kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Nowy wzmacniacz, wróć. Nowe monitory, wróć. Nowe panele z Vicocustic. …tylko co rozpakowane kartoniki i od razu mówię , że jakość wykonania bardzo dobra. Pakowanie ultra bezpieczne, można rzucać z drugiego piętra a powinny przetrwać bez problemu. Jeszcze ze trzy bym przygarnął. Dobra, trzeba w końcu zjeść obiad. 3 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Sprzedaż im wystrzeliła. Ja domówiłem kolejne. Dojadą jutro. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Najwyzszy czas Panowie... Tyle lat męki 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Widze kolory i drzwi te same... Chociaż cos nas łączy. 40 minut temu, Kraft napisał: Sprzedaż im wystrzeliła. Ja domówiłem kolejne. Dojadą jutro Brawo. Ile bedziesz mial łącznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Jeśli pytasz o sufit, to 6. Na kwadrat odsłuchowy 2.6 x 2,6 powinno wystarczyć. Edytowano 13 lutego przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 24 minuty temu, kaczadupa napisał: Nie, lepiej codziennie trollować bo jest przyzwolenie. ? Nie rozumiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) 8 minut temu, audiowit napisał: ? Nie rozumiem. Rozumiesz. Twoja decyzja… … i wybór. Broń dalej. Edytowano 13 lutego przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Dajcie juz spokój. Nawet nie wiadomo o co się klucicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) @kaczadupa - Zobacz, początek 2020 r. U mnie. Tyle czasu straciłeś😉 Edytowano 13 lutego przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Przed chwilą, Rega napisał: początek 2020 w tym czasie to ja wszystkie styrodury i binarki do piwnicy wyniosłem. O czterech dużych absorberach z jakichś prasowanych plastików od szymonfabera nie wspomnę. Potem miałem remont i już te ustroje były na tyle szpetne, że nikt by tego u siebie nie wstawił. Teraz jest drogo ale o wiele bardziej estetycznie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego A czy te styrodury nie działały? Kupowałeś dla ozdoby? Miały chyba jakieś opisy i atesty. Może okaże się, ze były niezłe.. Niektórzy mają i sobie chwalą. Np u mnie na suficie , co prawda, nie styrodury ale wyśmiewana pianka akustyczna i ... jest lepiej niż bez niej. Może warto byłoby przynieść z piwnicy, jeśli jeszcze tam są. Odnowić, pomalować i jak znalazł, wziąwszy pod uwagę obecne ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Rega, wszystko na śmietnik, tylko cztery drewniane ramki po absorberach zostawiłem w piwnicy, może na ogródku się przydadzą. Styrodur po roku oblazł - miałem te same ustroje co Muda , na AS są zdjęcia jego pokoju. „Gąbki” od szymonfabera miały specyficzny mocny zapach dla mnie drażniący a binarki miały fronty ze sklejki, która się odkształciła i za cholerę nie mogłem tego naprostować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 2 godziny temu, Kraft napisał: Ja domówiłem kolejne. Dojadą jutro. Jarek, nie poznaję Cię!😀 13 minut temu, kaczadupa napisał: wszystko na śmietnik, tylko cztery drewniane ramki po absorberach zostawiłem w piwnicy, Ja kiedyś rozdałem kilkaset płyt. Niektóre dość cenne. Teraz bym ich posłuchał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 4 minuty temu, Rega napisał: Jarek, nie poznaję Cię!😀 Dlaczego właściwie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) 6 minut temu, Rega napisał: Jarek, nie poznaję Cię!😀 Ja kiedyś rozdałem kilkaset płyt. Niektóre dość cenne. Teraz bym ich posłuchał. A ja kiedyś sprzedałem Cyrusy, jak ja bym ich teraz posłuchał. Widać, tak miało być. Teraz jest Rega Edytowano 13 lutego przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 1 godzinę temu, Rega napisał: @kaczadupa - Zobacz, początek 2020 r. U mnie. Tyle czasu straciłeś😉 Te nutki wynikają z obliczeń? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Te nutki wynikają z .... tego co mi odpowiadało. To mój pokój, ja tu przebywam, i nie interesuje mnie czy to się komuś podoba czy też nie. W urządzaniu opierałem się na podpowiedziach Bartka oraz na schemacie rozmieszczenia absorberów, dyfuzorów i hybryd. W miejscu, gdzie stoi fotel jest ok. Obok lub za ścianą już niekoniecznie. No, ale to już nie mój problem😋 Edytowano 13 lutego przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Jak zapewne wiesz, na sąsiednim AS, jest gość xajas, słuchający w niemieckim bunkrze 😉 Zasadnicza różnica jest taka, że on wszystko liczy zgodnie z niemieckim 'ordnung muss sein' - skutkiem czego, jest niewolnikiem DSP. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Dlatego ja nie uważam się za audiofila. Słucham tak jak lubię. A, że czasem jest to niezgodne z ogólnie przyjętymi zasadami audiofilskimi, to nic nie poradzę. Podobnie jak z kalibracjami obrazu tv. To, że komuś nie odpowiada obraz po kalibracji, nie oznacza , że musi się męczyć ,,bo tak jest zgodnie z wykresami,, i taki był zamysł gościa od montażu lub reżysera. To dla mnie ma się podobać, a nie komuś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 2 minuty temu, Rega napisał: To, że komuś nie odpowiada obraz po kalibracji Nie znam takiego przypadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Ja znam. Byłem obecny na forum HDTVpolska.com (tym od Gmeru) od 2009 do 2016. Tam było kilka(naście) osób, które po kalibracji wykonananej przez fachowca, wracały do ustawień fabrycznych. Oczywiście było to bardzo źle widziane bo przecież jednym z modów był właściciel firmy kalibrującej. Nawet jednym z pytań w ankiecie koniecznej do wypełnieniu przy zakładaniu konta było ,,czy zamierzasz swój odbiornik poddać kalibracji ....). Innym problemem było np to, ze czasem po kalibracji tv miał tzw zafarb i osoba klibrująca twierdziła że ten odbionik tak ma i nic się z tym nie da zrobić. Ciekawe, że przed kalibracją tej przypadłości nie było. No, wybaczcie - mam oglądać obraz z niebieską , zieloną czy inną poświatą tylko dlatego że tak powiedział kalibrator? No, ale to było dawno. Nie mam zamiaru wracać tam , gdzie święte jest to co uważa mówi i zamierza mod i nie ważne co komu odpowiada w jego własnym domu. PS. Było też takie forum o tematyce audio. Początki piękne, ale koniec smutny. Dlaczego? Bo admin sugrował znaleźć sobie inne miejsce do pisania osobom ośmielającym się mieć odmienne zdanie niż on. To właśnie odmienność jest dźwignią postępu i sprowadzanie wszystkiego do jedynie słusznych wartości niekoniecznie jest najlepsze. Edytowano 13 lutego przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaerk P Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Za te pieniądze nic lepszego (nowego) chyba nie da się kupić. A może się da? BoyuuRange A50 MKIII 300B - 3400pln na ali. przyszedł w 3 dni. Wcześniej w jego miejscu stał NAD 326 Bee. Przepaść. Pierwsza moja lampa. A w ogóle to witam. Forum śledzę od lat. Nawet miałem jakieś konto ale zapomniałem jakie:-) Edytowano 13 lutego przez Jaerk P kilka słów powitania 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Witamy Kolegę zafascynowanego blaskiem (i brzmieniem) lamp. @kaczadupa - z czego masz wykonaną płytę czołową w swoich nowych panelach? Czy to sklejka? Jeśli tak to jakiej grubości? Czym jest pomalowana? Pytam , bo zastanawiam się jak wykończyć moje nowe hybrydy. Na razie surówka. W sobotę zaczynam😋. Zamierzam je powiesić na ścianie za miejscem odsłuchowym. Jak uważacie - to będzie dobre miejsce? Edytowano 13 lutego przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Rega, aż tak dokładnie to nie odpowiem bo nie wiem. Nie wygląda jak sklejka. Co to za farba też nie wiem. Nie znam się na tym. Wbrew pozorom jest to dość skomplikowanie złożone i bardzo precyzyjnie. Może zapytaj u dystrybutora. Nie będę wymyślał. Sorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Nie szkodzi. Chodziło mi bardziej o to czy to jest sklejka , mdf czy też może jakaś płyta plastikowa. A gdzie zamierzasz je powiesić? W miejscach pierwszych odbić, za sprzetem czy za miejscem odsłuchowym? Czy też wszedzie? PS Doczytałem - melamina Edytowano 13 lutego przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts