Asia Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 Trzeba uczcić pierwszy śnieg 🙂: 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 3 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 3 minuty temu, misiekx napisał: Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 A ja jestem w trakcie czytania biografii Georga Michaela. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 7 minut temu, MMarek napisał: A ja jestem w trakcie czytania biografii Georga Michaela. Super, jak skończysz podziel się wrażeniami w temacie - Książki czytane i polecane przez miłośników muzyki (co czytamy). I proszę o fotkę okładki 😉 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 2 minuty temu, misiekx napisał: Super, jak skończysz podziel się wrażeniami w temacie - Książki czytane i polecane przez miłośników muzyki (co czytamy). I proszę o fotkę okładki 😉 Mam w formacie Ebooka. 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 (edytowany) Dnia 21.11.2023 o 18:12, sonique napisał: Kto lubi czyste, harmonijne, równo przycięte i bezpieczne muzyczne parki, raczej na spacer pomiędzy te nuty się nie wybierze. Kto woli jednak dźwiękowe pejzaże pełne stylistycznych aberracji o szaleństwo się ocierających - wskoczy pomiędzy te pięciolinie jak w ogień. Wystraszyłeś mnie trochę 😉, a tu bardzo ładnie grają, przynajmniej singiel, który można znaleźć w serwisach streamingowych. Okładka świetna! Szukam dalej i czytam: "Imaginary Music to niezależna wytwórnia płytowa zorientowana na jazz i muzykę poważną. Jeszcze w tym roku pojawią się dwa wyjątkowe albumy wydane nakładem Imaginary Music – wydawnictwa zainicjowanego przez skrzypka i kompozytora Adama Bałdycha. Katalog otworzą – wyjątkowy i eklektyczny album Kari Sál oraz spektakularne spotkanie wirtuozów – Adama Bałdycha i Leszka Możdżera. Naszym pragnieniem jest tworzenie i promowanie muzyki, która inspiruje i odkrywa nieznane. Tak jak dzisiejszy świat – wielobarwny i różnorodny – nasz label pragnie tworzyć i wspierać wielowymiarową muzykę, która pobudza wyobraźnię, inspiruje i wyznacza nowe trendy. Imaginary Music powstało jako odpowiedź na potrzebę stworzenia platformy do inicjowania, kreowania i promowania wyjątkowych i nietuzinkowych projektów, przekraczających granice estetyk." Edytowano 22 listopada 2023 przez Asia 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 23 listopada 2023 Napisano 23 listopada 2023 U mnie w szufladzie jako mastering referencja. Jak i cała reszta dyskografii Finka. Facet za konsolą od dźwięku, który słyszy. Rzadki przypadek. 2 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 @AudioTube nie znałem. Właśnie puściłem i zapowiada się fajnie. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 Zachodzę w głowę dlaczego tak wielka różnica między realizacjami/nagraniami. Czuję głód, chodzę nienajedzony. Daj proszę znać @Chmarski gdy trafisz na dobre/świetne realizacje. Rodzaj muzyki nie ma dla mnie znaczenia. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Daj proszę znać @Chmarski gdy trafisz na dobre/świetne realizacje. Rodzaj muzyki nie ma dla mnie znaczenia Adam, czy nie sądzisz że to właśnie jeden z objawów audiofilstwa 😉. Ty to już audiofil pełną gębą 😀. Nie ważne co, tylko żeby było dobrze zrealizowane. Rozumiem, że czasami skopana realizacja ulubionego artysty odbiera chęć słuchania i uśmiech na twarzy ale ja wolę coś gorzej nagranego mojego ulubionego wykonawcy niż super nagranie czegoś ( kogoś) czego nie lubię. Czasami z chęci poznania, posłuchania czegoś super nagranego również idę tą drogą, ale to tylko tak z ciekawości, nie żebym poświęcał na to dłuższy czas 😉. Pozdrawiam i miłego urlopu. PS. Teraz u mnie tylko vinyle na tapecie. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 Piątek, mało roboty, mogę pisać. Urlop faktycznie za pasem . Dzięki. Lubię czyste brzmienie. W domu. Kiepska pogoda i mniej mam koncertów w kalendarzu. Na Live mniejszą uwagę zwracam na brzmienie. To co widzę mnie rozprasza. Kilka zmysłów zatem jest aktywnych. W domu tylko jeden. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 (edytowany) Eberhard Weber. Edytowano 25 listopada 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 35 minut temu, MMarek napisał: @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? Nie znam, ale posłucham. Nie, Holenderka brzmi lepiej 😉 Nie lubię słowa Niderlandy, dziwnie brzmi Odpisz, cytując
misiekx Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 1 godzinę temu, MMarek napisał: Znasz tę Holenderkę? Znana, chyba nie tylko tutaj 😉 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 @AudioTubeco powiesz na Klan - Mrowisko? 5 godzin temu, MMarek napisał: @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? Mało brakowało żebym kilka lat temu Gretscha przez to wykonanie kupił. 4 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 27 minut temu, Chmarski napisał: co powiesz na Klan - Mrowisko? Ja powiem, że to dobra, naprawdę solidna płyta jest. 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 Dnia 22.11.2023 o 09:31, misiekx napisał: Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 Przypatrzcie się dokładnie - ciuchy już wróciły, za chwilę będziemy też nosić takie fryzury.* * Choć w naszym wieku to będzie spore wyzwanie 😁. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 6 minut temu, Asia napisał: za chwilę będziemy też nosić takie fryzury. Musiałbym perukę kupić, bo ten tego, nie będę kontynuować tego wątku 😂 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 Na moim nowym CD-ku słucham obecnie tego 59 minut temu, Asia napisał: Przypatrzcie się dokładnie - ciuchy już wróciły, za chwilę będziemy też nosić takie fryzury.* * Choć w naszym wieku to będzie spore wyzwanie 😁. Dzisiaj słuchałem płyt tego jegomościa. Bardzo lubię jego twórczość. Szkoda, że chłopa już z nami nie ma.... 2 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 27 listopada 2023 Napisano 27 listopada 2023 (edytowany) Dnia 11.11.2023 o 19:13, Chyba Miro 84 napisał: Teksty w rapie są dla mnie kluczowe, ale jesli podkład dopełnia odpowiednio to jeszcze lepiej. Posłucham w wolnym czasie. @Adi777 No i posłuchałem przepraszam że tak długo mi to zajęło, ale z czasem wolnym na swobodne słuchanie trochę ciężko ostatnio. Pomijam totalnie teksty gdyż jak sam pisałeś, nie skupiasz sie na nich. A jesli chodzi o dźwięk, to naprawdę fajnie zmontowane kawałki, inaczej niż większość. Troche znam Cię i wiem mniej wiecej co lubisz, i nie dziwie sie że podoba Ci się taki podkład dźwiękowy. Niestety nie znam podobnie zrobionych kawałków w rapie, wiec nie mogę Ci nic "podrzucić". pozdr. Ps: czesto w wydaniach w rapie są dwie płyty cd. Jedna to tzw. Instrumentalia. Mam nadzieję że w tym wypadku jest dołączany extra taki krążek bez wokalu. Edytowano 27 listopada 2023 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts