Rafał S Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 11 minut temu, gienas napisał: Cięęęężko znaleźć dobrą przeróbkę jakiejkolwiek innej piosenki Rzecz gustu. Mnie się podobają kawałki Betalesów w wykonaniu np. Vanilla Fudge ("Eleanor Rigby" i "Ticket to Ride") czy Wilsona Picketta ("Hey Jude"). A skoro o tych dwu mowa, to nie mogę się zdecydować, która wersja "You Keep Me Hanging On" bardziej do mnie trafia. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 8 minut temu, Rafał S napisał: Rzecz gustu. Tak bywa 9 minut temu, Rafał S napisał: "You Keep Me Hanging On" I bywa że cover jest lepszy od oryginału, choć śpiewany przez blondynkę . 1 godzinę temu, michaudio napisał: ówczesną manierę nagraniową To nie maniera - to było zachłyśnięcie się nowoodkrytą stereofonią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Mam tak, że automatycznie, i niestety nieodwracalnie pierwsza wersja którą usłyszę staje się dla mnie "oryginałem". Nawet jeśli wpierw trafię na cover, zakoduje się i koniec. A co do samych coverów, to raczej lubię uwspółcześnione wersje, pod warunkiem, że nie są zrobione jeden do jednego, i artysta w nowej wersji dołoży coś od siebie. A takie "stereo" jest właśnie samo zaprzeczeniem, brzmiałoby znacznie lepiej, gdyby choć część pogłosu jednego kanału pojawiała się w drugim, i vice versa. Byłoby znacznie naturalniej, a tak brzmi z dziurą pośrodku sceny. Każdy kanał osobno, jak ze słuchawek. To o tyle dziwne, że naukowe opracowanie standardu stereofonii powstało już w drugiej połowie lat trzydziestych, na potrzeby kina. Czyli znacznie wcześniej niż nagrania Beatlesów, czy Simona i Garfunkela. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 1 godzinę temu, michaudio napisał: A co do samych coverów, to raczej lubię uwspółcześnione wersje Tu się różnimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Od ostatniego mojego posta przesłuchałem parę fajnych realizacji, lecz album którym się chcę dziś z wami podzielić najbardziej mnie pochłonął. Słuchałem go wczoraj po raz pierwszy, jest on naprawdę wart uwagi wiec polecam go wam oraz jestem pewien że wam przypadnie do gustu. Pozdrowienia... An Exquisite Moment Joel Goodman https://tidal.com/browse/album/296509187?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 3 minuty temu, coyote napisał: An Exquisite Moment Joel Goodman Ładny skład. Ten Donny McCaslin to świetny saksofonista (mam jedną jego płytę). Reszta ekipy chyba jeszcze bardziej znana, do tego goście... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja (edytowany) 6 godzin temu, Rafał S napisał: 6 godzin temu, gienas napisał: Cięęęężko znaleźć dobrą przeróbkę jakiejkolwiek innej piosenki Rzecz gustu. Mnie się podobają kawałki Betalesów w wykonaniu np. Vanilla Fudge ("Eleanor Rigby" i "Ticket to Ride") czy Wilsona Picketta ("Hey Jude"). A skoro o tych dwu mowa, to nie mogę się zdecydować, która wersja "You Keep Me Hanging On" bardziej do mnie trafia. To może podążając tropem przeróbek, wstawiać proszę link do oryginału i remixu, który zasługuje na porównanie i odsłuch? ...tylko linki proszę dajcie, bo człowiek, to ogromny leń. I jak widzę Beateles, to mam jak kolega i nie chce się nawet szukać.... 6 godzin temu, michaudio napisał: o właśnie dlatego nie słucham Beatlesów od niepamiętnych czasów. Są dla mnie niczym miss świata, wolę podziwiać ich z oddali. 😉 Jest ogromna ilość remixów w ostatnich latach, a pewnie tylko 1% zasługuje na miano poświęcenia im czasu. Które? ...bo mnie nic więcej nie przychodzi do głowy ...a chętnie by się coś odkryło "starego na nowo". Edytowano 21 maja przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Glos z przeszlosci, wciaz jednak przyjemnie sie tego slucha. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja @AutoPirat oryginał i cover Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja 65 lat temu urodził się Steven Patrick Morrissey… 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja Pięknie się wkreca. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja @gienas ...to żeś wyciągnął. Że, aż, nie wiem co powiedzieć - oryginał się dłużył, a z Kim jakoś zleciało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Morrissey A wczoraj minęło 40 lat od wydania tego singla 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja Dzisiaj Światowy Dzień Żółwia. Polecam do posłuchania "The Dream of The Blue Turtles" A tu coś innego z tej okazji: 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja A może "Happy together" kapeli The Turtles https://open.spotify.com/track/1JO1xLtVc8mWhIoE3YaCL0?si=9Wapmf7NQnypZNiSocDlDA 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 2 minuty temu, michaudio napisał: A może "Happy together" kapeli The Turtles A co ja podrzuciłem z YT w poście powyżej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja Jak tam Wasze systemy ? Atak , szybkość , wygaszanie , precyzja , scena ...... 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja Mój kot się zainteresował. Ja w sumie też. A ten utwór wpadł w ucho dzisiaj o poranku: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja To są jedynie słuszne turtle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja Nie ukrywam , że testuje kolumienki I jeszcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 19 minut temu, tomek4446 napisał: Jak tam Wasze systemy ? Raz lepiej, a raz gorzej, ale niezmiennie cieszymy się Twoim szczęściem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 16 minut temu, tomek4446 napisał: Nie ukrywam , że testuje kolumienki też się cieszę ,że się cieszysz ale może jakieś muzyki byś posłuchał??? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts