Dobosz65 Napisano 9 listopada 2011 Napisano 9 listopada 2011 Bardzo lubię spokojną gitarową muzykę ostatnio słuchałem Hindi Zahra, jest po francusku,a jak muszę pisać to nóżka sama chodzi a myśli skupiają się na tekście prasowym. Polecam serdecznie. Uwielbiam też tematy filmowe np.: Pan Gatlif, ma świetną muzykę w swoich filmach, chociażby w Vengo. pozdrawiam Odpisz, cytując
Adamc Napisano 12 listopada 2011 Napisano 12 listopada 2011 Wczoraj wsłuchiwałem się w muzykę zespołu SIGUR ROS z Islandii. Muzyka ciekawa choć strasznie (dla mnie) smętna . Nawet jeśli instrumentalnie w kilku momentach się ożywia, wokal ciągle podobnie smutny.Warto posłuchać choć kupić to sobie ich płyt nie kupię - słuchałem z pożyczonych płytek i taki odsłuch sugeruję przed ewentualnymi zakupami Odpisz, cytując
sett65 Napisano 12 listopada 2011 Napisano 12 listopada 2011 Słucham różności od Black Sabbath i Judas Priest, poprzez Queen, Def Leppard, po Candy Dulfer, Norę Jones, Diana Krall, Rebecca Pidgeon. Jeśli chcę być aktywny cały dzień i naładować akumulatory to Def Leppard i Judas Priest. Jeśli ma to być wytchnienie po ciężkim dniu to Nora Jones, Rebecca Pidgeon a z zespołów Alpha Rev. Jeśli jest weekend to na dobry początek Adele i Queen (starsze płyty: A night at the Opera, A day at the races i moja ulubiona The game). Moze to was zdziwić ale czasami do poduszki puszczam sobie Black Sabbath (tylko Heaven and Hell z Ronnie James Dio oczywiście moim zdaniem najlepsza płyta BS) Odpisz, cytując
audionet Napisano 30 listopada 2011 Napisano 30 listopada 2011 Dziś słucham płyty Compay Segundo -Gracias Compay .Zakupionej za śmieszne 20 zł.I już czuję że będę często do niej wracał.Ponieważ jeden z kolegów prosił o przybliżenie jaka jest słuchana muzyka a ja jestem leniwy odsyłam na stronę http://pl.wikipedia.org/wiki/Compay_Segundo Odpisz, cytując
fabularasaAUDIO Napisano 30 listopada 2011 Napisano 30 listopada 2011 Cytat Wczoraj wsłuchiwałem się w muzykę zespołu SIGUR ROS z Islandii. Muzyka ciekawa choć strasznie (dla mnie) smętna . Nawet jeśli instrumentalnie w kilku momentach się ożywia, wokal ciągle podobnie smutny.Warto posłuchać choć kupić to sobie ich płyt nie kupię - słuchałem z pożyczonych płytek i taki odsłuch sugeruję przed ewentualnymi zakupami Pomimo tego, że na świcie sądzi się, iż Bjork jest największą gwiazdą w Islandii to, tam bardziej popularny - w dobrym tego słowa znaczeniu - jest Sigur Ros. Ja przyłączam się do tego, chociaż bardzo podoba mi się płyta Bjork - Vespertine. A jak już sięgamy po klimaty północnej Europy to zwróćcie uwagę na Szweję, a tam zespół Kent. Odpisz, cytując
Adamc Napisano 4 grudnia 2011 Napisano 4 grudnia 2011 Ostatnio wsłuchuję się w muzykę zespołu TOOL.Ciężkie granie jednak zdecydowanie z pomysłem, ciekawymi zmianami, rozbudowane.Świetny, ciężki rock z wyraźnym progresywnym charakterem.Dodatkowo często niekonwencjonalna i bardzo ciekawa graficzna oprawa. Odpisz, cytując
halssska Napisano 14 grudnia 2011 Napisano 14 grudnia 2011 Teraz - nowej płyty Grabowskiego Ogólnie róznej muzyki - klasycznej, jazzu, r'n'b, polskiego rocka, popu.... Zalezy od wykonawcy Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 18 grudnia 2011 Napisano 18 grudnia 2011 Przyznaje zaczynam dopiero przygodę z COMĄ, ale jestem pod niesamowitym wrażeniem ich ostatniego dzieła. Według mnie płyta stawiająca wysoką poprzeczkę innym polskim zespołom rockowym, których w naszym kochanym kraju ostatnio jak na lekarstwo... Płyta wielu też kontrastów, są tu utwory dynamiczne, ostre i nostalgiczne, ale wszystkie słucha się podziwiając ich kunszt i profesjonalizm. Nagrana jest też bardzo dobrze jakościowo, wokal czytelny można zrozumieć wszystkie teksty, co w polskich wydawnictwach nie jest to takie oczywiste! Polecam P.S. Ja na pewno będę zagłębiał się i powoli kolekcjonował ich twórczość... Odpisz, cytując
Redakcja AUDIO Napisano 19 grudnia 2011 Napisano 19 grudnia 2011 A ja tego Julia Marcell...polecam! Odpisz, cytując
jooras Napisano 21 grudnia 2011 Napisano 21 grudnia 2011 No ladnych rzeczy tu sie slucha i opisuje.Pozwolicie , ze i ja swoje 3 grosze dorzuce. Tak na poczatek Dream Theater i Liquid Tension Experiment oraz wszystkie solowe projekty ich czlonkow.Mozliwe, ze ktos juz o nich wspominal w tym watku, ale jesli nawet, to i tak nie zawadzi, bo wlasnie z glosnikow sunie koncert LTE- Los Angeles 2008- oficjany bootleg na DVD. Muzycy: John Petrucci,Jordan Rudess,Mike Portnoy,Tony Levin. te nazwiska wszystko wyjasniaja.A tak ogolnie to podpinam sie do poprzednikow , ktorzy stwierdzili, ze sa tylko dwa rodzaje muzyki: dobra i kiepska.Osobiscie slucham wszystkiego co mnie porwie.Oczywiscie, ze mam grono(bardzo szerokie grono) tych bardziej ulubionych, ale jeszcze moze bedzie okazja i nich wspomniec. Moze jeszcze tylko dodam, ze w kolejce czeka juz koncercik naszej rodzimej bandy- przedstawicieli progmetalowego grania: Riverside pt : Reality Dream (DVD)- 2009.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Robo1910 Napisano 3 stycznia 2012 Napisano 3 stycznia 2012 Słucham głównie czarnego rapu (USA) & francuza. Ponad 10 000 albumów na dysku w jakości 320 kbps.Z nowości mogę polecić:http://www.youtube.com/watch?v=I7q7_VNBam4...ture=plpp_video Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 5 stycznia 2012 Napisano 5 stycznia 2012 Teraz dostałem urodzinowy prezent: MADONNA - "Celebration" - 2CD - THE ULTIMATE HITS COLLECTION. Tej Pani nie trzeba nikomu przedstawiać, do dziś na topie, choć przecież latka lecą. Doskonale adaptuje się do nowych trendów, elastyczna babka świetnie radząca sobie w show-biznesie!!!W sumie 36 zremasterowanych utworów!!! Polecam!!! Niektóre utwory dają taką przestrzeń jak z 5.1, a to przecież tylko stereo...!!! Chyba, że to mój sprzęcik tak świetnie gra... Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 29 stycznia 2012 Napisano 29 stycznia 2012 Teraz już chronologicznie mam w posiadaniu pierwszą płytkę zespołu COMA ,,Pierwsze wyjście z mroku". To prezent urodzinowy od ich wielkiego fana, a mojego brata Pomimo, że ich pierwsza - to naprawdę doskonała płytka. Jak dla mnie chłopaki potrafią zabrzmieć prawie heavy-metalowo, coś na wzór starego QEENSRYCHE, choć nie ten wokal... Dużo nostalgicznych oraz lirycznych klimatów, słucha się tego ,,od dechy, do dechy"!!! Nie idzie inaczej - bardzo polecam!!! Odpisz, cytując
TheStadoo Napisano 2 lutego 2012 Napisano 2 lutego 2012 Powiem szczerze, że ja jestem dość specyficznym typem człowieka. Gdy słucham albumu jakiegoś wykonawcy, prawie nigdy nie jest tak, że spodoba mi się kazda - czy choćby nawet większość piosenek. Ogólnie to słucham niemalże wszystkiego. To jest zależne od mojego nastroju, a później często nastrój od muzyki, jeśli wiecie o czym mówię. Ostatnio zapuściłem się wklimaty Within Temptation i Lady Pank. I właśnie te najnowsze albumy podanych wykonawców (w przypadku Within Temptation - The Unforgiving, a Lady pank - Maraton) podobają mi się zupełnie w całości. Nie ma tam utworu, który bym ominął Odpisz, cytując
Profi Napisano 16 lutego 2012 Napisano 16 lutego 2012 Za oknem śnieżyca, a ja słucham muzyki adekwatnej do pogody: Terje Isungset 'Iceman Is'. Krystalicznie czyste dźwięki, boska głębia i bas, przy którym odpadają piegi z twarzy. Tutaj próbka: LINK Odpisz, cytując
Nikon Napisano 17 lutego 2012 Napisano 17 lutego 2012 Elisane-Hybrid z 2007 roku CD jesli ktos lubi lzejsza muzyczke (niepotrafie opisac gerne) wystarczy wpisac w YT i posluchac probki Odpisz, cytując
Adamc Napisano 20 lutego 2012 Napisano 20 lutego 2012 Ja się ostatnio zasłuchuję w Porcupine Tree oraz Riverside.Duża porcja progresywnego grania. Co ciekawe -> Riverside to polski zespół dość mało tu znany, a szkoda bo pyszną muzę grają Odpisz, cytując
fabularasaAUDIO Napisano 20 lutego 2012 Napisano 20 lutego 2012 Cytat Ja się ostatnio zasłuchuję w Porcupine Tree oraz Riverside.Duża porcja progresywnego grania. Co ciekawe -> Riverside to polski zespół dość mało tu znany, a szkoda bo pyszną muzę grają W takim razie zachęcam do: Lunatic Soul Z progresywnego moje ulubione to: - God Is An Astronaut- Explosions In The Sky- Jeniferever- Mogwai- Nosound Odpisz, cytując
sztein Napisano 26 lutego 2012 Napisano 26 lutego 2012 Cytat Cytat Ja się ostatnio zasłuchuję w Porcupine Tree oraz Riverside.Duża porcja progresywnego grania. Co ciekawe -> Riverside to polski zespół dość mało tu znany, a szkoda bo pyszną muzę grają W takim razie zachęcam do: Lunatic Soul Z progresywnego moje ulubione to: - God Is An Astronaut- Explosions In The Sky- Jeniferever- Mogwai- Nosound do podamego zestawu skromnie polecam : The Polar Dream ( z meksyku!!!!!), hammock ( bardzo jak dla mnie klimatyczne i przestzrenne ) i np . The American Dollar Odpisz, cytując
stereotyp Napisano 29 lutego 2012 Napisano 29 lutego 2012 Polecam do słuchania i także do testowania sprzętu. http://www.youtube.com/watch?v=ptgoaudxo9s Odpisz, cytując
Madas Napisano 6 marca 2012 Napisano 6 marca 2012 Szczerze polecam płytę Pink Floyd - The Division Bell z 1994 oraz całą dyskografię Floydów Odpisz, cytując
lansjer Napisano 6 marca 2012 Napisano 6 marca 2012 Pink Floyd, dobry dla mnie do nauki, zwłaszcza partie instrumantalne (gdy jest wokal, to podśpiewuje i się rozpraszam). Kiedy nie mam pomysłu to słucham muzykę klasyczną, jak leci. Gdy chcę odpocząć, przespać się to puszczam nieraz coś cięższego acz alternatywnego, np Tool. Odpisz, cytując
stereotyp Napisano 6 marca 2012 Napisano 6 marca 2012 Tak,Pink Floyd są super ale teraz coś z innej beczki.Rabih Abu Khalil. http://www.youtube.com/watch?v=brmo8LtwNOU...feature=related Odpisz, cytując
Profi Napisano 7 marca 2012 Napisano 7 marca 2012 Kolego stereotyp, czy masz CD z tym utworem Rabiha ('The Cactus Of Knowledge',czy tak?). Chciałbym wiedzieć, czy muzyka ze studia też jest tak dynamiczna jak w wersji live, bo to są często dwa różne światy. Przesłuchałem kilka kawałków na youtubie i nie powiem, chętnie sprawiłbym sobie ten album.Ja z kolei zaproponuję Dhafera Youssefa, być może znasz. Też gra na oud, jednakże bardziej znany jest jako posiadacz silnego, charyzmatycznego głosu. Osobiście jego wokal jest dla mnie 'ciężkostrawny', na szczęście jeden z jego albumów - Electric Sufi - zawiera większość kompozycji instrumentalnych. Ten oczywiście polecam Na koniec koncertowa perełka, o niebo lepszy wykon aniżeli z albumu KLIK Odpisz, cytując
stereotyp Napisano 8 marca 2012 Napisano 8 marca 2012 Cytat Kolego stereotyp, czy masz CD z tym utworem Rabiha ('The Cactus Of Knowledge',czy tak?). Niestety mam tylko płyty "Tarab" i "The sultan's picnic". Odpisz, cytując
Recommended Posts