marcinmarcin Napisano 2 listopada Napisano 2 listopada (edytowany) Dokładnie 1 godzinę temu, rajdek napisał: inni słyszą różnicę w przekazie cyfrowym. Pytanie czy chodzi o przekaz cyfrowy, czy o wpływ transportu na część analogową daca (nie mający żadnego wpływu z danymi) lub na wzmacniacz (zasilanie). Kilka różnych zasilaczy wpiętych do transportu dają różne sygnatury dźwięku mimo całkowitego braku wpływu na dane. Edytowano 2 listopada przez marcinmarcin Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 listopada Napisano 2 listopada @marcinmarcin porównywałeś Aresa z innymi r2r, co wniósł do brzmienia? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 listopada Napisano 2 listopada (edytowany) Tak. Z Acoustics Plan i Emiral. Oba to R2R na starych kościach z lampami. Oba były lepsze od Aresa 12 🙃 Testy byly na 3 systemach (A, AB i lampa) więc dosc wiarygodne porownanie. Wszystkie 3 R2R grały bardzo podobnie - żywo i barwnie, Ares mial najmniej gęstości ale to już niuanse byly. Qutest zagral przy nich mdło i plastikowo, sprzedany szybciutko. Edytowano 2 listopada przez marcinmarcin 3 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 listopada Napisano 2 listopada 8 godzin temu, AudioTube napisał: A co ma/może mieć wpływ na takie wrażenie brzmienia? Bardziej nasycone-mniej nasycone. Dziękuję kolegom za odpowiedzi. Teraz ja. Za wrażenie „nasycenia”, rzeczywiste wrażenie odpowiada kształt charakterystyki SPL. Mam taką możliwość w jednym ze swoich ZG. Potrzebuję lutownicy i rzecz jasna instrukcji od konstruktora tychże skrzynek. Nie wiem czy w czymś pomogłem. Odpisz, cytując
jaknb Napisano 2 listopada Napisano 2 listopada 15 godzin temu, rajdek napisał: Nie rozumiem po co producenci na siłę dodają OS, wszystkie recenzje użytkowników mówią - NOS najlepszy. Ja testując Audio-GD R-28 MK3 jechałem prawie cały czas na OS x8. NOS w moim torze miał za dużo basu. Też nastawiałem się zanim dostałem sprzęt i czytając recenzje, że tylko NOS mnie interesuje Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada 1 godzinę temu, jaknb napisał: NOS w moim torze miał za dużo basu. Nie mam możliwości porównania bo ja mam tylko NOS. Ale w sumie zero problemu bo i tak kolumny tną bas na 70Hz, wszystko poniżej idzie z suba a tam pełne DSP. https://rumble.com/v6qm4ds-deep-bass.html Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Środa o 19:12 Napisano Środa o 19:12 Dnia 3.11.2025 o 01:39, il Dottore napisał: https://rumble.com/v6qm4ds-deep-bass.html Pomijając fakt, że te filmy poza jazgotem niewiele pokazują, to ukazują dość spory nieład wokół Twojego "kącika audio". 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Środa o 19:15 Napisano Środa o 19:15 Włączyłem ten filmik na telefonie i był tak głęboki bas, że mi prawie głośniczki w Samsungu popaliło. Trzeba uważać 😀 4 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 06:47 Napisano Piątek o 06:47 Dnia 5.11.2025 o 19:12, KrólKiczu napisał: poza jazgotem niewiele pokazują Muisz więcej chodzić po kolegach, by posłuchać muzyki wysokiej jakości na dobrym sprzęcie. Wówczas jest szansa że nie pomylisz jazgotu z wyrafinowanym brzmieniem. Dnia 5.11.2025 o 19:15, soberowy napisał: Włączyłem ten filmik na telefonie i był tak głęboki bas, że mi prawie głośniczki w Samsungu popaliło. Trzeba uważać 😀 Wzruszyła mnie twoja historia. Odpisz, cytując
Fonn Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 2.11.2025 o 23:44, jaknb napisał: Ja testując Audio-GD R-28 MK3 jechałem prawie cały czas na OS x8. NOS w moim torze miał za dużo basu. Też nastawiałem się zanim dostałem sprzęt i czytając recenzje, że tylko NOS mnie interesuje Słuchałem tego daca kiedyś w 4hifi na przemian z Gustard r26 i bardziej mi się agd podobał bardzo dobrze brzmiący dac. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Fonn napisał: Słuchałem tego daca kiedyś w 4hifi na przemian z Gustard r26 i bardziej mi się agd podobał bardzo dobrze brzmiący dac. Napisz, proszę, coś więcej na temat tego porównania. W czym był lepszy Audio-GD R-28 MK3? Odpisz, cytując
Fonn Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu (edytowany) 36 minut temu, Rafał S napisał: Napisz, proszę, coś więcej na temat tego porównania. W czym był lepszy Audio-GD R-28 MK3? Dźwięk był bardziej nasycony mniej suchy poprostu naturalniejszy w odbiorze. Generalnie mnie zawsze r2r od ds zawsze lepiej się podoba sam używam cd z pcm 63k na pokładzie a miałam kilka różnych cd i daców.Mam jeszcze daca na pcm 1794 z wyjściem lampowym i nawet jest przyzwoity w odsłuchu jak na ds ale taki którego już nie mam na pcm1704 k był genialny. Kiedyś jeszcze słuchałem agd r7 no i to było coś. Najlepiej samemu posłuchać bo każdy ma inny gust. Edytowano 55 minut temu przez Fonn Odpisz, cytując
Recommended Posts