Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dokładnie ;) 

1 godzinę temu, rajdek napisał:

inni słyszą różnicę w przekazie cyfrowym.

Pytanie czy chodzi o przekaz cyfrowy, czy o wpływ transportu na część analogową daca (nie mający żadnego wpływu z danymi) lub na wzmacniacz (zasilanie).

Kilka różnych zasilaczy wpiętych do transportu dają różne sygnatury dźwięku mimo całkowitego braku wpływu na dane.

Edytowano przez marcinmarcin
Napisano (edytowany)

Tak. Z Acoustics Plan i Emiral. Oba to R2R na starych kościach z lampami. Oba były lepsze od Aresa 12 🙃

Testy byly na 3 systemach (A, AB i lampa) więc dosc wiarygodne porownanie. Wszystkie 3 R2R grały bardzo podobnie - żywo i barwnie,  Ares mial najmniej gęstości ale to już niuanse byly.

Qutest zagral przy nich mdło i plastikowo, sprzedany szybciutko.

Edytowano przez marcinmarcin
Napisano
8 godzin temu, AudioTube napisał:

A co ma/może mieć wpływ na takie wrażenie brzmienia? Bardziej nasycone-mniej nasycone.

Dziękuję kolegom za odpowiedzi. Teraz ja.

Za wrażenie „nasycenia”, rzeczywiste wrażenie odpowiada kształt charakterystyki SPL. 

Mam taką możliwość w jednym ze swoich ZG. Potrzebuję lutownicy i rzecz jasna instrukcji od konstruktora tychże skrzynek. 
Nie wiem czy w czymś pomogłem.

Napisano
15 godzin temu, rajdek napisał:

Nie rozumiem po co producenci na siłę dodają OS, wszystkie recenzje użytkowników mówią - NOS najlepszy.

Ja testując Audio-GD R-28 MK3 jechałem prawie cały czas na OS x8. NOS w moim torze miał za dużo basu.

Też nastawiałem się zanim dostałem sprzęt i czytając recenzje, że tylko NOS mnie interesuje :)