Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@AudioTube Adam , przeczytałem kilka wątków w , których brzmienie stopy perkusji było wykładnią dobrej prezentacji.  Chodziło o utwór Finka. Ja dzisiaj mam mam dzień gramofonowy. Naszło mnie na rodzime stare płyty. Przesłuchałem od rana całą dyskografię Maanamu , Kombi , TSA i doszedłem do Perfectu. Nie wiem czemu, wbiłem sobie do łba , że ich płyta Live jest kiepsko zrealizowana i ją dotychczas pomijałem. No więc nie jest :) Solówki gitarowe oraz wspomniana stopa perkusji brzmi bardzo realistycznie. A więc nie tylko Fink ... :) No i te wspomnienia z młodości  ... :) 

IMG_4254.JPG

Napisano
20 minut temu, tomek4446 napisał:

No i te wspomnienia z młodości  ... :) 

Tak, tak. Tęsknienia do młodości. Żeby młodość wiedziała, a starość mogła.
Nie wmówisz staremu wydze, że tak daleko sięgasz pamięcią😁 

Fink spadł na psy/ostatnia płyta.

Ostatnio łażę tylko na rockowe/bluesowe/folkowe live. I w jedno miejsce. I coraz mi bliżej tam do tego stolika, gdzie suwaczkami i myszką gość głośności ustawia. Tam stopa jest zawsze mięsista, pełna wybrzmień, lekko napięta i gdzie nie stanę wśród niewielkiego tłumu, dobrze słyszalna. No cuda. Fink w marcu. Natrzaskam tyle dobrych zdjęć, że nie tylko na forum o mnie usłyszysz.

Ktoś 350€ luźne na początek lipca? North sea jazz na Ahoy. Tym razem mam foto akredytację i dwie pieczenie za jednym razem. 

Napisano
39 minut temu, Slawko69 napisał:

Moja też.

Pierwsza płyta CD jaką miałem. Niestety dziś już nie brzmi tak dobrze

A ja zamówiłem właśnie płytę :) , którą kiedyś komuś pożyczyłem i już od mnie nie wróciła.

Kiedyś kosztowała "majątek".

Teraz to grosiki :) 

image.png.18e0f3c734c2eccaa7e836a48215e0d5.png

Napisano (edytowany)

Ja pamiętam moje pierwsze polskie CD: Ewa Demarczyk i Budka Suflera. 

Ale, najpierw Saxon. Tzn. teraz słucham 😁

Screenshot_20241116-150806.jpg

Screenshot_20241116-150951.jpg

Screenshot_20241116-151120.jpg

16 minut temu, terracan1929 napisał:

A ja zamówiłem właśnie płytę :) , którą kiedyś komuś pożyczyłem i już od mnie nie wróciła.

Kiedyś kosztowała "majątek".

Teraz to grosiki :) 

image.png.18e0f3c734c2eccaa7e836a48215e0d5.png

Teraz to już nawet pięciopak jest 😀

The Sisters of Mercy - Original Album Series.jpg

A z płyt które do mnie nie wróciły, to pamiętam Nalepę. Strasznie się wtedy zdenerwowałem. 

Screenshot_20241116-151955.jpg

Edytowano przez pairtick
Napisano

Prośba: jak zamieszczacie zdjęcia - to trochę mniejsze... Ułatwiajmy sobie i innym przeglądanie Forum.
Szczególnie ze streamingu, często by przeczytać następny post trzeba przewinąć dwa ekrany - a można to spokojnie przyciąć zostawiając widok płyty (tzn. okładki), a usuwając górę i dół

Takie informacje naprawdę nie są konieczne:
obraz.png.55356af718d3ebec13e43e6ff3dec744.png

a nazwa zespołu pojawia się trzy razy, a płyty 2 razy (z tego zazwyczaj raz na okładce). No chyba że na okładce nic nie widać.... Stopień naładowania akumulatora w komórce i godzinę też można sobie darować 🙂 

obraz.png.2bf14e16d3fb989b0533d696fbe42fbc.png

Pozdrawiam
PS. Biurka i ściany też może i są ładne jako tło do płyt, ale - sami wiecie 🥸

Napisano (edytowany)

Kiedyś i polskie utwory gościły na niemieckich listach przebojów . Dla przypomnienia piękna Ela Dmoch, Janusz Kruk i Cezary Szlązak.

Edytowano przez Rega