fp74 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Wiadomo klasyka ale nie o tym. Kupiłem dziś w empiku po zniżkach za ok. 100 zł. muszę powiedzieć, że realizacja nagrań świetna, a wydanie jeszcze lepsze. No rewelacja, szok i niedowierzanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Zdecydowanie polecam to wydanie. Z tym że, oczywiście, z tą wersją „A Momentary Lapse of Reason”. 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Zdecydowanie polecam to wydanie. Z tym że, oczywiście, z tą wersją „A Momentary Lapse of Reason”. Wydanie, które przedstawiłeś to prawdopodobnie oryginalny mastering z 2011 (das boot recording) i mimo iż na moim egzemplarzu jest identyczna informacja to jednak na matrixie obu plyt są różne kody masteringu (kody Twojego egz na podstawie danych z Discogs). Również ciekawe, że na Twojej jest jako wydawca EMI, na mojej Parlophone. Co prawda wszystko to wykupił w 2013 Warner, ale czasem nie ogarniam tego bałaganu wydawniczego. Ciekawe jakby porównać face to face oba nagrania...? Ps. Polecam stronę okladki.net, ale o tej wersji okladki plyty nie ma tam słowa. w oryginale lotnia jest daleko a pokojówki w ogóle. Edytowano 15 lutego przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 19:04 Udostępnij Napisano Sobota o 19:04 (edytowany) 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: polish jazz U mnie ostatnio w tle czasem leci: Karolak Piano Trio - Moontag (2019 r., Paweł Pańta na kontrabasie i Arek Skolik na bębnach). Niestety nie widzę na YT, nie wiem też, czy jest na platformach streamingowych. Do tego DR niższy niż na płytach z ECM. No i może być dla większości zbyt spokojne na sobotni wieczór. Więc nie mogę polecić. Co nie przeszkadza mi słuchać samemu z przyjemnością. 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: już z nudów (?) czytasz biografię Słonimskiego Dobrze napisana, a to wcale nie takie oczywiste. Np. "Miłosz w Kalifornii" Cynthii Haven moim zdaniem nie nadaje się do czytania (książka rozmamłana i pretensjonalna). Oczywiście wszystko jest kwestią gustu. Edytowano Sobota o 19:18 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 20:06 Udostępnij Napisano Sobota o 20:06 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 20:32 Udostępnij Napisano Sobota o 20:32 A u mnie zapomnieli nie tylko o lotni, ale też o pielęgniarce. Też dziś przesłuchałem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Sobota o 20:49 Udostępnij Napisano Sobota o 20:49 Nie wiem czy to pielęgniarka czy pokojówka ale jej tam nie powinno być 😜. A lotnia jest , tam daleko.... A to na wieczór. Made in Poland. Tu jest muzyczna treść! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano Sobota o 22:04 Udostępnij Napisano Sobota o 22:04 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Sobota o 22:31 Udostępnij Napisano Sobota o 22:31 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Sobota o 22:57 Udostępnij Napisano Sobota o 22:57 Co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 00:58 Udostępnij Napisano Niedziela o 00:58 7 godzin temu, fp74 napisał: Polecam stronę okladki.net, ale o tej wersji okladki plyty nie ma tam słowa. w oryginale lotnia jest daleko a pokojówki w ogóle. The album has been remixed for 2019. A standalone version was released on 29 October 2021. The Later Years includes a remixed version of Pink Floyd's 1987 album A Momentary Lapse of Reason. The remix features restored contributions by the keyboardist, Richard Wright, and new contributions by the drummer, Nick Mason, to "restore the creative balance between the three Pink Floyd members". https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Later_Years A ja słucham dalej 😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 09:35 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:35 https://tidal.com/track/1110436?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Niedziela o 11:57 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:57 Dziś lekka muzyczka do słuchania w tle przy montażu hybryd. Dwie wersje. Która lepsza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 12:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:25 A u mnie dzisiaj ostatnie pliki nabyte z bandcampa, czyli to co chciałem mieć ale nie wydano na cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Niedziela o 12:42 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:42 Donald 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Niedziela o 15:16 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:16 🥲 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano Niedziela o 15:43 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:43 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano Niedziela o 17:48 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:48 Dziś playlista z muzyką filmową. Tidal https://tidal.com/browse/playlist/d5479dd9-58aa-40de-aeea-31e86c906c9a Spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 18:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:20 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano Niedziela o 19:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:20 Dziś stosunkowo nowe nagranie Requiem Gabriela Faure. Rok 1986. Dyryguje Carlo Maria Giulini. Głosy solowe jak i chór urzekające. Orkiestra znakomicie prowadzona. Drugie wykonanie wg mojej oceny z kilku posiadanych. Nośnik i nagranie bez zarzutu. Zdjęcie okładki pochodzi z serwisu Discogs. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 20:57 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:57 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 21:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:25 Muszę przyznać, że zestawienie dwóch powyższych okładek jest dość.... prowokujące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Poniedziałek o 11:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:43 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 11:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:57 @fp74 I jak - wolisz Brand X z Philem, czy bez? Przy okazji - czytałeś jego autobiografię ("Jeszcze nie umarłem")? Warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Poniedziałek o 13:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:19 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @fp74 I jak - wolisz Brand X z Philem, czy bez? Przy okazji - czytałeś jego autobiografię ("Jeszcze nie umarłem")? Warto. Czytałem recenzje plyt z i bez Collinsa i jak mam być szczery to ja za bardzo tego nie słyszę. Tzn nie tak żeby jakąś płytę odrzucić z tego tylko powodu. Ale orzyznam, ze dopiero dzieki Brand X zrozumialem jak dobrym był/jest perkusistą. Biografii nie czytałem jeszcze. Męczę aktualnie 600 stron o Metallice... Ale za to wyczytałem, że Phil nie zna zapisu nutowego. Stosuje swój własny opracowany w dzieciństwie. Do grania na garach może nie jest to konieczne no ale do pracy z zespołem to ciężko tak bez nut... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts