arti Napisano 25 sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2012 foty bedą jak tylko wszystko bedzie juz u mnie w domu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 6 października 2012 Udostępnij Napisano 6 października 2012 zaszły małe zmiany w systemie a mianowicie Olive został zastapiony chwilowo przez Naim CD5i a kable głosnikowe zostały zamienione na XLO Ultra12. [attachment=3697:DSCN6813.JPG][attachment=3698:DSCN6812.JPG]system powiekszył sie o DVD/CD MERIDIAN G91A i gramofon AVID VOLVERE z ramieniem SME309 i wkładka BENZ MICRO L2. Zdjecia dołacze jak tylko urzadzenia dotra do mnie do domu. Wrażenia odsłuchowe napiszę za jakieś pare tygodni jak tylko wygrzeją się kolumny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lary7 Napisano 17 października 2012 Udostępnij Napisano 17 października 2012 amplituner: Yamaha CR-200Ekolumny: Unitra Fonica A-1715m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 października 2012 Udostępnij Napisano 17 października 2012 Piękny amplituner Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 października 2012 Udostępnij Napisano 19 października 2012 Fajny stolik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 października 2012 Udostępnij Napisano 21 października 2012 Arti może opiszesz co się zmieniło w brzmieniu (bo przecież o to tu chodzi) po zastosowaniu nowych komponentów? Lary7 Cegły są ok. a szkło do d..y. Przepraszam nawet nie, bo można sobie d..ę pociąć.A tak zupełnie poważnie, lepszy byłby blat z grubego drewna albo lepiej ze sklejki (też grubej). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lary7 Napisano 21 października 2012 Udostępnij Napisano 21 października 2012 Lary7 Cegły są ok. a szkło do d..y. Przepraszam nawet nie, bo można sobie d..ę pociąć.A tak zupełnie poważnie, lepszy byłby blat z grubego drewna albo lepiej ze sklejki (też grubej).[/quote]kwestia gustu. jednemu sie podoba, a drugiemy nie (ja naleze do tych 1-wszych i zmieniac nic nie bede:)) mimo wszystko dzieki za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 października 2012 Udostępnij Napisano 22 października 2012 f1angel chodziło raczej o zdolności szkła do przenoszenia drgań, stoliki w audio mają je redukować i dlatego drewno jest lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 22 października 2012 Udostępnij Napisano 22 października 2012 Wrażenia odsłuchowe opiszę jak tylko wygrzeje kolumny... kupione nówki więc parę tygodni daje im na wygrzanie a potem do dzieła... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 listopada 2012 Mój zestaw jest raczej standardowy ale "dla poddierżania razgawora" umieszczam fotki.Kwiatek na kolumnie stoi TYLKO ze względu na ... koty. To jedyny sposób, żeby nie korzystały z kolumny jako etapu pośredniego w podróży na bibliotekę. Czasem wskakiwały of frontu wspomagając się dla wygody o maskownicę. Pazurami ... !!!Sprzęt ładnie ze sobą gra, ciepło, szczegółowo i wiernie. Czasem brakuje mi nieco najniższych tonów - np. SBB, którego dużo słucham nagminnie stosowało przesterowany bas i takie efekty nieco trudno wycisnąć z kolumn chyba.To jednak jedyny mankament zestawu A cały zestaw to:ROTEL RA04ROTEL RCD-06SElac FS 68GS 242 "ADAM"FISHER CR 5122PIONEER F 502 RDSDVD - Pioneer DV 420VIC: KLOTZ "La Grange" GY 107kabel głośnikowy: Dexon Flat Multiwire system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 listopada 2012 A to magnetofon - nie zmieścił się w poprzednim poście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian999 Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 listopada 2012 Witam Sprzęt Fisher ca-2310Fisher fm-2310 Fisher mt-6410 + wkładka ortofon om 5 Akai x201d Technics sl pg 440a Technics TR 333 Altus 110 Zgc 30 Muzyka Głównie lata 80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 listopada 2012 U mnie coś nowego w tym tygodniu konwerter USB-SPDIF --> M2Tech HiFaceDAC --> MUSE TDA1543X4Na razie niewiele słuchałem, ale taki pakiet zdeklasował, albo raczej zmiażdżył/rozjechał CREATIVEa i Denon'a. Co ciekawe całość kosztowała mnie 700zł z przesyłką i lepszym zasilaczem do DACa (stabilizowany Tomanek 12V 700mA), więc jak na realia audiofilskie to nic, a jestem przekonany, że za 3x więcej ciężko będzie znaleźć zestaw znanego producenta, który zagra lepiej... a wstydu nie będzie nawet przy konstrukcjach jeszcze droższych, szczególnie, że w planach jest jeszcze drobny tuning Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 24 listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 listopada 2012 U mnie również dołączyło zacne urządzenie (to znaczy powróciło do mnie po krótkiej rozłące) a mianowicie MERIDIAN G91A. Już niedługo napiszę pare wrażeń odsłuchowych... pozdrawiam szanownych forumowiczów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 6 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2012 A u mnie zagoscila zadka koncowka mocy z przedwzmacniaczem Marantz SM80 oraz SC80: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycza Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2012 Yamaha RX-V 357+DVD-S557, do tego niebawem dotrą Focal Chorus 714S, obecnie jakieś M-audio z bocznym bassem Muzyka to:Papa Dance, Kombi, Lady Pank, Sting, U2, Kings of Leon, Scorpions, muzyka z lat 80tych/moje dzieciństwo 1976/... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2012 Adamc, na zdjęciu widziałem wysokie tony mocno na plus. Słuchasz tak? Nie przeostrza to muzyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 9 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2012 Cytat Yamaha RX-V 357+DVD-S557, do tego niebawem dotrą Focal Chorus 714S, obecnie jakieś M-audio z bocznym bassem Muzyka to:Papa Dance, Kombi, Lady Pank, Sting, U2, Kings of Leon, Scorpions, muzyka z lat 80tych/moje dzieciństwo 1976/... Troche bez sensu takie kolumny do takiego zdechlaka V357. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycza Napisano 9 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2012 Cytat Cytat Yamaha RX-V 357+DVD-S557, do tego niebawem dotrą Focal Chorus 714S, obecnie jakieś M-audio z bocznym bassem Muzyka to:Papa Dance, Kombi, Lady Pank, Sting, U2, Kings of Leon, Scorpions, muzyka z lat 80tych/moje dzieciństwo 1976/... Troche bez sensu takie kolumny do takiego zdechlaka V357. A co byś Kolego zaproponwał do tych Focali, za rozsądne pieniądze ???Dziękuję i pozdrawiam,Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2013 Jak tylko skompletuję moje tanie gó**o, to się w tym temacie pochwalę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenczus Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Mój zestaw: Wzmacniacz: NAD C326 BEEOdtwarzacz CD: NAD C515 BEEKolumny: NEXTON M-100Okablowanie AUDIONOVA:-głośnikowy MOONWALK bi-wire mk2-interkonekt PROTEUS mk2-zasilanie STARPOWER mk2Brzmienie: Równe, szczegółowe, przestrzenne i bardzo przyjemne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Ojej, TV między kolumnami i te nieszczęsne piramidki. Naprawdę to dobrze brzmi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenczus Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 TV między kolumnami już nie przeszkadza-czoło kolumn jest metr przed nim a piramidki wytłumiają ścianę za kolumnami oraz pełnią funkcję ozdobną Jest to pokój dzienny a nie świątynia do słuchania tylko muzyki. A co do brzmienia to naprawdę dobrze brzmi a już troszkę słyszałem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Ależ oczywiście, że przeszkadza, zdejmij go i powieś rozpraszacze to zobaczysz...Piramidki pełnią funkcję ozdobną? Przy okazji zaburzając równowagę tonalną, to tak technicznie, bo o gustach się nie dyskutuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenczus Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Oczywiście że trochę przeszkadza ale tak jak pisałem jest to pokój dzienny a telewizor też czasami oglądam Co do piramidek nie słyszę żeby zaburzały równowagę, inni też nie. Jest to pokój który zaprzecza wielu twierdzeniom. Wszyscy którzy u mnie byli mówili "przecież to nie powinno tak dobrze grać" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts