Jarek Ch. Napisano Piątek o 12:28 Napisano Piątek o 12:28 Bjork, dziś 60 urodziny. Królowa muzyki może popu, alternatywy i awangardy, punkt odniesienia dla wielu na scenie. Z tej okazji jej płyta ( wbrew nazwie wcale nie była jej debiutem). Dziś te dźwięki są oczywiście, ale po tej płycie wielu łącznie np. z Madonną zaczęło kopiować jej pomysły 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Piątek o 13:49 Napisano Piątek o 13:49 Podobno jak piątek to dzień singla, a może być cyfrowy? Odpisz, cytując
soberowy Napisano Piątek o 21:53 Napisano Piątek o 21:53 Dwa rewelacyjne albumy bez skipów. 6 Odpisz, cytując
Rega Napisano Sobota o 09:33 Napisano Sobota o 09:33 Też mam te pierwszą . Na winylu. 1 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano Sobota o 12:23 Napisano Sobota o 12:23 Miło się słucha w sobotnie popołudnie 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 09:56 Napisano wczoraj o 09:56 21 godzin temu, Mar_Wal napisał: Miło się słucha w sobotnie popołudnie Właśnie słucham , faktycznie bardzo sympatyczna płyta. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 11:18 Napisano wczoraj o 11:18 Coby trochę słoneczka przybyło w ten śnieżny dzień zapuszczę nieco wakacyjne klimaty, zwłaszcza że tego dnia w 1993 roku ukazała się ta płyta szwedów z Ace of Base… Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) Przywódcy Wolnego Świata! Jeden z moich ulubionych kawałków! Fenomenalna linia basu. Edytowano 18 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Podobno tego dnia w 1986 roku ukazał się ten debiut angielskiej formacji Red Box, u nas najpewniej znany z przeboju „Chenko”… 2 Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, pairtick napisał: Wspaniała płyta, mam wrażenie, że popularnością ustępująca innym dokonaniom grupy, czy to z Peterem czy Phillem za mikrofonem. A niesłusznie. Mam ją na czarnej płycie zakupionej jeszcze w latach 90-tych gdy zacząłem gromadzić nagrania na tym nośniku. Co prawda szybko przestałem, ale sentyment do płyty mam ogromny. Niesamowite w Genesis jest to, że po stracie tak wybitnego wokalisty jakim bez wątpienia był dla grupy Peter Gabriel, nowy - nie tylko bez problemu osiągnął jego poziom, a może nawet nieco go przeskoczył. Zarówno jednak Peter jak i Phill śpiewają bardzo podobnie, momentami z identyczną manierą - i to jest w Genesis niezwykłe. Bo taka zmiana, to nie zmiana. Fani się nie podzielili. Zupełnie inaczej niż w przypadku np. Marillion. Dziękuję za przypomnienie!:) Edytowano 1 godzinę temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Wybitne połączenie popu, awangardy flamenco opery ? sam nie wiem czego. Posłuchajcie utworu Berghain Namówić Biork do kolaboracji to nie byle co. A zrobiła to dziewczyna której poprzednia plyta pokonała na liście przebojów Beyonce Nowa płyta Rosali. Teledysk do Berghain utworu nakręcony w Warszawie. Edytowano 1 godzinę temu przez Jarek Ch. Dokładność wypowiedzi 1 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu Może nie jakieś białe kruki, wydawnicze perełki, etc. ale papa się cieszy Znalezione dziś w empiku. Zapowiada się rokendrolowy wieczór. Odpisz, cytując
Recommended Posts