Kraft Napisano 12 października 2017 Udostępnij Napisano 12 października 2017 Moja też. Co niezwykłe u innych artystów tworzących tyle lat, najlepszą płytą jest jej ostatnia, właśnie ,,50 Words for Snow''. Warto jednak robić między płytami dłuższe przerwy, a nie tylko myśleć o tym, za co kupimy najnowszy model Ferrari. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 października 2017 Udostępnij Napisano 16 października 2017 Nieśmiertelny Lionel Hampton Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 Tadeusz Nalepa To mój Blues... uwielbiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 (edytowany) Właśnie moje ciało piłują gorące gitary Lombard, a tkankę rozdziera głos Sosnickiej. Moj zestaw jest stworzony do rocka! Plyta'' The best of'' Edytowano 23 października 2017 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 października 2017 Udostępnij Napisano 27 października 2017 Duże zaskoczenie A-ha unplugged duże zaskoczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don55 Napisano 27 października 2017 Udostępnij Napisano 27 października 2017 (edytowany) Lionel Hampton Groups. 1939r. Słuchałem całą noc. Dnia 2017-10-19 o 21:07, Fafniak napisał: Tadeusz Nalepa To mój Blues... uwielbiam No właśnie. Kiedyś myślałem (porównując z Wielkimi Bluesa) - co w tym jest? czemu ludzie tak się zachwycają? ani głosu, ani rytmu, ani melodii ... aż usłyszałem. To prawdziwy Ojciec Polskiego Bluesa. To wspaniałe. Dnia 2017-10-16 o 22:10, Fafniak napisał: Nieśmiertelny Lionel Hampton Dopiero teraz zobaczyłem Twój wpis. To były czasy dla jazzu! Dwa jazz bandy po przeciwnych stronach ulicy w pojedynku Dnia 2017-10-12 o 21:56, Kraft napisał: Co niezwykłe u innych artystów tworzących tyle lat, najlepszą płytą jest jej ostatnia... A ja uważam właśnie, że ta pierwsza jest najlepsza. Choćby Led Zeppelin, czy z polskich Budka Suflera .. Zastrzegam, że jest to moje prywatne, subiektywne zdanie ( nie dotyczy wszystkich muzyków) i nie zamierzam podejmować w tym temacie dyskusji Dnia 2017-09-10 o 21:52, Fafniak napisał: https://www.youtube.com/watch?v=wcPE6HPntPc Cudo. Tylko zastanawia mnie zawsze dlaczego "Modern" ? Dla mnie to klasyka. Edytowano 27 października 2017 przez Don55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 października 2017 Udostępnij Napisano 29 października 2017 Wszystko co złe i jest najlepszym pokarmem Lorelei. Mam podejrzenia, że Lorka wciąga nosem wszystkie grzeczne wzmacniacze lampowe. Czy komuś z Was żaden nie zaginął?... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 października 2017 Udostępnij Napisano 29 października 2017 Dnia 27.10.2017 o 23:45, Don55 napisał: Cudo. Tylko zastanawia mnie zawsze dlaczego "Modern" ? Dla mnie to klasyka. Nie mam pojęcia A dzisiaj słucham Warhaus - znajomy mi polecił - bardzo interesujące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don55 Napisano 30 października 2017 Udostępnij Napisano 30 października 2017 (edytowany) Dnia 2017-10-29 o 17:20, Fafniak napisał: A dzisiaj słucham Warhaus - znajomy mi polecił - bardzo interesujące. Rzeczywiście ciekawe. Ja muszę posłuchać kilka razy... A dziś znów klasyka - Muddy Waters: King Of The Electrics Blues ... I Mannish Boy Edytowano 30 października 2017 przez Don55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 listopada 2017 A u mnie na przemian "mesje" Grappelli z Garnerem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 4 listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 listopada 2017 U mnie dziś na talerzu nowa płyta Watersa- Is This The Life We Really Want?I po raz kolejny się zastanawiam, czy mi się podoba.Niestety nabyłem winyl a na nim "sama" się zrobiła rysa .Nikt jej nie słuchał Jednak CD jest bezpieczniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 listopada 2017 @audionet słuchałem jej kilka razy i jakoś jest dziwnie. Raz mi się podobała, ale jakos nie bardzo chce mi sie wracać. A od rana u mnie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 listopada 2017 Banan mi z fejsa nie schodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 7 listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 listopada 2017 (edytowany) Dnia 4.11.2017 o 14:12, audionet napisał: U mnie dziś na talerzu nowa płyta Watersa- Is This The Life We Really Want?I po raz kolejny się zastanawiam, czy mi się podoba.Niestety nabyłem winyl a na nim "sama" się zrobiła rysa .Nikt jej nie słuchał Choć nie słucham często to lubię Watersowe gadanie jak np w Radio Kaos, czy The Pros Cons of Hitch Hiking , zaś nową podsłuchałem w sieci i taka nieco smutna, mniej melodyjna od tamtych, mocno gadana, nie wiem, czy kupić. Co do Panów z PF to nowa płyta Gilmoura " Rattle That Lock " ( kupiłem wydanie de lux) mimo, że nieco odbiega od klimatu Floydów, czy nawet wcześniejszej świetnej "On an Island" jest muzycznie wysmakowana i ciekawa muzycznie. Edytowano 7 listopada 2017 przez jacek75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2017 Udostępnij Napisano 18 listopada 2017 Wróciłam z ałdioszału nabytek not new but... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Nie znałem polecam : http://tolhaje.pl/produkt/cd-tolhaje-czereda/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don55 Napisano 21 listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 listopada 2017 (edytowany) Marillion - wróciłem dziś do starych czasów.... Hotel Hobbies i Incommunicado... Edytowano 21 listopada 2017 przez Don55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 29 listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 listopada 2017 Ja od tygodnia katuje Thievery Corporation - The Cosmic Game Swietny zespol i plyta, nie ma to jak vinyl a w pracy to obecnie leci Mos Def - Black on both sides - legenda hip hopu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 "Empire State" słucham od ubiegłej soboty i bardzo mi się podoba :-), jest też na topie w Liście Przebojów "Trójki" Jaromir Nohavica z drugim utworem "Czarna Dziura" (jako jedyny po polsku na jego nowej płycie). Zachęcam do posłuchania... A w międzyczasie przypomniał mi się zespół a capella Perpetuum Jazzile :-) Pomysł na deszcz i burzę na początku utworu "Africa" -bezcenny! https://www.youtube.com/watch?v=yjbpwlqp5Qw https://www.youtube.com/watch?v=H4ERHRe2bt0 https://www.youtube.com/watch?v=VgLYsVelq8Y Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2017 St. Germain plyta ,,Tourist''. Doskonaly klimat ma chill out. Kawka, papierosek i luz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 Dnia 16.12.2017 o 21:09, audiowit napisał: St. Germain plyta ,,Tourist''. Doskonaly klimat ma chill out. Kawka, papierosek i luz... Owszem. To jedna z niewielu płyt którą mogę włączyć niezależnie od nastroju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Ahmad Jamal ,, Saturday morning''. Jeśli ktoś lubi spokojny, relaksujący jazzik na wysokim, nie zawacham się nawet napisać wirtuozerskim poziomie, to polecam. Piekny fortepian, dużo ekspresji i jednocześnie spokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2017 Dziś Dire Straits. Ktora plyta? Wszystkie. Od rana leci ich cala dyskografia. Chyba trochę nie doceniany przezemnie zespół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2018 Ciekawostka Sylwestrowa - miło zobaczyć jak fajnie się ludzie przy tym bawią...Czyli białe róże po francusku: "Million de roses" - Dominique MOISAN A tutaj już Ałła Pugaczowa i oryginalne wykonanie z 1983 roku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Dzięki za wychwycenie blędu. Ehhh to roztargnienie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts