tchocky Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Piękna płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 (edytowany) Dnia 11.06.2022 o 21:00, Adi777 napisał: @sonique Znasz? No właśnie nie znam. To znaczy wiem co to za płyta, z jakiego okresu, i czego się po niej spodziewać. Pewnie nawet ją pobieżnie kiedyś przesłuchałem ale nic w pamęci nie zostało. Ciekawe, że właśnie teraz wpada mi na tapet (z pewnością ją przesłucham), gdy moją płytą kończącego się już tygodnia została bezapelacyjnie poniższa: Live at the Aquarium. Skąd inąd Michael Brook to dobry kumpel i kilkukrotny muzyczny kolaborant Briana Eno. Ta koncertowa płyta zawiera miedzy innymi wspaniały kawałek Ultramarine, który bardzo lubię nie tylko dlatego, że nazywa się tak samo jak mój niegdyś ukochany perfum od Givenchy, ale przede wszystkim dlatego, iż utwór ten znam głównie z bardzo dobrej ścieżki dźwiękowej do filmu Heat. Na soundracku do wspomnianej Gorączki znajduje się też niezły kawałek Briana Eno (cały czas jak widać krążyli w swoim pobliżu), przeszywająca zmysły Armenia Einstürzende Neubauten, czy taka perełka jak Last Nite Terje Rypdala. Trochę odjechałem od tematu... ale czyż z muzyką nie jest tak zawsze? Jak zaczynam żeglować w jakimś klimacie to nigdy nie wiem gdzie mnie ta peregrynacja zaprowadzi. Zatem polecam spróbować: Michael Brok Live at the Aquarium. Edytowano 12 czerwca 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 To już 43 lata jak wesoła kompania się objawiła… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Już kiedyś wrzuciłem tu coś z tej płyty. Uważam, że jest to muzyka... interesująca. Ci którym nie podejdzie, pewnie sklasyfikują ją jako "psycho-country" 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Polecam. Raczej wieczorową porą, w skupieniu... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Pewnie w jakimś filmie wykorzystali , a na marginesie producentem jest fatboy slim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 19 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Już kiedyś wrzuciłem tu coś z tej płyty. Uważam, że jest to muzyka... interesująca. Ci którym nie podejdzie, pewnie sklasyfikują ją jako "psycho-country" Osmond czy Oswald - jeden psychol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Z racji że u mnie walnęło deszczem jak gradem to słucham całej płyty: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Dziś mija 50 lat od wydania tego klasyka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, gienas napisał: Osmond czy Oswald - jeden psychol Brawo dla Ciebie. Ktoś chyba jeszcze jednak czyta w tym kraju. Jak najbardziej słuszna i zapewne zamierzona przez artystę konotacja. 52 minuty temu, J4Z napisał: Masz mnie! Muszę to sprawdzić w takim razie 😄 Pewnie że posłuchaj tej płytki. Jest klimat. Edytowano 16 czerwca 2022 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Zespól z kanadyjskiej prowincji Quebec. Uroczy folk prog rock. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2022 Świetny klimacik. Polubiłem od pierwszej nutki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Posłuchawszy tę płytę. Jak na moje ucho głos i styl muzyczny baaaardzo przypomina Cohena. Dnia 15.06.2022 o 21:20, Grzesiek202 napisał: Już kiedyś wrzuciłem tu coś z tej płyty. Uważam, że jest to muzyka... interesująca. Ci którym nie podejdzie, pewnie sklasyfikują ją jako "psycho-country" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Stromae - mega dobry artysta 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Podobno country spiewa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Mniam, fajna mamuśka 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts