fp74 Napisano Wtorek o 21:52 Napisano Wtorek o 21:52 Universal Music 2009, SHM-CD, made in 🇯🇵. Uważam, że to jeden z bardziej niedocienionych zespołów tamtych czasów. I mają bardzo dobrze nagrane płyty. Odpisz, cytując
fp74 Napisano Środa o 16:33 Napisano Środa o 16:33 Soliton 2024 (chyba... ? kiepskie info na okładce plyty), made in 🇵🇱, debiut roku w kat jazz - Fryderyk 2025. Czasem, coś tak kupię po staremu, w ciemno, intuicyjnie albo po okładce lub jakiejś szczątkowej informacji, bez słuchania, żeby nie wyjść z empiku na pusto.... 😁. Muzyka 👍, nagranie 👍 Odpisz, cytując
Rega Napisano Środa o 18:04 Napisano Środa o 18:04 @pairtick Miałem okazję poznać gościa , kiedy czasem przebywał w Aarhus w jednym ze swoich domów, na ulicy Glentevej 7b. Miałem nawet okazję zamienić kilka słów w 2018 roku. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 18:25 Napisano Środa o 18:25 18 minut temu, Rega napisał: Miałem nawet okazję zamienić kilka słów Mam nadzieję że kiedyś wreszcie trafię na jego nagranie, które słyszałem w radiu. Raz. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 18:46 Napisano Środa o 18:46 @Redakcja AUDIO Jak widać powyżej, łączenie wpisów, to nie jest najlepszy pomysł ☹️ Odpisz, cytując
lpomis Napisano Środa o 20:30 Napisano Środa o 20:30 Pięknie wydany, dwupłytowy album z muzyką filmową - Robocop. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 09:50 Napisano wczoraj o 09:50 15 godzin temu, Rega napisał: @pairtick Miałem okazję poznać gościa , kiedy czasem przebywał w Aarhus w jednym ze swoich domów, na ulicy Glentevej 7b. Miałem nawet okazję zamienić kilka słów w 2018 roku. Ja byłem na jego koncercie na starym Torwarze , to chyba był rok 1981. Wogle to u kolegi, który miał dzianych rodziców i fajny sprzęt z gramofonem, właśnie od Klausa Schulze zaczynałem poznawać muzykę. Ulubiona płyta wtedy to Mirage, a szczególnie ten utwór. https://open.qobuz.com/track/45973593 https://tidal.com/browse/track/82235531?u 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 10:03 Napisano wczoraj o 10:03 Tak jakoś, zupełnie niepostrzeżenie, Halfordowi pykło 74 🎂 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 11:05 Napisano wczoraj o 11:05 Verve 2020, SHM-SACD, made in 🇯🇵, seria Acoustic Sounds 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 17:35 Napisano wczoraj o 17:35 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cyborg_(Klaus_Schulze_album)#Track_listing Jest bonusowy utwór, którego jeszcze nie słuchałem. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:00 Napisano wczoraj o 18:00 8 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ja byłem na jego koncercie na starym Torwarze , to chyba był rok 1981. A nie 1983? 😉 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 18:32 Napisano wczoraj o 18:32 (edytowany) 33 minuty temu, pairtick napisał: A nie 1983? 😉 Możliwe, dlatego napisałem -chyba. Wydawało mi się, że 1981 bo jeszcze wtedy mieszkałem blisko Torwaru a od 1982 mieszkaliśmy już na Ursynowie. Na Torwarze byłem na dużej ilości koncertów, bo oprócz K.S., jeszcze na Tangerim Dream, Kraftwerk, Depeche Mode, Classix Nouveaux, Ultravox , Tina Turner. Na te rockowe i metalowe kapele raczej nie miałem chęci wtedy chodzić, bo nie była to dla mnie ulubiona muza, poza kilkoma wyjątkami z ich repertuaru. Dużo pózniej jeszcze byłem na paru koncertach na Służewcu, w środku toru. Na pewno byłem na Duran Duran, U2, Sting, Georg Michael i Pet Shop Boys. Edytowano wczoraj o 18:33 przez Tomasz Kluczynski 3 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Różne wtedy hale koncertowe były i każdy pamięta inny samolot 😉 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dnia 20.08.2025 o 20:56, sonique napisał: Widzę, że wydeptujemy te same azjatyckie ścieżki. Wymienieni przez Ciebie artyści są prawdziwymi geniuszami. A powyższa płyta to chyba nawet opus magnum Masabumi Kikuchi’ego, zdecydowanie moja ulubiona. Japoński jazz jest niezwykle ciekawy! Polecę artystę, którego nie wymieniłeś, a który do ścisłego panteonu jazzmenów japońskich bez wątpienia należy: Isao Suzuki. Dla mnie zdecydowanie w top 10 tego artysty, co jest świetnym wynikiem biorąc pod uwagę fakt, iż nagrywano go czy w studio czy na estradzie ponad 100 razy. Dziękuję za przypomnienie! Trafi na talerz całkiem rychło… Pierwszy Isao już u mnie 😁. Sporo jedzie/leci prosto z 🇯🇵, a gra to co wpadło szybko w ręce... Ogólnie problemem w przypadku plyt z japońską muzyką jest nie jej niedostępność, bo półki japońskich sklepów "uginają się" o od najlepszych wydań, tylko identyfikacja wydawnictw. Plyty do kupienia w sklepach są z reguły niedostępne w streamingu i odwrotnie. Jest to więc po części kupowanie trochę w ciemno. Sony Music 2024, SACD-Hybrid, made in 🇯🇵. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu https://tidal.com/browse/album/192326456?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, kaczadupa napisał: https://tidal.com/browse/album/192326456?u Polecam wszystkie jego płyty. I w ogóle Gondwana Records, której jest twórcą. 👍 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Wydaje mi się, że jakiś czas temu przewinął się ten album w tym wątku. Pora zacząć wieczorową audiofilską orgietkę 😉 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu A ja słucham po kolei z sieci 4 studyjnych płyt Sea Level (odprysk Allman Brothers Band z II połowy lat 70-tych). Southern rock & fusion mocno siedzące na czarnej muzyce (r&b i funk). Ciekawe granie. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 9 minut temu, Rafał S napisał: A ja słucham po kolei z sieci 4 studyjnych płyt Sea Level (odprysk Allman Brothers Band z II połowy lat 70-tych). Southern rock & fusion mocno siedzące na czarnej muzyce (r&b i funk). Ciekawe granie. A ja ostatnio w kółko słucham Duane Allmana na stareńkiej płycie "Boz Scaggs". Co to był za gitarzysta! Odpisz, cytując
sonique Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: https://tidal.com/browse/album/192326456?u Fenomenalna płyta! Nawet posiadam na nośniku (nieco biednie wydana…). Pozostałe też ciekawe lecz moim zdaniem już nie genialne a momentami nawet nudnawe… 1 godzinę temu, fp74 napisał: I w ogóle Gondwana Records, której jest twórcą. 👍 Nie wiedziałem tego… 👍 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu Bardzo klimatyczna i zwyczajnie ładna. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu Dnia 28.08.2025 o 12:05, fp74 napisał: Verve 2020, SHM-SACD, made in 🇯🇵, seria Acoustic Sounds Tytułowy kawałek z tą orkiestrą, to jakby gotowa czołówka któregoś Bonda! Jest klimat! Odpisz, cytując
Recommended Posts