Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
51 minut temu, Kraft napisał:

Skoro tak, to nie wystarczy sam filc? Po co magnesy? ;)

Kraft kurde miałeś kiedyś gumofilce? Przecież lewitacja, magnes, pole, protony, elektrony, kwanty to brzmi lepiej niż filc 😜 a że działanie może być zbliżone to co :). 

Ja tam trzymam kciuki za Romana jak się pod audio nie sprawdza Romana to będzie miał najbardziej wypasione siedzisko ever, mi by się przydało hemoroidy, bóle krzyża wszystko by odeszło 😆😆😆

47 minut temu, Kraft napisał:

Niestety zbliżane magnesy mają tendencję do uciekania na bok. Szkopuł w tym, jak je utrzymać na miejscu. 

Mamy tu jednak tarcie, co stawia pod znakiem zapytania ideę platformy lewitującej.

A odnośnie samego problemu lewitacji ciekawe czy dało by się zrobić takie platformy właśnie w obudowie z magnesu by boki się trzymały w równowadze między nią, trzeba by deko obliczeń fizycznych i kombinacji. Stabilizacja prętami jest oki, ale faktycznie problem tarcia zostaje, może jakby to było w jakimś zawieszeniu pneumatycznym kij wie trzeba by pomyśleć.

Albo jak poniżej tylko linki dać nie przenoszące drgań z materiału lnu etc  ciężar sprzętu ustabilizuje temat 

Blog-Yoda-imafe.png

Edytowano przez Wing0
Napisano (edytowany)
27 minut temu, Wing0 napisał:

Kraft kurde miałeś kiedyś gumofilce? Przecież lewitacja, magnes, pole, protony, elektrony, kwanty to brzmi lepiej niż filc 😜 a że działanie może być zbliżone to co :). 

Ale audio to często sztuka wyważania drzwi otwartych na oścież. Kupilibyście stolik z taką kosmiczną  "technologią"? Ja bym zastąpił tylko łańcuch innym cięgnem. Już przyjmuję zamówienia.🙂

Screenshot_20250104_190554_Chrome.jpg

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano (edytowany)

No i problem rozwiązany :)

Prawie jak lewitujące góry w Avatarze ;)

Przed chwilą, Wing0 napisał:

No i problem rozwiązany :)

4 minuty temu, Artur Brol napisał:

Star Wars wielbiciel czy to przypadek?

Autor zdjęcia czy ja? Ja to raczej fan Aliena ;)

Edytowano przez Wing0
Napisano
2 minuty temu, Rega napisał:

Nooooo, ale jak by nie patrzeć to te łańcuchy mają wielokrotnie więcej punktów styku niż wyświechtany filc😉. No i są metalowe.

Ale to nie: 😜

9794_8.jpg

Napisano

@Artur Brol też lubię Gwiezdne i Wojny i Wrota ;). Ale dobra starczy bo się Witek wkurzy że w jedyny sensowny temat z gumofilcami wchodzimy. ;)

1 minutę temu, Artur Brol napisał:

Czekam na emeryture, jak bede w stanie chodzic i sie nie gubic, to znowu sie bedzie grzyby zbieralo.

Ja co roku jestem kilka razy minimum ;) nie czekaj bo wiesz jak jest w życiu...

Napisano
6 minut temu, Rega napisał:

Ja też. W dniu polskiej premiery Obcego , oglądałem film dwa razy😀

Roman heheeh to było dawno dawno temu w galaktyce? 😜 Ja byłem mały pamiętam pierwszy raz zgasiłem jak porwał kapitana statku w tym tunelu serwisowym, potem już oglądałem namiętnie z 50 razy 😆

Napisano

A wracając do tytułu działu - pojechałem na Dune 2 do IMAX specjalnie żeby odebrać spodziewane efekty dźwiękowe. Jakże się zawiodłem. Czyżby w polskich IMAX pracowali laicy? Czy może sprzęt nieodpowiedni? Byłem w IMAX w Berlinie i tam dźwięk był porażający jakością, przestrzennością itd,itd,itd. Po powrocie (ok trzy tygodnie później i TYLKO w stereo) włączyłem ten film u siebie i ..... było lepiej. Pod każdym względem. Zaledwie z dwóch kolumn miałem lepszą przestrzenność, a nie jak w IMAX, dziesiątków. Ktoś może mi to wytłumaczyć.

Napisano
22 minuty temu, Wing0 napisał:

@Artur Brol też lubię Gwiezdne i Wojny i Wrota ;). Ale dobra starczy bo się Witek wkurzy że w jedyny sensowny temat z gumofilcami wchodzimy. ;)

Ja co roku jestem kilka razy minimum ;) nie czekaj bo wiesz jak jest w życiu...

Czekam,  bo za daleko do moich lasów, by teraz się tam wybierać.

Napisano
4 godziny temu, Artur Brol napisał:

To jest porównanie, gdzie napisałem że telefon jest po to by się nim chwalic( choć niektórzy tak robia)?

Z tym czołem to pojechałeś 😁

Artur, to nie był przytyk stricte do Ciebie, tylko w kontekście tego Smartfona 🤭

Napisano
Dnia 4.01.2025 o 16:56, tomek4446 napisał:

A mnie jak ludzie wydają najpierw 300 tys. na okna na 3 metry wysokości , a potem zasłaniają je roletami :) 

Też nie rozumiem stosowania przy większych oknach rolet. W takim wypadku tylko żaluzje 😉

IMG_4462.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, A... napisał:

Też nie rozumiem stosowania przy większych oknach rolet. W takim wypadku tylko żaluzje 😉

IMG_4462.jpeg

Niestety żaluzje dużo droższe. I minusem jest większą podatność na zniszczenie od wiatru, rozciąganie się linek itp, ale też wolę żaluzje bardziej funkcjonalne.

Napisano (edytowany)

@Artur Brol w moim przypadku to było coś innego ( zmiana myślenia o marce). Szczerze szukałem następnego Chińczyka a dokładnie SMSL VMV A2 był na OLX za 2900zł. Spóźniłem się został sprzedany, kupiłem Cyrus One HD ( w dobrej cenie 😉 ) Co przeważyło za Cyrusem wygląd, renoma marki, opinie użytkowników. Mam go od wczoraj jak na razie słyszę same plusy oby tak dalej 🙂 

I żeby nie było NIC NIE MAM do tanich jak i drogich Chińskich wzmacniaczy są SUPER  nadal mam do nich wielki sentyment . Dzięki Q5 PRO ponownie zacząłem słuchać muzyki na akceptowalnym poziomie 😉 

Edytowano przez RLC2