marcinmarcin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Dokładnie 1 godzinę temu, rajdek napisał: inni słyszą różnicę w przekazie cyfrowym. Pytanie czy chodzi o przekaz cyfrowy, czy o wpływ transportu na część analogową daca (nie mający żadnego wpływu z danymi) lub na wzmacniacz (zasilanie). Kilka różnych zasilaczy wpiętych do transportu dają różne sygnatury dźwięku mimo całkowitego braku wpływu na dane. Edytowano 10 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
rajdek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @marcinmarcin porównywałeś Aresa z innymi r2r, co wniósł do brzmienia? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Tak. Z Acoustics Plan i Emiral. Oba to R2R na starych kościach z lampami. Oba były lepsze od Aresa 12 🙃 Testy byly na 3 systemach (A, AB i lampa) więc dosc wiarygodne porownanie. Wszystkie 3 R2R grały bardzo podobnie - żywo i barwnie, Ares mial najmniej gęstości ale to już niuanse byly. Qutest zagral przy nich mdło i plastikowo, sprzedany szybciutko. Edytowano 9 godzin temu przez marcinmarcin 3 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, AudioTube napisał: A co ma/może mieć wpływ na takie wrażenie brzmienia? Bardziej nasycone-mniej nasycone. Dziękuję kolegom za odpowiedzi. Teraz ja. Za wrażenie „nasycenia”, rzeczywiste wrażenie odpowiada kształt charakterystyki SPL. Mam taką możliwość w jednym ze swoich ZG. Potrzebuję lutownicy i rzecz jasna instrukcji od konstruktora tychże skrzynek. Nie wiem czy w czymś pomogłem. Odpisz, cytując
jaknb Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 godzin temu, rajdek napisał: Nie rozumiem po co producenci na siłę dodają OS, wszystkie recenzje użytkowników mówią - NOS najlepszy. Ja testując Audio-GD R-28 MK3 jechałem prawie cały czas na OS x8. NOS w moim torze miał za dużo basu. Też nastawiałem się zanim dostałem sprzęt i czytając recenzje, że tylko NOS mnie interesuje Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu 1 godzinę temu, jaknb napisał: NOS w moim torze miał za dużo basu. Nie mam możliwości porównania bo ja mam tylko NOS. Ale w sumie zero problemu bo i tak kolumny tną bas na 70Hz, wszystko poniżej idzie z suba a tam pełne DSP. https://rumble.com/v6qm4ds-deep-bass.html Odpisz, cytując
Recommended Posts