Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, fp74 napisał:

Jak ktoś lubi klimaty The Meters z dawnych lat

Ja z kolei polecam takim osobom wczesne płyty Galactic, a także inny zespoły / projekty z udziałem Stantona Moore'a. (Pojawiał się też np. na niektórych płytach Erica Lindella.) Na pewno znasz Moore'a, bo to chyba najważniejszy współczesny bębniarz z Nowego Orleanu. :) 

Napisano (edytowany)

Dawno (może wcale) nie był latynoskiego disco. No to siup! 

Jak wielu wykonawców flirtujących w latach 80-tych z popem Marcos Valle jest artystą uznanym, mającym w dorobku znacznie ambitniejsze dokonania.

Edytowano przez Kraft
Napisano

Może dziwnie to zabrzmi, ale zawsze chciałem mieć (odkąd obejrzałem film Akiego Kaurismäkiego) płytę najgorszego zespołu rockowego świata, no i stało się i do tego w wersji skośnookiej…Leningrad Cowboys z koncertu z Helsinek dla 70 tys publiczności. Finowie zagrali tam razem z chórem Aleksandrowa, ups! (To chyba niepoprawne politycznie w dzisiejszych wojennych czasach) ale co tam uwielbiam ich tzn finów poczucie humoru i ich wersję standardów…lets balalajka…

IMG_2139.jpeg

Napisano (edytowany)
21 godzin temu, fp74 napisał:

Człowiek chce się nacieszyć nową zabawką więc dzisiaj streaming również w domu. No brzmi to wybornie.

National_Health_cover.jpg.da3afd1dd78229918b83f889e8c7ec12.jpg

cover_375132662016_r.jpg.140964fef20c19f3a2788640cdf8eca0.jpg

Szkoda, że tak mało nagrali.

Dziękuje. Sprawdziłem DR, jest dobrze. Teraz zerkam na discogs i ebay :)

Oczywiście w międzyczasie słucham na Tidalu. Lubię takie klimaty.

Edytowano przez soberowy
Napisano

Streaming jest doskonałą pomocą przy kupowaniu płyt. Gdy coś mnie zaintryguje, słucham tego w streamingu. Jak zażre kupuję płytę.

Za cenę jednej taniej płyty miesięcznie robię odsiew, dzięki któremu mam prawie 100% zadowolenia z zakupu, (bo jednak pewnych tytułów brakuje i czasem po staremu trzeba zaryzykować kupując w ciemno). 

Mimo tego zdecydowanie warto korzystać ze streamingu.