Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Dnia 25.04.2021 o 01:10, RoRo napisał:

W dodatku niektóre modele klasy D są także ładne (oczywiście co się komu podoba).

Bardzo możliwe że (kiedyś) kolejny (raczej: kolejne) Cyrus u mnie będzie właśnie w klasie D. Czy innej firmy o jeszcze krótszej nazwie 🙂

Albo któryś model GATO

Gato Audio serii DIA wpływa niebezpiecznie na szybkość niekontrolowanego opadu szczęki na podłożę, nie tylko dla "class D" sceptyków 😇

Edytowano przez RoRo
Nie ma sensu cytować całej wypowiedzi czy fotografii- szkoda miejsca...
Napisano
3 minuty temu, shureido napisał:

Gato Audio serii DIA wpływa niebezpiecznie na szybkość niekontrolowanego opadu szczęki na podłożę, nie tylko dla "class D" sceptyków 😇

Heheh a znajomy znowu bardzo narzekał na jakość grania Gato. Ile osób tyle guścików. ;)

Napisano

Nie na klasę D, porównywał go z kilkoma innymi wzmacniaczami które bardziej mu się podobały dźwiękowo, stwierdził że Gato grało z Oberonami najgorzej, lepiej wypadł mu Baltlab Endo 2, a wybrał bodajże Haiku Sol z tego co pamiętam. 

Napisano
2 minuty temu, paul klacska napisał:

Jak to na co, na klasę D wzmacniacza. 🙂

😄 no tak, jak na to, to już zapewne narzekał, usłyszawszy że to D class jeszcze nie przyglądając się nie podłączonemu DIA

poza tym, z  całą sympatią dla @Sanwing pisząc, kolega narzekał wszedł w klimat "jedna pani, drugiej pani..."

bez urazy kolego @Sanwing

Napisano

Nie chowam urazy, ale to mój dobry Kolega od lat piszemy, zna się na audio. Równie dobrze mogę np Twoje informacje o tym że Gato gra dobrze włożyć między bajki( bez urazy), tak jak i tym mój opis JR. Kolega akurat nie ma kompletnie żadnych uprzedzeń do klas w audio jak i w społeczeństwie ;).

Napisano
7 minut temu, Sanwing napisał:

Nie na klasę D, porównywał go z kilkoma innymi wzmacniaczami które bardziej mu się podobały dźwiękowo, stwierdził że Gato grało z Oberonami najgorzej, lepiej wypadł mu Baltlab Endo 2, a wybrał bodajże Haiku Sol z tego co pamiętam. 

no to wszystko jasne jak Gato mierzył z jedynie słusznym, niedyskutowalnym wyrobem polskiej wytwórczości

3 minuty temu, Sanwing napisał:

Nie chowam urazy, ale to mój dobry Kolega od lat piszemy, zna się na audio. Równie dobrze mogę np Twoje informacje o tym że Gato gra dobrze włożyć między bajki( bez urazy), tak jak i tym mój opis JR. Kolega akurat nie ma kompletnie żadnych uprzedzeń do klas w audio jak i w społeczeństwie ;).

ja mogę uargumentować swoją opinię, a Ty przytoczyłeś "jakąśtam" opinię kolegi i tyle w temacie, no i wszystkomówiące Dali Oberon...

Napisano
2 minuty temu, shureido napisał:

no to wszystko jasne jak Gato mierzył z jedynie słusznym, niedyskutowalnym wyrobem polskiej wytwórczości

Czyżbyś miał jakieś uprzedzenia? Kolega słuchał wielu wzmacniaczy w tym tych 2 o których napisałem. Po co się silić aż tak mocno na wykazanie wyższości swojego pieca? Pisałem przecież że Gato jemu się nie podobało co wcale nie znaczy z jest to gorszy piec od setek innych, system w jakim gra, gust muzyczny itd mogło wpłynąć na taką opinię. Wiele osób nie lubi lampy 300b a mi się np wiele aspektów jej brzmienia podoba to samo jest z klasą D. Pytanie jak brzmieniowo różnią się te wzmacniacz klasy D.

Napisano
1 minutę temu, Sanwing napisał:

Czyżbyś miał jakieś uprzedzenia? Kolega słuchał wielu wzmacniaczy w tym tych 2 o których napisałem. Po co się silić aż tak mocno na wykazanie wyższości swojego pieca? Pisałem przecież że Gato jemu się nie podobało co wcale nie znaczy z jest to gorszy piec od setek innych, system w jakim gra, gust muzyczny itd mogło wpłynąć na taką opinię. Wiele osób nie lubi lampy 300b a mi się np wiele aspektów jej brzmienia podoba to samo jest z klasą D. Pytanie jak brzmieniowo różnią się te wzmacniacz klasy D.

po pierwsze nie wykazuję niczego

napisałem, że warto obcować osobiście z amplifikacją DIA

tyle i tylko tyle

p.s.

a'propos uprzedzeń

tak zachowuję zdecydowany dystans do piwniczno/garażowego rękodzieła 

nie wspominając hasła "kupuj bo polskie"

Napisano (edytowany)

Koledzy nic się nie dzieje, szkoda się dochodzić bo i nie ma o co. Klasa D wypada bardzo dobrze właśnie słucham kolejnych płyt. Nie jest ani lekarstwem na wszystko, ani jakimś złem bardzo dobre granie. Podobnie jak sprzęty z manufaktur:). 

Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;).

Edytowano przez Gość
Napisano
8 minut temu, Sanwing napisał:

Koledzy nic się nie dzieje, szkoda się dochodzić bo i nie ma o co. Klasa D wypada bardzo dobrze właśnie słucham kolejnych płyt. Nie jest ani lekarstwem na wszystko, ani jakimś złem bardzo dobre granie. Podobnie jak sprzęty z manufaktur:). 

Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;).

sie nie chcą fotki zamieszczać 🤔

Napisano (edytowany)
20 godzin temu, paul klacska napisał:

Mój drugi którego używam gdy jestem w pracy ( drugie mieszkanie).

A co to za kolumny? Boczki tylko widać. 

Edytowano przez Gość
Nie ma sensu cytować całej wypowiedzi czy fotografii- szkoda miejsca...
Napisano

Heheh znowu manufaktura ;) przepraszam to tak żarcikiem. Jak będziesz miał sposobność zrób więcej zdjęcia bo to ładne kolumny są. Jak grają w Twoim pomieszczeniu? 

Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

Gato słuchałem na jednych z prototypowych kolumn Yb , nie było najgorzej . Choć najlepszy efekt jaki dotąd było mi usłyszeć to Gato z ... Gato FM-15

Ja słuchałem Gato u Roberta z jego Hurracanami. Wtedy akurat byłem po odsłuchu s16hz Arcad 3.5 signature w Kutnie i byłem ciekaw jak się mają jedne do drugich.

Oczywiście posłuchałem też chwilę na swoich Epic one ale głównie skupiłem się na tym pierwszym.

Napisano
4 godziny temu, tomek4446 napisał:

Gato słuchałem na jednych z prototypowych kolumn Yb , nie było najgorzej . Choć najlepszy efekt jaki dotąd było mi usłyszeć to Gato z ... Gato FM-15

potwierdzam, jest synergia firmowa i FM 15 to początek synergii brzmienia, potem FM 30 jest jeszcze lepiej a z FM 50 znowu level up