Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Elektroniczna muzyka jest raczej na fali, a nie się skończyła. Ogólnie pojęta elektronika. Chyba, że ktoś chciałby w kółko słuchać tych samych patentów i brzmień. Ja nie.

To takie samo gadanie jak o rocku, który ma się całkiem dobrze, a że nie ma drugiego takiego między innymi King Crimson? Był jeden King Crimson, i więcej nie będzie. Czas na innych wykonawców, którzy nie będą kopiować swoich poprzedników.

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)
4 godziny temu, Adi777 napisał:

Elektroniczna muzyka jest raczej na fali, a nie się skończyła. Ogólnie pojęta elektronika. Chyba, że ktoś chciałby w kółko słuchać tych samych patentów i brzmień. 

Czas na innych wykonawców, którzy nie będą kopiować swoich poprzedników.

Nie ma takiej opcji aby nie kopiowali - co słychać.

A Kitaro wcale się nie zestarzał, nadal są to przepiękne klimaty 😇

Screenshot_20220925-025359.jpg

Screenshot_20220925-025419.jpg

Edytowano przez dorsz
Napisano
2 godziny temu, dorsz napisał:

Nie ma takiej opcji aby nie kopiowali - co słychać.

Można kopiować, praktycznie nic nie dodając od siebie, ale można też bardziej twórczo podejść do czerpania z przeszłości.

Tylko o to mi chodzi.

Debiut norweskiego artysty, pierwszy raz słucham.

Napisano

A propos ciekawej elektroniki, właśnie wylicytowałem taką płytę. Bardzo się z tego cieszę bo rzadko bywa sprzedawana. A jak bywa to osiąga niemiłą dla oka i portfela sumę ok. €50 wzwyż. Ja ją farciarsko wyrwałem za ułamek tej kwoty. Określana jako mieszanka dark wave, ambient, gothic rock.

Pieter Nooten and Michael Brook - Sleeps with the Fishes.

Pieter znany z Clan of Xymox a Michael ze współpracy chociażby z Eno, Sylvianem, Frippem (oraz swoich własnych świetnych projektów).

Kiedyś już tę płytę tu poleciłem ale spotkała się z zerową reakcją. A więc powtarzam. I będę tak do skutku aż ktoś  wreszcie zareaguje…;)

1B6CD322-9F94-4FB7-AA83-518163988986.jpeg.306866540fceb7d585c41b89660541ff.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, sonique napisał:

Kiedyś już tę płytę tu poleciłem ale spotkała się z zerową reakcją. A więc powtarzam. I będę tak do skutku aż ktoś  wreszcie zareaguje…;)

Obiecuję, że jutro przesłucham 😁

Napisano

Z cyklu: cudze chwalicie...  :)

Marcin Wądołowski Trio - "Standards". Tytuł może być mylący. To nie jest grzeczne songbookowe plumkanie, tylko konkretny jazz. Moim zdaniem nie odstający poziomem od średniej ECM, a przy tym dość energetyczny. Piotr Lemańczyk to mój ulubiony krajowy kontrabasista - uważam, że gra w europejskiej lidze, bez żadnych kompleksów. Można to było trochę lepiej zmiksować (odsunąć gitarę od kontrabasu), ale poza tym dźwięk bez zarzutu. Kontrabas ładnie nagłośniony, co wcale nie jest regułą.

@sonique - znasz? Jeśli nie, to na początek polecam Nardis. :)

Napisano
2 godziny temu, Rafał S napisał:

Z cyklu: cudze chwalicie...  :)

Marcin Wądołowski Trio - "Standards". Tytuł może być mylący. To nie jest grzeczne songbookowe plumkanie, tylko konkretny jazz. Moim zdaniem nie odstający poziomem od średniej ECM, a przy tym dość energetyczny. Piotr Lemańczyk to mój ulubiony krajowy kontrabasista - uważam, że gra w europejskiej lidze, bez żadnych kompleksów. Można to było trochę lepiej zmiksować (odsunąć gitarę od kontrabasu), ale poza tym dźwięk bez zarzutu. Kontrabas ładnie nagłośniony, co wcale nie jest regułą.

@sonique - znasz? Jeśli nie, to na początek polecam Nardis. :)

Dziękuję Ci za rekomendację tej płyty. Cieszy mnie ona w dwójnasób: raz, że artysta z Polski (a to lubię), a dwa, że wreszcie ktoś mnie wyrwie z otoczenia dźwięków, które znam i dzięki temu poznam coś nowego…

C.D.N. :)