Chyba Miro 84 Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 (edytowany) Komentarz wydaje sie zbędny... Edytowano 5 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 u mnie nieco melancholijnie, zagościła dziś dido... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 to wspominania ciąg dalszy cofnę się w czasie do wieczorów bluesowych, tych świeczek zapachu fajek a co było palone i wlewane do gardła ... nie nie powiem. Coś na przypomnienie z zieloną... nie ma jak dobry blues Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) dobry pomysł, do kompletu dodałbym Janis Joplin Edytowano 11 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lok Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Niesamowity klimat utworu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) @Lok jest ten klimat Dzisiaj dla relaxu coś lekkiego Edytowano 11 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) Klasyk.... I tutaj jeszcze proponuje mistrzostwo! nagrane w klubie "jazz caffe"... saksofon Pana Henryka wywołuje niemałe emocje... Bardzo dobrze zrealizowany utwor, ktory moze z całą pewnoscia być uzywany do testowania systemow wysokiej klasy. Subiektywnie bardzo wysoka dynamika i czystość przekazu z wyśmienitą akustyka... Edytowano 11 września 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 @JaZz dzięki za przypomnienie, musze sprawdzić czy mam ich płytki. Obecnie poszukuję zespołów rockowych z lat 60/70 były często grane w Radio Luxemburg. Miałem kilka vinyli wydanych przez piratów ale jak przechodziłem na CD to część kolekcji sprzedałem A teraz nie moge sobie przypomnieć ich nazwy i czy wogóle są jakieś re-edycje. Pozostaje wielki ból. @JaZzNie wiem czy pamiętasz ten zespół Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lok Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 6 godzin temu, JaZz napisał: @Karol64208 Nie znałem BJH. Znaczy nazwę jakbym kojarzył ale jak odpaliłem link z yt co podałeś to chyba nic mi nie świta. Rozmawiałem z ojcem który jest dużo większym melomanem niż ja. Oczywiście słuchał Luksemburg. Wspomniał także o rozgłośni harcerskiej. Powiedział że warto pamiętać o takich kapelach jak: Uriah Heep, Frijid Pink, Slade, T-Rex czy Jethro Tull. Ja akurat wszystkie kojarzę ale może Tobie przyda się info. Będzie u mnie we wtorek to jeszcze go przycisne bo facet ma na prawdę pokaźną bibliotekę. Pozdrawiam Piosenka warta uwagi... Jak dla mnie - wokal plus instrumenty stworzyły niepowtarzalną atmosferę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Tak jakoś mnie zmotywowaliście do posłuchania czegoś starszego. No i taki był efekt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Dnia 12.09.2020 o 14:08, JaZz napisał: Powiedział że warto pamiętać o takich kapelach jak: Uriah Heep, Frijid Pink, Slade, T-Rex czy Jethro Tull. pamiętam o tych kapelach i mam je w swojej kolekcji, ale jak pisałem te które mi umkneły były to tłoczenia pirackie i na ogół zespół jednej Lp czy singla. To słuchasz u Taty muzy to dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 to niech i nieco świeższa klasyka zabrzmi, elo z nowej, a jednak starej płyty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @MarcKrawczyk często do nich wracam, i się nie nudze przy słuchaniu. Miałem kilka dni przerwy, w słuchaniu i na dzisiaj przygotowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @MarcKrawczyk- narobiłeś mi apetytu i też postanowiłem się dziś podelektować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @Rega to długi wieczór masz zapewniony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Na pewno. Tym bardziej, ze mam trochę rzeczy do przemyślenia i te klimaty z czasów mojej młodosci w tym pomogą. A nawet nie wiem czy czasem nie dorzucić z tego zestawu bo ten pierwszy może być za mały. Knopfler jest dobry na przemyślenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @Rega widze że też jesteś zbieraczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Akurat tych słucham dość często. Tak, wiec nie tylko zbieram. Są wykonawcy, którzy interesują mnie bardziej i których płyt trochę mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Też robię selekcję przy zakupach. Pozostaja tylko te które stanowią jakąś wartość muzyczną i dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @Rega, @Karol64208 brawo wy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @MarcKrawczyk jaką masz propozycję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 może coś mocniejszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 (edytowany) @MarcKrawczyk poszedłeś na całość a to pasuje do siebie nadchodzi jesień i trzeba zamienic zieloną na dębową Edytowano 14 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Z takimi dodatkami na pewno będzie przyjemnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts