Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Płyta sprzed 10 lat, ale u mnie zaledwie od dni kilku - Mark Isham "Miles Remembered: The Silent Way Project" w HDCD (1999 Columbia Records CTDP 097478). Zaskakująca, godna uwagi i polecenia płyta!

DSC01446.jpg

Napisano
W ostatnim czasie słuchałem sobie kilka płytek sacd, lubię ten format.
Na pierwszy strzał poszedł taki rarytasik: SARAH BRIGHTMAN - Eden (724355779526, przepiękna płyta.

DSC01446.jpg

Płyta jako hybryda praktycznie nie do zdobycia.

Drugi temacik to KRAFTWERK - Minimum-Maximum, płyta tematycznie coś innego niż poprzednia. Słuchałem i porównywałem 2 wersje tego wydawnictwa w formacie sacd.
Wersja GSA (niemiecka)(3118282), rozszerzona o jeden utwór w porównaiu do wersji International (3349962). Obydwie wersje różnią się siedmioma szczegółami. Utwory choć te same wykonywane są w innych miejscach (państwach). Odmiana niemiecka ma więcej utworów wykonywnanych w pierwotnej, niemieckiej wersji.

DSC01446.jpg

Jakość dźwięku z tych wydawnictw poprostu powala.
Napisano
Allan Taylor "Leaving At Dawn" ,normalnie to mam problem z wysłuchaniem tej płyty do końca "na kolumnach" ale
na suchawkach to co innego ,wysłuchałem z przyjemnościa i zainteresowaniem.
Piękne brzmienie gitar i mandoliny czy banjo oraz takie "watersowskie" chórki w tle icon_smile.gif

DSC01446.jpg

Napisano
U mnie świeżo nabyta płytka Bonnie Tylor "Heart Strings" z 2002 roku.
Po krótkim odsłuchu na słuchawkach w sklepie paru fragmentów kupiłem z ciekawości, by w domowych warunkach zobaczyć jak wyjdzie jej spiew w towarzystwie praskiej orkiestry filharmonicznej. Jak na razie bez rewelacji, ale gdzieniegdzie odzywa się większy skład ...

Zobaczymy jutro na normalnych poziomach - na razie cieszę się, że w preampie mam 77 kroków ustawiania głośności i mogę precyzyjnie dostosować się do późnych godzin nocnych i śpiącej rodziny icon_rolleyes.gif

Pozdrawiam