Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Soliton 2024 (chyba... ? kiepskie info na okładce plyty), made in 🇵🇱, debiut roku w kat jazz - Fryderyk 2025. Czasem, coś tak kupię po staremu, w ciemno, intuicyjnie albo po okładce lub jakiejś szczątkowej informacji, bez słuchania, żeby nie wyjść z empiku na pusto.... 😁. Muzyka 👍, nagranie 👍

20250827_181907.jpg.ab8c6a6c00b0e562f80c4ea06329bea2.jpg

Napisano
15 godzin temu, Rega napisał:

@pairtick

Miałem okazję poznać gościa , kiedy czasem przebywał  w Aarhus w jednym ze swoich domów, na ulicy Glentevej 7b. Miałem nawet okazję zamienić kilka słów w 2018 roku. 

image.png.4d49b0b813b0eba61872c74274d898c0.png

Ja byłem na jego koncercie na starym Torwarze , to chyba był rok 1981.

Wogle to u kolegi, który miał dzianych rodziców i fajny sprzęt z gramofonem, właśnie od Klausa Schulze  zaczynałem poznawać muzykę.

Ulubiona płyta wtedy to Mirage, a szczególnie ten utwór.

https://open.qobuz.com/track/45973593

https://tidal.com/browse/track/82235531?u

Napisano (edytowany)
33 minuty temu, pairtick napisał:

A nie 1983? 😉 

Możliwe, dlatego napisałem -chyba.

Wydawało mi się, że  1981 bo jeszcze wtedy mieszkałem blisko Torwaru a od 1982 mieszkaliśmy już na Ursynowie.

Na Torwarze byłem na dużej ilości koncertów, bo oprócz K.S., jeszcze na Tangerim Dream, Kraftwerk, Depeche Mode, Classix Nouveaux, Ultravox , Tina Turner. Na te rockowe i metalowe kapele raczej nie miałem chęci wtedy chodzić, bo nie była to dla mnie ulubiona muza, poza kilkoma wyjątkami z ich repertuaru.

Dużo pózniej jeszcze byłem na paru koncertach na Służewcu, w środku toru. Na pewno byłem na Duran Duran, U2, Sting, Georg Michael i Pet Shop Boys.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski