vmaestro Napisano 1 lutego 2009 Udostępnij Napisano 1 lutego 2009 Witam,Dzisiaj wrzuciłem na "tackę" trochę elektroniki. Słuchałem płyt Schiller'a. Wystartowełem albumem "Leben", później "Zeitgeist". Skończyłem ostatniąpłytą "Sehnsucht". Pierwszą płytę tego wykonawcy nabyłem przebywając w jego ojczyźnie. Od tego czasu, bywając w Niemczech staram się uzupełniaćkolekcję cdików płytami tego wykonawcy. Polecam wszystkim lubiącym od czasu do czasu posłuchać trochę spokojnej mieszanki elektroniki, ambient i chillout'u...http://musik.schillerserver.de/--pozdrawiamvmaestro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 2 lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 lutego 2009 Uwielbiam słuchać w ostatnim czasie nowej płyty Kasi Nosowskiej jest rewelacyjna, plus Kenny G, te połączenie mnie uspokoja i nastraja pozytywnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 U mnie dziś bluesowo - Rorry Gallagher na "śniadanie" , teraz Janis Joplin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Mój wczorajszy późny wieczór wypełniła swoja muzyką Katinka Wilson.A swoją drogą to jak spojrzałem Adamc na Twój wpis doszedłem do wniosku, że trzeba będzie w najbliższym czasie posłuchać Janis Joplin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawkocebula Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Muzyka dla mnie powinna mieć dusze i pewną energię i ciepło, moje ulubione płyty które są moimi skarbami to nowe krążki Dido, Pink, kobiety mają niesamowitą moc i dają radość nam słuchaczom, poelcam także Silver Rocket magia tej muzyki Was zaczaruje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Od niedzieli słucham pięciopłytowej składanki "Kabaretu Starszych Panów".Bardzo sympatycznie - i przyjemnie przypomnieć sobie nieżyjących już artystów. No i te teksty ... A poza tym - przyjemna odmina i fajnie jest wsłuchać się w słowa, a nie doszukiwać się jak najlepszej jakości nagrania czy odwierciedlania szczególnie rewelacyjnej głębi sceny itp. Ot, takie "wakacyjno-romantyczno-melancholijne" słuchanie!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Mnie dziś czas umilała muzyka grupy Traffic z płyty "Traffic". Muzyka w moim odczuciu ponadczasowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Ja przez ostatnie dni słuchałem Audiofilskiej składanki z jakiegoś czasopisma.Ktoś wybrał utwory nie tylko ładnie nagrane ale także po prostu melodyjne których każdy z przyjemnością posłucha.A poza tym słucham płyty nie słuchane od lat , po prostu sięgam i słucham to co wyjmę.Wczoraj mi się trafił Clapton Unplugged piękna płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 4 lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 lutego 2009 Bardzo mi sie spodobalo (polecam !!!) :Abbey Lincoln - It's MeAbbey Lincoln - A Turtle´s Dream (2005)A teraz leci taki standardzik. Slabosc mam do tej plytki Charlie Haden & Pat Metheny - Beyond The Missouri Sky (1996) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 lutego 2009 Eagles "Long Road Out Of Eden" świetne aranżacje ,wspaniała realizacja.Kilka razy słuchałem tej płyty i przyznam ,że trochę mnie nudziła ale dzisiaj "zaskoczyła" to dokładnie tak jak z niedocenianym u nas Paulem Simonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Ja dziś dzień zaczynam od Roksany Vikaluk i Józefa Skrzeka na "Tryptyku petersburskim" - piękne delikatne dźwięki, pięknie Roksana śpiewa. Dobry początek dobrego dnia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 (edytowany) Kelly Clarkson z nowym hitem to będzie wielki numer jeden, już podbija listy przebojów na Półkuli Pólnocnej, mam nadzieję,że w końcu POlska przekona się do takich gwiazd wrażliwych i z rockowym pazurem.Masters to nowy młody, ciekawy artysta na polskiej scenie muzycznej, sądzę,że w Polsce jest za malo wybitnych mlodych artystów, być może warty uwagi jest Artur Chamski, wrażliwy , mądry czlowiek. Kiedy slucham muzyki zawsze myslę o tym,że jestem na bezludnej wyspie, pełnej miłości, szczęścia, na takiej wyspie tylko muzyka ulubione hity, tylko muzyka wyzwala dusze i pasje. Edytowano 7 lutego 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 Dzisiaj u mmnie mieszanka hiszpańsko-francuska Skończyłem "90 Millas" Glorii Estefan - klimat i wykonanie jak jej ostanie parę płyt, ale co tam, kolejna płyta do jej dyskografii. Wolę erę Miami Sound Maschine, ale może być i to...Do tego właśnie dotarł do mnie dwupłytowy album Mylene Farmer "Avant Que L'ombre ... A Bercy" z 2006 roku (Polydor) i jestem już po pierwszej płytce.Nieźle zrobiona - choć nadal preferuję nagrania studyjne zamiast koncertów.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Cytat dzis przez caly czas delektuje sie plytami Paul Van Dyka. Jak dla mnie króla muzyki trance na dzien dzisiejszy nie bo Tiesto i Armin Van Buuren Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Apollo FourForty "Electro Glide In Blue" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Od kilku dni nie moge sie oderwac od plyty Lunatic Soul. Troche przypomina ostatnie plyty Anathema, jednak jest bardziej röznorodna, po prostu - wciägajäca. Poza tym od Led Zeppelin (z niezapomnianym solo Bonhama do "Moby Dick".), Pink Floyd, poprzez Pearl Jam, Faith no More,Tool,Amorphis,Slipknot, Opeth -do Brujeria, Samael itd., kapele BM oraz noise .....i tak od 25 lat)....zapomnialem wspomniec o wyjätkach - Vivaldi, Johnny Cash i Miles Davis (glöwnie "Dingo") Katatonia - "The Great Cold Distance" z 2006 roku, na dzisiaj optymalna. W przerwach miedzy kolejnymi przesluchiwaniami "lzejszego Riverside". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 lutego 2009 Dziś od rana gra muzyka Najpierw Ten Years After "Live at Fillmore East" Potem SBB "Iron Curtain" , a teraz Bette Midler.A to dopiero dochodzi południe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSV !!! Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Cześć, witam i pozdrawiam A więc czego ja słucham, różnie ale przedewszystkim moim ulubionym zespołem jest Pink Floyd. Moge tego słuchać z zapartym tchem godzinami. Ale ja i muzyka to różne gusta i zespoły. Są tacy wykonawcy jak Rage Against The Machine jak i Michael Jackson. Moja preferencje muzyczne to niezła huśtawka. Chodź nie słucham np.współczesnego Pop-u, Hip-Hopu i Techno oraz Trance, bo tego wprost nienawidze Moge wam polecić pare wykonawców:Moja krótka lista: 1.Michael Jackson2. Jamiroquai3. Pink Floyd4. Rage Against The Machine5. Tool6. Muzyka filmowa: Gwizdne Wojny, Pupl Fiction, Wśckiekłe Psy, Bad Boys I...7. Blur8. Seal9. Pulp10. Franz FerdinandPozdrawiam i polecam. hubi1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Pink Floyd - "Ummagumma - Studio Album"- Muzyka adekwatna do pogody... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Nazareth "Hair Of The Dog" 30th Anniversary EditionKiedyś nazywało sie to hard rock ale chłopcy się przyłożyli i ..................całkiem przyjemnie sie tego słucha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zn21 Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Locatelli concerti grossi op.1, Freiburger Barockorchester dyr. Goltz. Orkiestra brzmi przepięknie i jest w tym też zasługa wytwórni Harmonia Mundi - oni potrafią nagrywać muzykę z sercem. To obecnie jedna z lepszych orkiestr barokowych. POLECAM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 lutego 2009 Odnośnie wczorajszego mojego wpisu i płyty Nazareth ,"męczyła" mnie trochę jakośc tej płyty tak jak w przypadku Uriah Heep i postanowiłemporównać z winylem . "Podskoczyłem" wieczorem do kolegi ,który ma tego winyla i porównałem , niestety znowu winyl górą.Zacząlem nad tym trochę myśleć i w akcie desperacji wymieniłem coaxiala Fadel Aphrodite na używanego wcześniej Stereovoxa XV2 i..............wszystko wróciło do normy.Dalej nie wiem jak metrowy "kawałek druta" pomiędzy transportem a DAC-em może mieć aż taki wpływ na brzmienie.Fadel /srebrny/daje dzwięk nasycony ze spektakularnym basem ,jest bardzo "wyrozumiały dla słabiej nagranych płyt ale za bardzo to wszystko "uśrednia".Stereovox /miedziany/,bas "krótszy i twardszy" ,trochę mniej dociążona średnica ale za to bardziej "otwarta góra" przez co dzwięk wydaje się jaśniejszyale za to jest większa dynamika i całość jest jak by "szybsza" .Można to już porównywać z winylem a w niektórych aspektach dzwięk jest lepszy.Sorry ,że piszę to w dziale muzyka ale mam takie odczucia po odsłuchu tych samych płyt w wersji cyfrowej i analogowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 1 marca 2009 Udostępnij Napisano 1 marca 2009 Kolega przyniósł Genesis "Wind & Wuthering" w wersji SACD ,mam to na winylu i na CD /remaster/ ale ten SACD "pozamiatał" wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 2 marca 2009 Udostępnij Napisano 2 marca 2009 SBB 1, 2 jak na tamte lata "czad" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 marca 2009 Udostępnij Napisano 2 marca 2009 Dzisiaj leci w TVP1 James Bond i "The Living Daylights", więc z przyjemnością posłuchałem wcześniej płyty CD ze ścieżką dźwiękową z tego filmu i świetny tytułowy utwór w wykonaniu A-HA. Polecam ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts