Asia Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Trzeba uczcić pierwszy śnieg 🙂: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 3 minuty temu, misiekx napisał: Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 A ja jestem w trakcie czytania biografii Georga Michaela. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 7 minut temu, MMarek napisał: A ja jestem w trakcie czytania biografii Georga Michaela. Super, jak skończysz podziel się wrażeniami w temacie - Książki czytane i polecane przez miłośników muzyki (co czytamy). I proszę o fotkę okładki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 2 minuty temu, misiekx napisał: Super, jak skończysz podziel się wrażeniami w temacie - Książki czytane i polecane przez miłośników muzyki (co czytamy). I proszę o fotkę okładki 😉 Mam w formacie Ebooka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 (edytowany) Dnia 21.11.2023 o 18:12, sonique napisał: Kto lubi czyste, harmonijne, równo przycięte i bezpieczne muzyczne parki, raczej na spacer pomiędzy te nuty się nie wybierze. Kto woli jednak dźwiękowe pejzaże pełne stylistycznych aberracji o szaleństwo się ocierających - wskoczy pomiędzy te pięciolinie jak w ogień. Wystraszyłeś mnie trochę 😉, a tu bardzo ładnie grają, przynajmniej singiel, który można znaleźć w serwisach streamingowych. Okładka świetna! Szukam dalej i czytam: "Imaginary Music to niezależna wytwórnia płytowa zorientowana na jazz i muzykę poważną. Jeszcze w tym roku pojawią się dwa wyjątkowe albumy wydane nakładem Imaginary Music – wydawnictwa zainicjowanego przez skrzypka i kompozytora Adama Bałdycha. Katalog otworzą – wyjątkowy i eklektyczny album Kari Sál oraz spektakularne spotkanie wirtuozów – Adama Bałdycha i Leszka Możdżera. Naszym pragnieniem jest tworzenie i promowanie muzyki, która inspiruje i odkrywa nieznane. Tak jak dzisiejszy świat – wielobarwny i różnorodny – nasz label pragnie tworzyć i wspierać wielowymiarową muzykę, która pobudza wyobraźnię, inspiruje i wyznacza nowe trendy. Imaginary Music powstało jako odpowiedź na potrzebę stworzenia platformy do inicjowania, kreowania i promowania wyjątkowych i nietuzinkowych projektów, przekraczających granice estetyk." Edytowano 22 listopada 2023 przez Asia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Bardzo, lubię to 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 U mnie wieczór z: 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 U mnie w szufladzie jako mastering referencja. Jak i cała reszta dyskografii Finka. Facet za konsolą od dźwięku, który słyszy. Rzadki przypadek. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 @AudioTube nie znałem. Właśnie puściłem i zapowiada się fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Zachodzę w głowę dlaczego tak wielka różnica między realizacjami/nagraniami. Czuję głód, chodzę nienajedzony. Daj proszę znać @Chmarski gdy trafisz na dobre/świetne realizacje. Rodzaj muzyki nie ma dla mnie znaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Daj proszę znać @Chmarski gdy trafisz na dobre/świetne realizacje. Rodzaj muzyki nie ma dla mnie znaczenia Adam, czy nie sądzisz że to właśnie jeden z objawów audiofilstwa 😉. Ty to już audiofil pełną gębą 😀. Nie ważne co, tylko żeby było dobrze zrealizowane. Rozumiem, że czasami skopana realizacja ulubionego artysty odbiera chęć słuchania i uśmiech na twarzy ale ja wolę coś gorzej nagranego mojego ulubionego wykonawcy niż super nagranie czegoś ( kogoś) czego nie lubię. Czasami z chęci poznania, posłuchania czegoś super nagranego również idę tą drogą, ale to tylko tak z ciekawości, nie żebym poświęcał na to dłuższy czas 😉. Pozdrawiam i miłego urlopu. PS. Teraz u mnie tylko vinyle na tapecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Piątek, mało roboty, mogę pisać. Urlop faktycznie za pasem . Dzięki. Lubię czyste brzmienie. W domu. Kiepska pogoda i mniej mam koncertów w kalendarzu. Na Live mniejszą uwagę zwracam na brzmienie. To co widzę mnie rozprasza. Kilka zmysłów zatem jest aktywnych. W domu tylko jeden. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 (edytowany) Eberhard Weber. Edytowano 25 listopada 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 35 minut temu, MMarek napisał: @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? Nie znam, ale posłucham. Nie, Holenderka brzmi lepiej 😉 Nie lubię słowa Niderlandy, dziwnie brzmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 1 godzinę temu, MMarek napisał: Znasz tę Holenderkę? Znana, chyba nie tylko tutaj 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 @AudioTubeco powiesz na Klan - Mrowisko? 5 godzin temu, MMarek napisał: @Adi777 Znasz tę Holenderkę? Może powinienem napisać Niderlandkę? Mało brakowało żebym kilka lat temu Gretscha przez to wykonanie kupił. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 27 minut temu, Chmarski napisał: co powiesz na Klan - Mrowisko? Ja powiem, że to dobra, naprawdę solidna płyta jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Dnia 22.11.2023 o 09:31, misiekx napisał: Wiem że to już niektórym bokiem wychodzi, ale ja bardzo lubię. Nostalgia, wspomnienia z młodości....takie romantico 😉 Przypatrzcie się dokładnie - ciuchy już wróciły, za chwilę będziemy też nosić takie fryzury.* * Choć w naszym wieku to będzie spore wyzwanie 😁. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 6 minut temu, Asia napisał: za chwilę będziemy też nosić takie fryzury. Musiałbym perukę kupić, bo ten tego, nie będę kontynuować tego wątku 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Na moim nowym CD-ku słucham obecnie tego 59 minut temu, Asia napisał: Przypatrzcie się dokładnie - ciuchy już wróciły, za chwilę będziemy też nosić takie fryzury.* * Choć w naszym wieku to będzie spore wyzwanie 😁. Dzisiaj słuchałem płyt tego jegomościa. Bardzo lubię jego twórczość. Szkoda, że chłopa już z nami nie ma.... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 listopada 2023 (edytowany) Dnia 11.11.2023 o 19:13, Chyba Miro 84 napisał: Teksty w rapie są dla mnie kluczowe, ale jesli podkład dopełnia odpowiednio to jeszcze lepiej. Posłucham w wolnym czasie. @Adi777 No i posłuchałem przepraszam że tak długo mi to zajęło, ale z czasem wolnym na swobodne słuchanie trochę ciężko ostatnio. Pomijam totalnie teksty gdyż jak sam pisałeś, nie skupiasz sie na nich. A jesli chodzi o dźwięk, to naprawdę fajnie zmontowane kawałki, inaczej niż większość. Troche znam Cię i wiem mniej wiecej co lubisz, i nie dziwie sie że podoba Ci się taki podkład dźwiękowy. Niestety nie znam podobnie zrobionych kawałków w rapie, wiec nie mogę Ci nic "podrzucić". pozdr. Ps: czesto w wydaniach w rapie są dwie płyty cd. Jedna to tzw. Instrumentalia. Mam nadzieję że w tym wypadku jest dołączany extra taki krążek bez wokalu. Edytowano 27 listopada 2023 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts