Rega Napisano Sobota o 17:11 Udostępnij Napisano Sobota o 17:11 @Kraft Zapytaj żony czy tarcie na takim poziomie ma jakiekolwiek znaczenie. Oczywiście żart i mam nadzieję, że się nie obraziłeś. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 17:38 Udostępnij Napisano Sobota o 17:38 (edytowany) 51 minut temu, Kraft napisał: Skoro tak, to nie wystarczy sam filc? Po co magnesy? Kraft kurde miałeś kiedyś gumofilce? Przecież lewitacja, magnes, pole, protony, elektrony, kwanty to brzmi lepiej niż filc 😜 a że działanie może być zbliżone to co :). Ja tam trzymam kciuki za Romana jak się pod audio nie sprawdza Romana to będzie miał najbardziej wypasione siedzisko ever, mi by się przydało hemoroidy, bóle krzyża wszystko by odeszło 😆😆😆 47 minut temu, Kraft napisał: Niestety zbliżane magnesy mają tendencję do uciekania na bok. Szkopuł w tym, jak je utrzymać na miejscu. Mamy tu jednak tarcie, co stawia pod znakiem zapytania ideę platformy lewitującej. A odnośnie samego problemu lewitacji ciekawe czy dało by się zrobić takie platformy właśnie w obudowie z magnesu by boki się trzymały w równowadze między nią, trzeba by deko obliczeń fizycznych i kombinacji. Stabilizacja prętami jest oki, ale faktycznie problem tarcia zostaje, może jakby to było w jakimś zawieszeniu pneumatycznym kij wie trzeba by pomyśleć. Albo jak poniżej tylko linki dać nie przenoszące drgań z materiału lnu etc ciężar sprzętu ustabilizuje temat Edytowano Sobota o 17:46 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 18:04 Udostępnij Napisano Sobota o 18:04 Star Wars wielbiciel czy to przypadek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Sobota o 18:06 Udostępnij Napisano Sobota o 18:06 (edytowany) 27 minut temu, Wing0 napisał: Kraft kurde miałeś kiedyś gumofilce? Przecież lewitacja, magnes, pole, protony, elektrony, kwanty to brzmi lepiej niż filc 😜 a że działanie może być zbliżone to co :). Ale audio to często sztuka wyważania drzwi otwartych na oścież. Kupilibyście stolik z taką kosmiczną "technologią"? Ja bym zastąpił tylko łańcuch innym cięgnem. Już przyjmuję zamówienia.🙂 Edytowano Sobota o 18:07 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 18:08 Udostępnij Napisano Sobota o 18:08 (edytowany) No i problem rozwiązany Prawie jak lewitujące góry w Avatarze Przed chwilą, Wing0 napisał: No i problem rozwiązany 4 minuty temu, Artur Brol napisał: Star Wars wielbiciel czy to przypadek? Autor zdjęcia czy ja? Ja to raczej fan Aliena Edytowano Sobota o 18:08 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 18:18 Udostępnij Napisano Sobota o 18:18 Nooooo, ale jak by nie patrzeć to te łańcuchy mają wielokrotnie więcej punktów styku niż wyświechtany filc😉. No i są metalowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 18:22 Udostępnij Napisano Sobota o 18:22 2 minuty temu, Rega napisał: Nooooo, ale jak by nie patrzeć to te łańcuchy mają wielokrotnie więcej punktów styku niż wyświechtany filc😉. No i są metalowe. Ale to nie: 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 18:22 Udostępnij Napisano Sobota o 18:22 13 minut temu, Wing0 napisał: Autor zdjęcia czy ja? Ja to raczej fan Aliena A myslalem ze to Twoje zdjecie. Ja jestem fanem i Star Wars i Aliena. Nie ma to tamto 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 18:22 Udostępnij Napisano Sobota o 18:22 Ależ się w nich grzyby zbierało za młodu uhhhh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 18:23 Udostępnij Napisano Sobota o 18:23 Czekam na emeryture, jak bede w stanie chodzic i sie nie gubic, to znowu sie bedzie grzyby zbieralo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 18:24 Udostępnij Napisano Sobota o 18:24 @Artur Brol też lubię Gwiezdne i Wojny i Wrota ;). Ale dobra starczy bo się Witek wkurzy że w jedyny sensowny temat z gumofilcami wchodzimy. 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Czekam na emeryture, jak bede w stanie chodzic i sie nie gubic, to znowu sie bedzie grzyby zbieralo. Ja co roku jestem kilka razy minimum nie czekaj bo wiesz jak jest w życiu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Sobota o 18:28 Udostępnij Napisano Sobota o 18:28 5 minut temu, Rega napisał: No i są metalowe. Czyli bardzo dobrze przenoszące drgania 🙂. Moje zdanie: albo konstrukcja a'la lewitująca. Albo kloc z żeliwa szarego 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 18:28 Udostępnij Napisano Sobota o 18:28 5 minut temu, Artur Brol napisał: Ja jestem fanem i Star Wars i Aliena. Nie ma to tamto Ja też. W dniu polskiej premiery Obcego , oglądałem film dwa razy😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Sobota o 18:36 Udostępnij Napisano Sobota o 18:36 6 minut temu, Rega napisał: Ja też. W dniu polskiej premiery Obcego , oglądałem film dwa razy😀 Roman heheeh to było dawno dawno temu w galaktyce? 😜 Ja byłem mały pamiętam pierwszy raz zgasiłem jak porwał kapitana statku w tym tunelu serwisowym, potem już oglądałem namiętnie z 50 razy 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 18:45 Udostępnij Napisano Sobota o 18:45 Ja nawet przez jakiś czas , wieczorem przed snem oglądałem część, następnego dnia resztę, i nie tylko Obcego. To jeszcze z VHS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 18:46 Udostępnij Napisano Sobota o 18:46 A wracając do tytułu działu - pojechałem na Dune 2 do IMAX specjalnie żeby odebrać spodziewane efekty dźwiękowe. Jakże się zawiodłem. Czyżby w polskich IMAX pracowali laicy? Czy może sprzęt nieodpowiedni? Byłem w IMAX w Berlinie i tam dźwięk był porażający jakością, przestrzennością itd,itd,itd. Po powrocie (ok trzy tygodnie później i TYLKO w stereo) włączyłem ten film u siebie i ..... było lepiej. Pod każdym względem. Zaledwie z dwóch kolumn miałem lepszą przestrzenność, a nie jak w IMAX, dziesiątków. Ktoś może mi to wytłumaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 18:47 Udostępnij Napisano Sobota o 18:47 22 minuty temu, Wing0 napisał: @Artur Brol też lubię Gwiezdne i Wojny i Wrota ;). Ale dobra starczy bo się Witek wkurzy że w jedyny sensowny temat z gumofilcami wchodzimy. Ja co roku jestem kilka razy minimum nie czekaj bo wiesz jak jest w życiu... Czekam, bo za daleko do moich lasów, by teraz się tam wybierać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 21:07 Udostępnij Napisano Sobota o 21:07 4 godziny temu, Artur Brol napisał: To jest porównanie, gdzie napisałem że telefon jest po to by się nim chwalic( choć niektórzy tak robia)? Z tym czołem to pojechałeś 😁 Artur, to nie był przytyk stricte do Ciebie, tylko w kontekście tego Smartfona 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts