnetrznymi płytami tejże szafy). Naocznie.... tzn nausznie dowiedziałem się jaki wpływ ma wygłuszenie za kolumnami. Już teraz wiem, że moja jaskinia dedykowana do audio, która w przyszłości się pojawi, będzie w stylu koncepcji LEDE. Za kolumnami tłumienie, a za słuchaczem rozpraszanie. Edytowano 2 godziny temu przez Chyba Miro 84 Poprawki pisowni i takie tam inne 🤪 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: będzie w stylu koncepcji LEDE 👍. Polecam. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, KrólKiczu napisał: Jako że byłem u Michała, pozwolę sobie odnieść się do słów Witolda @audiowita. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "kakofonia", ale domyślam się, że mówisz o braku porządku w obrazie stereo. Uspokajam. Przesłuchałem kilka, może kilkanaście utworów i wszystko jest ok. Jak już wspominał Michał, nie jest to scena tak spektakularnie budowana jak np u Piotrka @Pitt39 czy np u pewnego kolegi z Lublina, u którego byłem jakiś czas temu, ale scena nie pływa a poszczególne źródła pozorne są stabilne. Zresztą w dwóch przypadkach wspomnianych przeze mnie, koledzy mają ustawienie diagonalne i słuchają w dość bliskim polu. Co ciekawe, będąc rok temu w Łodzi u kolegi z akustyką zrobioną profesjonalnie i sprzętem za grube pieniądze, nie doświadczyłem takiej głębi. Jeśli zaś chodzi o wytłumienie pokoju. Myślę, że na niski czas pogłosu wpływa jednak poza łóżkiem i dywanem, ten dość spory skos. I teraz też taka moja dygresja. Czy tak niski czas pogłosu jest odczuwalny? Nie wiem. Mam strych podobnie wygłuszony i w "normalnym życiu" nie czuję jakiś wielkich różnic między 0,25 a 0,45. Co innego jak ten czas zaczyna uciekać w okolice 0,8 czy nawet jednej sekundy. Podsumowując ten przydługi wywód. Niestety nie każdemu z nas dane jest posiadanie osobnego pomieszczenia odsłuchowego z odpowiednią adaptacją. Wg mnie obecne ustawienie Michała nie nastręcza jakiś problemów a muzyki słucha się naprawdę przyjemnie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Kwstia punktu odniesienia. No to super, ze jest rewelacyjnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts