Fono Master Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2010 Parę dni temu oglądałem na Planete film o Sex Pistols ,chciałem posłuchać coś w ten deseń ale mam w trochę łagodniejszymwydaniu The Clash "London Calling". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2010 Żeby pozostać w klimatach ,na "drugą nogę" ,trochę bardziej współczesne ale też fajne EMF "Schubert Dip". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2010 TURBO - "Dorosłe dzieci", dosć ciężko choć i tak lżej niż ich kolejne płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2010 Dziś przyszła kolej na 10 niesamowitych - zarówno pod względem aranżacji jak i jakości nagrania - płyt jedynego w swoim rodzaju Yello. A jak słucham Domingo to aż ciarki chodzą po kręgosłupie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2010 Mika Urbaniak - Closer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 1 maja 2010 Udostępnij Napisano 1 maja 2010 Dzisiaj czwarte "podejście" pod Iowa Super Soccer "Stories Without Happy Ending" .Dobrze nagrana,zaśpiewana i zaaranżowana płyta ale coś jest nie tak ,brak klimatu ,atmosfery z krążka "Lullabies To KeepYour Eyes Closed" ,rzec by można ,typowy "produkcyjniak" Dla odmiany Lao Che "Gospel" ,tu jest wszystko "co trzeba" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 maja 2010 Udostępnij Napisano 7 maja 2010 Dzisiaj na winylowo ,kolega robił "porządki" i przyniósł na wymiane dwa Marylliony ,ponoć dla niego zbyt "progresywne" ,dałem muw zamian Michalela Jacksona "Bad" /MM/ oraz Abbę "Arival" .Niestety "męczę" się na tranzystorze tj. moim wzmaku Luxman /mój lampiak 2A3 u Konstruktora jest "dopieszczany/ oraz pre gramofonowym RCM Prelude /moje lampowe będzie gotowe za miesiąc/.MARILLION- "Fugazi"- "Clutching at Straws" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 7 maja 2010 Udostępnij Napisano 7 maja 2010 Dzisiaj przeszedłem sam siebie. Jedna z najlepszych płyt metalowych a zarazem najgorzej nagrana:) Emperor-'Anthems to the welkin at dusk' na moim lampowym zestawie Staxa:) A tak poza tym to kamanda pinka floyda-'Animals'. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 maja 2010 Udostępnij Napisano 15 maja 2010 O.N.A. - T.R.I.P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRR Napisano 16 maja 2010 Udostępnij Napisano 16 maja 2010 Petra Berger - Eternal Woman. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 16 maja 2010 Udostępnij Napisano 16 maja 2010 Słychać, że ze Skandynawii.Josefine Cronholm "Songs of the Falling Feather" (ACT 2010, 9495-2)Dobre! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 to ja dziś zaskoczę chyba wszystkim (opisując dziś moje "doznanie muzyczne") posłużę się... z zresztą sami przeczytajcie... : Czasem warto : słuchać ciszy na maxa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 U mnie dość duże zróżnicowanie ...Rainbow "Bent Out Of Shame" z 1983 roku, Lisa Stansfield "So Natural" z 1993oraz na koniecBach "Violin Concertos" i Yehudi Menuhin - nagrania sprzed 50 lat, ale remaster w 1995 roku tak to jest, jak człowiek siedział długo przy kompie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopsson Napisano 20 maja 2010 Udostępnij Napisano 20 maja 2010 U mnie za to, mimo zamiłowania do rocka, składanka bluesowa od wujka. Za kij nie mam pojęcia, kto tam gra, ale chyba zaczynam przekonywać się do tego gatunku.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 maja 2010 Udostępnij Napisano 26 maja 2010 Aga Zaryan "Live At Palladium".Jest okazja do ponownego przesłuchania tej bardzo dobrej ,dobrych płyt a przy okazji do pooglądania bo dołączonyjest dysk DVD.Płytę posiadałem już od dłuższego czasu ale żona pożyczyła koleżance a u tejże płyty miały jakieś "dziwne przygody"więc koleżanka odkupiła mi "wersję ekskluzywną" jak w opisie powyżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 26 maja 2010 Udostępnij Napisano 26 maja 2010 Pierwszy raz skorzystam z tego tematu ale dla mnie okazja wielka Dzisiaj doszła do mnie płyta na którą polowałem od dłuższego czasu. Raczej mało znany muzyk. Bardziej znany z zespołu Czaqu (też mało znany). A chodzi mi o jego solową płytę "Grzegorz Walczak - Godzina Prawdy - 41 minut"Ogólnie tak mało znana płyta że podchodzi pod białego kruka chyba A o płycie. Lekka poezja śpiewana. Bardzo fajne teksty piosenek, nie ma przerostu formy nad treścią ani odwrotnie. Osobiście jeden z moich ulubionych wokalistów i autorów piosenek ...Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 A u mnie Igor Stravinsky i Pucinella Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2010 Ostatnimi czasy - po tym, jak moje kolumny zostały zasilone w bi-ampingu gra mi tak cudownie, że przez odtwarzacz - poza nowymi nabytkami - przechodzi dziennie mnóstwo płyt.I tak wczoraj przykładowo zacząłem od "Księgi Hioba", by wysłuchać psychodelicznych utworów "The Doors", co było preludium do czegoś mocniejszego. I tak w odtwarzaczy zagościła płyta Judas Priest oraz moich ulubieńców - zespołu Fucktory. A na samo zakończenie wieczoru wysłuchałem paru utworów Dżemu (Koncert w katowickim Spodku) i Perfectu ("UNU"). A gdy wybrzmiała ostatnia nuta "Objazdowego niemego kina" chywciłem za gitarę i przypomniałem sobie kilka baaaardzo daaawno nie granych riffów! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2010 U mnie dziś Hey z płyty Re-Murped!Może krótko.. w dawnych czasach Hey mi nie podchodził z racji.. lekkiego grania (w tamtych czasach przepadałem za pełną orgią metalu) więc i Hey był tak lekki, że nie szło tego słuchać )Później po latach gusta muzyczne zaczęły mi się mocno zmienić, co ewaluuje po dzień dzisiejszy, kilka dni temu usłyszałem remix utworu Hey, bardzo mi się spodobała lekka elektronika połączona z saksofonem i chill outowym klimatem..Taka wersja Hey - osobiście mi się podoba (z racji upodobań do elektroniki chilloutu, i innych tego typu wydań)Występuję miedzy innymi: Smolik, Fox, Bueno Bros, Plastic, Rawski, Mosqitoo Jest dobrze wersja 2 płytowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 14 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 Dzisiaj w całości mój odtwarzacz zajęła Afryka.M.in. Kronos Quartet - Pieces of Africa, Ali Farka Toure - Savane, Salif Keita - Moffou!Czy to nie jest przypadkiem wpływ tych okropnych wuwuzeli??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 22 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2010 Przy okazji testowania - Krell KST-100 przygrywa "skórokopom". Zamiast komentatora i wuwuzeli w odtwarzaczu 3. Symfonia "Symfonia pieśni żałosnych" op. 36 na sopran solo i orkiestrę Henryka Mikołaja Góreckiego. W takim repertuarze Krell też się sprawdza doskonale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qrawat Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2010 O.S.T.R. - bo byłem niedawno na Jego koncercie i okazało się że to naprawdę spoko gościu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 30 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2010 Wśród nowych nabytków absolutnie fascynującą pozycją jest płyta - składak wydany przez wytwórnię Six Degrees o tytule "Festival of Light"Płyta jest płytą studyjną i zawiera 12 utworów takich tuzów jak Don Byron, Marc Cohn, czy Masada String Trio.Od czasów, gdy byłem posiadaczem roweru Wigry 3 nie lubię składaków, ale ten jest wyjątkowy. Zresztą sami możecie posłuchać fragmentów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 1 lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 lipca 2010 (The doors - the best)Stare rockowe klimaty szczególnie utwór "Riders On The Storm" po upalnym dniu gdy nagle dziś wieczorem niespodziewanie zaczęło padać.po prostu tam wyżej kolega Bert narobił mi smaka przypominając o starych płytach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levyy Napisano 5 lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 lipca 2010 Katie Melua - Album Pictures..wprost nie mogę się go nasłuchać...tak piękny i głęboki wokal.. cudnie wypełnia pokój.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts