Adi777 Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 (edytowany) Elektroniczna muzyka jest raczej na fali, a nie się skończyła. Ogólnie pojęta elektronika. Chyba, że ktoś chciałby w kółko słuchać tych samych patentów i brzmień. Ja nie. To takie samo gadanie jak o rocku, który ma się całkiem dobrze, a że nie ma drugiego takiego między innymi King Crimson? Był jeden King Crimson, i więcej nie będzie. Czas na innych wykonawców, którzy nie będą kopiować swoich poprzedników. Edytowano 25 września 2022 przez Adi777 1 1 Odpisz, cytując
tchocky Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 Kilka dni temu zmarł Anton Fier który grał na perkusji na tym znakomitym debiucie. 1 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 (edytowany) 4 godziny temu, Adi777 napisał: Elektroniczna muzyka jest raczej na fali, a nie się skończyła. Ogólnie pojęta elektronika. Chyba, że ktoś chciałby w kółko słuchać tych samych patentów i brzmień. Czas na innych wykonawców, którzy nie będą kopiować swoich poprzedników. Nie ma takiej opcji aby nie kopiowali - co słychać. A Kitaro wcale się nie zestarzał, nadal są to przepiękne klimaty 😇 4 godziny temu, Adi777 napisał: 4 godziny temu, Adi777 napisał: 4 godziny temu, Adi777 napisał: Edytowano 25 września 2022 przez dorsz Odpisz, cytując
tchocky Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 1980 rok tak jak w przypadku The Feelies i jedyna płyta jaką wydał ten zespół. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 2 godziny temu, dorsz napisał: Nie ma takiej opcji aby nie kopiowali - co słychać. Można kopiować, praktycznie nic nie dodając od siebie, ale można też bardziej twórczo podejść do czerpania z przeszłości. Tylko o to mi chodzi. Debiut norweskiego artysty, pierwszy raz słucham. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 A propos ciekawej elektroniki, właśnie wylicytowałem taką płytę. Bardzo się z tego cieszę bo rzadko bywa sprzedawana. A jak bywa to osiąga niemiłą dla oka i portfela sumę ok. €50 wzwyż. Ja ją farciarsko wyrwałem za ułamek tej kwoty. Określana jako mieszanka dark wave, ambient, gothic rock. Pieter Nooten and Michael Brook - Sleeps with the Fishes. Pieter znany z Clan of Xymox a Michael ze współpracy chociażby z Eno, Sylvianem, Frippem (oraz swoich własnych świetnych projektów). Kiedyś już tę płytę tu poleciłem ale spotkała się z zerową reakcją. A więc powtarzam. I będę tak do skutku aż ktoś wreszcie zareaguje…;) Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 września 2022 Napisano 25 września 2022 1 godzinę temu, sonique napisał: Kiedyś już tę płytę tu poleciłem ale spotkała się z zerową reakcją. A więc powtarzam. I będę tak do skutku aż ktoś wreszcie zareaguje…;) Obiecuję, że jutro przesłucham 😁 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 26 września 2022 Napisano 26 września 2022 takie też w Sopocie słuchaliśmy... 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 26 września 2022 Napisano 26 września 2022 Happy Birthday Bryan Ferry (* 26. September 1945) 2 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 26 września 2022 Napisano 26 września 2022 Pre-raperzy z lat 40-rych 😀 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 27 września 2022 Napisano 27 września 2022 Z cyklu: cudze chwalicie... Marcin Wądołowski Trio - "Standards". Tytuł może być mylący. To nie jest grzeczne songbookowe plumkanie, tylko konkretny jazz. Moim zdaniem nie odstający poziomem od średniej ECM, a przy tym dość energetyczny. Piotr Lemańczyk to mój ulubiony krajowy kontrabasista - uważam, że gra w europejskiej lidze, bez żadnych kompleksów. Można to było trochę lepiej zmiksować (odsunąć gitarę od kontrabasu), ale poza tym dźwięk bez zarzutu. Kontrabas ładnie nagłośniony, co wcale nie jest regułą. @sonique - znasz? Jeśli nie, to na początek polecam Nardis. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 27 września 2022 Napisano 27 września 2022 2 godziny temu, Rafał S napisał: Z cyklu: cudze chwalicie... Marcin Wądołowski Trio - "Standards". Tytuł może być mylący. To nie jest grzeczne songbookowe plumkanie, tylko konkretny jazz. Moim zdaniem nie odstający poziomem od średniej ECM, a przy tym dość energetyczny. Piotr Lemańczyk to mój ulubiony krajowy kontrabasista - uważam, że gra w europejskiej lidze, bez żadnych kompleksów. Można to było trochę lepiej zmiksować (odsunąć gitarę od kontrabasu), ale poza tym dźwięk bez zarzutu. Kontrabas ładnie nagłośniony, co wcale nie jest regułą. @sonique - znasz? Jeśli nie, to na początek polecam Nardis. Dziękuję Ci za rekomendację tej płyty. Cieszy mnie ona w dwójnasób: raz, że artysta z Polski (a to lubię), a dwa, że wreszcie ktoś mnie wyrwie z otoczenia dźwięków, które znam i dzięki temu poznam coś nowego… C.D.N. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 27 września 2022 Napisano 27 września 2022 (edytowany) Odgłosu padającego deszczu 🌧️💦 Edytowano 27 września 2022 przez Adi777 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts