Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Adi777, Gnu High - płyta genialna: o niepowtarzalnym klimacie, zagrana lekko, z gracją, przemyślana, bliska, angażująca, perfekcyjna! Drugiej podobnej nie ma… Ale co się dziwić: jak to fajnie jakiś czas temu napisał @Rafał S - piszę z pamięci - z takim składem grzechem byłoby sprawę schrzanić…;)

Napisano (edytowany)

@Adi777, wiem, że nadejdzie czas gdy będziesz kupował nośniki (może już zacząłeś?). Ja celuję w płyty ECM z nadrukiem w kolorze czerwonym, nie niebieskim. Te pierwsze są wcześniejsze, niebieskie to reedycje wydane w 1999r wzwyż. Dźwiękowo bez różnicy. Ale czerwień to świadomość, że płyta ma historię. Ja to lubię. I jak lubię tak kupuję…

101EC9C9-8732-4987-A1B7-A1EFA29800E9.jpeg.54da8994dc44e5f15913207e44fd1d8d.jpeg53D9B6BB-2993-4872-A5C1-D281DF52B4C0.jpeg.a294f04f17db3269cac443f376957f77.jpeg

Edytowano przez sonique
Napisano
Dnia 23.03.2023 o 08:19, MarcKrawczyk napisał:

No i posłuchane, jakby wszystko trzymało poziom favourite stranger to byłby super album…

2CA6DA8A-7199-4A67-82A6-AF3BD38DD530.jpeg

Moja przygoda z DM skończyła się z końcem lat 90, teraz na nowo odzywa sie. To nie jest płyta pełna przebojów jaka była Violator, ale z każdym jej przesłuchaniem coraz bardziej mnie przekonuje, coraz bardziej lubię :)

Napisano (edytowany)

Lubię polską muzykę z tamtych lat. Uwielbiuam Janerkę za ten bas, prostotę i magię.

Doczytałem gdzieś, że Lech Janerka inspirował się twóczością Gang of Four. 

Ciekawa muzyka. 

@Adi777 - mój ulubiony redaktorze muzyczny, może i Tobie się spodoba.

lk57oYO.png

Edytowano przez Bebop
Napisano
33 minuty temu, Bebop napisał:

Adi777 - mój ulubiony redaktorze muzyczny,

Wow, takiego czegoś się nie spodziewałem 😁

Gang of Four poznałem, gdy eksplorowałem okolice post-punkowe.

Wysoko oceniam powyższy album. Świetne partie gitary elektrycznej, lubię takie drapieżne, ostre brzmienie, które znakomicie tutaj współgra z przyjemnie wyeksponowanym basem - Dave Allen.

Następny album - Solid Gold, też zdecydowanie warty uwagi 🙂

Napisano
39 minut temu, Adi777 napisał:

Następny album - Solid Gold, też zdecydowanie warty uwagi

Zgadzam się. Utwory na tej płycie nie pozwalają na nudę. 

A jak oceniasz ten album Janerki - (przepraszam ale chyba nie jest dostępny w streamingu, ja mam CD od kumpla) 

45tpusV.png

Napisano
4 minuty temu, Bebop napisał:

przepraszam ale chyba nie jest dostępny w streamingu

Tzn jest ale okrojony z moich ulubionych utworów. Na Tidal i Qobuz nie ma pełnej wersji albumu. Może jest na Spoti.

Napisano
31 minut temu, Bebop napisał:

Zgadzam się. Utwory na tej płycie nie pozwalają na nudę. 

A jak oceniasz ten album Janerki - (przepraszam ale chyba nie jest dostępny w streamingu, ja mam CD od kumpla) 

45tpusV.png

To mój pierwszy kupiony przeze mnie winyl odtwarzany na gramofonie Artur, to były czasy :),  potem wysprzedslem wszystkie winyle i jak mnie naszło kilka lat temu od nowa to ponownie na pierwszy rzut Klaus Mitffoch odkupiony :)