Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Klasyk....

I tutaj jeszcze proponuje mistrzostwo! nagrane w klubie "jazz caffe"... saksofon Pana Henryka wywołuje niemałe emocje...

Bardzo dobrze zrealizowany utwor, ktory moze z całą pewnoscia być uzywany do testowania systemow wysokiej klasy. Subiektywnie bardzo wysoka dynamika i czystość przekazu z wyśmienitą akustyka...

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano

@JaZz dzięki za przypomnienie, musze sprawdzić czy mam ich płytki. Obecnie poszukuję zespołów rockowych z lat 60/70 były często grane w Radio Luxemburg. Miałem kilka vinyli wydanych przez piratów ale jak przechodziłem na CD :$ to część kolekcji sprzedałem:$ A teraz nie moge sobie przypomnieć ich nazwy i czy wogóle są jakieś re-edycje. Pozostaje wielki ból:4_joy:.

@JaZzNie wiem czy pamiętasz ten zespół 

58.thumb.JPG.4fe2ee5793c3ef509e7924b8b8029f7e.JPG

Napisano
6 godzin temu, JaZz napisał:

@Karol64208

Nie znałem BJH. Znaczy nazwę jakbym kojarzył ale jak odpaliłem link z yt co podałeś to chyba nic mi nie świta. 

Rozmawiałem z ojcem który jest dużo większym melomanem niż ja. Oczywiście słuchał Luksemburg. Wspomniał także o rozgłośni harcerskiej. Powiedział że warto pamiętać o takich kapelach jak: Uriah Heep, Frijid Pink, Slade, T-Rex czy Jethro Tull. Ja akurat wszystkie kojarzę ale może Tobie przyda się info. Będzie u mnie we wtorek to jeszcze go przycisne bo facet ma na prawdę pokaźną bibliotekę. Pozdrawiam :)

Piosenka warta uwagi... Jak dla mnie - wokal plus instrumenty stworzyły niepowtarzalną atmosferę...

Napisano
Dnia 12.09.2020 o 14:08, JaZz napisał:

Powiedział że warto pamiętać o takich kapelach jak: Uriah Heep, Frijid Pink, Slade, T-Rex czy Jethro Tull.

pamiętam o tych kapelach i mam je w swojej kolekcji, ale jak pisałem te które mi umkneły były to tłoczenia pirackie i na ogół zespół jednej Lp czy singla.

To słuchasz u Taty muzy to dobrze.

Napisano

Na pewno. Tym bardziej, ze mam trochę rzeczy do przemyślenia i te klimaty z czasów mojej młodosci w tym pomogą. A nawet nie wiem czy czasem nie dorzucić z tego zestawu bo ten pierwszy może być za mały. Knopfler jest dobry na przemyślenia.

20200914_182212.jpg