Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Znowu masz coś poniszczone do remontu?

Chyba właśnie o to chodzi! Jak muzyka sprawia nam przyjemność 😅 Ten wątek jest fajny bo nikt się nie spiera co lepsze tylko każdy od każdego się uczy i chłonie muzę. Bym powiedział temat perełka🤩🎼

Napisano (edytowany)

To teraz trochę "łupanki" ale na dobrym poziomie. The Chemical Brothers - zawsze w formie. Nowiutki świeży album "No Geography" , gościnnie Aurora Aksnes się udziela wokalnie. 

Screenshot_20190418_121601.jpg

Edytowano przez Gość
Napisano

Blonde Redhead - ktoś ich słucha? Bardzo ciężko dotrzeć do osób w PL, którzy ich kojarzą :( Rock alternatywny, a ostatnio... no cóż, ciężko jest mi to przyrównać do czegokolwiek - muzyka eksperymentalna może? 

LRKR - mało znany artysta z Brooklynu (nie wiem dokładnie skąd jest, wiem jedynie, że tam mieszka), tworzący muzykę elektroniczną, którą serdecznie mogę polecić :D

John Maus - podobny trochę do Deine Lakaien, tworzy głównie pop eksperymentalny, lo-fi, pop syntetyczny. Krótko mówiąc muzyka elektroniczna z dodatkiem akustycznych instrumentów i wokalem, który nie powiedziałbym, że stanowi podstawę dla melodii, a raczej jej eleganckie uzupełnienie ;)

Philippe Jaroussky - fantastyczny kontratenor :)

Lustmord - dark ambient, bardzo specyficzny, nie każdy polubi, lecz warto dać szansę :D

Napisano

hmmm ? śmiałem się ? serio ?

Dnia 6.04.2019 o 18:46, Fafniak napisał:

Niestety 80% tych nowych wypustów to dla mnie nuda.  Naprawdę starałem się znaleźć zalety ale ni cholery. Zbyt podobne do innych. 

Napisano (edytowany)

Dzisiaj słucham Vangelisa, płyta z 1981 roku. Kupione w sklepie nie muzycznym, ale oprócz kiełbasy, masła i piwa można też znaleźć płyty, czasem dosyć ciekawe.

106_0799.JPG

106_0800.JPG

Edytowano przez pieniek
Zły rozmiar zdjęć.
Napisano

Shigeru Umebayashi - House Of Flying Daggers

polecam każdemu , przyjemne "japońskie" brzmienia zgodne z epoką rzeczonego filmu ;)  instrumenty brzmią fenomenalnie , można sprzęty tym testować

Shigeru Umebayashi - House Of Flying Daggers.jpg

Napisano (edytowany)

JORDI SAVALL & HESPERION XXI - IBN BATTUTA - THE TRAVELER OF ISLAM

Fascynująca podróż po stylach muzycznych średniowiecznego świata (Europy, Bliskiego i Dalekiego Wschodu), śladami wielkiego arabskiego podróżnika Ibn Battuty. Jak na muzykę tkwiącą korzeniami w średniowieczu, wyjątkowo lekko strawne (by nie powiedzieć przebojowe).

AVSA9930IbnSQUARE3d.jpg.e9c79a52d9ff1ccc9f955d103670d387.jpg

Edytowano przez Kraft