shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 (edytowany) Dnia 25.04.2021 o 01:10, RoRo napisał: W dodatku niektóre modele klasy D są także ładne (oczywiście co się komu podoba). Bardzo możliwe że (kiedyś) kolejny (raczej: kolejne) Cyrus u mnie będzie właśnie w klasie D. Czy innej firmy o jeszcze krótszej nazwie 🙂 Albo któryś model GATO Gato Audio serii DIA wpływa niebezpiecznie na szybkość niekontrolowanego opadu szczęki na podłożę, nie tylko dla "class D" sceptyków 😇 Edytowano 26 kwietnia 2021 przez RoRo Nie ma sensu cytować całej wypowiedzi czy fotografii- szkoda miejsca... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 3 minuty temu, shureido napisał: Gato Audio serii DIA wpływa niebezpiecznie na szybkość niekontrolowanego opadu szczęki na podłożę, nie tylko dla "class D" sceptyków 😇 Heheh a znajomy znowu bardzo narzekał na jakość grania Gato. Ile osób tyle guścików. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 1 minutę temu, Sanwing napisał: Heheh a znajomy znowu bardzo narzekał na jakość grania Gato. Ile osób tyle guścików. hmmmm, znajomy słuchał Gato i narzekał na co ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 2 minuty temu, shureido napisał: hmmmm, znajomy słuchał Gato i narzekał na co ? Jak to na co, na klasę D wzmacniacza. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Nie na klasę D, porównywał go z kilkoma innymi wzmacniaczami które bardziej mu się podobały dźwiękowo, stwierdził że Gato grało z Oberonami najgorzej, lepiej wypadł mu Baltlab Endo 2, a wybrał bodajże Haiku Sol z tego co pamiętam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 2 minuty temu, paul klacska napisał: Jak to na co, na klasę D wzmacniacza. 🙂 😄 no tak, jak na to, to już zapewne narzekał, usłyszawszy że to D class jeszcze nie przyglądając się nie podłączonemu DIA poza tym, z całą sympatią dla @Sanwing pisząc, kolega narzekał wszedł w klimat "jedna pani, drugiej pani..." bez urazy kolego @Sanwing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Nie chowam urazy, ale to mój dobry Kolega od lat piszemy, zna się na audio. Równie dobrze mogę np Twoje informacje o tym że Gato gra dobrze włożyć między bajki( bez urazy), tak jak i tym mój opis JR. Kolega akurat nie ma kompletnie żadnych uprzedzeń do klas w audio jak i w społeczeństwie ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 7 minut temu, Sanwing napisał: Nie na klasę D, porównywał go z kilkoma innymi wzmacniaczami które bardziej mu się podobały dźwiękowo, stwierdził że Gato grało z Oberonami najgorzej, lepiej wypadł mu Baltlab Endo 2, a wybrał bodajże Haiku Sol z tego co pamiętam. no to wszystko jasne jak Gato mierzył z jedynie słusznym, niedyskutowalnym wyrobem polskiej wytwórczości 3 minuty temu, Sanwing napisał: Nie chowam urazy, ale to mój dobry Kolega od lat piszemy, zna się na audio. Równie dobrze mogę np Twoje informacje o tym że Gato gra dobrze włożyć między bajki( bez urazy), tak jak i tym mój opis JR. Kolega akurat nie ma kompletnie żadnych uprzedzeń do klas w audio jak i w społeczeństwie ;). ja mogę uargumentować swoją opinię, a Ty przytoczyłeś "jakąśtam" opinię kolegi i tyle w temacie, no i wszystkomówiące Dali Oberon... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 2 minuty temu, shureido napisał: no to wszystko jasne jak Gato mierzył z jedynie słusznym, niedyskutowalnym wyrobem polskiej wytwórczości Czyżbyś miał jakieś uprzedzenia? Kolega słuchał wielu wzmacniaczy w tym tych 2 o których napisałem. Po co się silić aż tak mocno na wykazanie wyższości swojego pieca? Pisałem przecież że Gato jemu się nie podobało co wcale nie znaczy z jest to gorszy piec od setek innych, system w jakim gra, gust muzyczny itd mogło wpłynąć na taką opinię. Wiele osób nie lubi lampy 300b a mi się np wiele aspektów jej brzmienia podoba to samo jest z klasą D. Pytanie jak brzmieniowo różnią się te wzmacniacz klasy D. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 1 minutę temu, Sanwing napisał: Czyżbyś miał jakieś uprzedzenia? Kolega słuchał wielu wzmacniaczy w tym tych 2 o których napisałem. Po co się silić aż tak mocno na wykazanie wyższości swojego pieca? Pisałem przecież że Gato jemu się nie podobało co wcale nie znaczy z jest to gorszy piec od setek innych, system w jakim gra, gust muzyczny itd mogło wpłynąć na taką opinię. Wiele osób nie lubi lampy 300b a mi się np wiele aspektów jej brzmienia podoba to samo jest z klasą D. Pytanie jak brzmieniowo różnią się te wzmacniacz klasy D. po pierwsze nie wykazuję niczego napisałem, że warto obcować osobiście z amplifikacją DIA tyle i tylko tyle p.s. a'propos uprzedzeń tak zachowuję zdecydowany dystans do piwniczno/garażowego rękodzieła nie wspominając hasła "kupuj bo polskie" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Czyli Gato musi podobać się wszystkim ale krajowe wyroby są be bo nie są od dużych producentów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 2 minuty temu, Fafniak napisał: Czyli Gato musi podobać się wszystkim ale krajowe wyroby są be bo nie są od dużych producentów A jak użytkownik używa Gato z kolumnami polskiego producenta, to co wtedy?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 1 minutę temu, Fafniak napisał: Czyli Gato musi podobać się wszystkim ale krajowe wyroby są be bo nie są od dużych producentów ktoś twierdzi, że musi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 No nie może !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 (edytowany) Koledzy nic się nie dzieje, szkoda się dochodzić bo i nie ma o co. Klasa D wypada bardzo dobrze właśnie słucham kolejnych płyt. Nie jest ani lekarstwem na wszystko, ani jakimś złem bardzo dobre granie. Podobnie jak sprzęty z manufaktur:). Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;). Edytowano 25 kwietnia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 6 minut temu, Sanwing napisał: Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;). Mój drugi którego używam gdy jestem w pracy ( drugie mieszkanie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 8 minut temu, Sanwing napisał: Koledzy nic się nie dzieje, szkoda się dochodzić bo i nie ma o co. Klasa D wypada bardzo dobrze właśnie słucham kolejnych płyt. Nie jest ani lekarstwem na wszystko, ani jakimś złem bardzo dobre granie. Podobnie jak sprzęty z manufaktur:). Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;). sie nie chcą fotki zamieszczać 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 (edytowany) 20 godzin temu, paul klacska napisał: Mój drugi którego używam gdy jestem w pracy ( drugie mieszkanie). A co to za kolumny? Boczki tylko widać. Edytowano 26 kwietnia 2021 przez Gość Nie ma sensu cytować całej wypowiedzi czy fotografii- szkoda miejsca... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 2 minuty temu, Sanwing napisał: A co to za kolumny? Boczki tylko widać. Nic szczególnego🙂 http://yb-audio.pl/realizacje/epicultimate/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Heheh znowu manufaktura przepraszam to tak żarcikiem. Jak będziesz miał sposobność zrób więcej zdjęcia bo to ładne kolumny są. Jak grają w Twoim pomieszczeniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 54 minuty temu, paul klacska napisał: A jak użytkownik używa Gato z kolumnami polskiego producenta, to co wtedy? Z tego co rozmawiałem , to konstruktor Yb Audio gra na Gato , więc można to jakoś pogodzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Z tego co rozmawiałem , to konstruktor Yb Audio gra na Gato , więc można to jakoś pogodzić Wiem, byłem słyszałem i to właśnie miałem na myśli.🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Gato słuchałem na jednych z prototypowych kolumn Yb , nie było najgorzej . Choć najlepszy efekt jaki dotąd było mi usłyszeć to Gato z ... Gato FM-15 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 9 minut temu, tomek4446 napisał: Gato słuchałem na jednych z prototypowych kolumn Yb , nie było najgorzej . Choć najlepszy efekt jaki dotąd było mi usłyszeć to Gato z ... Gato FM-15 Ja słuchałem Gato u Roberta z jego Hurracanami. Wtedy akurat byłem po odsłuchu s16hz Arcad 3.5 signature w Kutnie i byłem ciekaw jak się mają jedne do drugich. Oczywiście posłuchałem też chwilę na swoich Epic one ale głównie skupiłem się na tym pierwszym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Gato słuchałem na jednych z prototypowych kolumn Yb , nie było najgorzej . Choć najlepszy efekt jaki dotąd było mi usłyszeć to Gato z ... Gato FM-15 potwierdzam, jest synergia firmowa i FM 15 to początek synergii brzmienia, potem FM 30 jest jeszcze lepiej a z FM 50 znowu level up Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts