tomek4446 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 16 minut temu, J W napisał: Ostatecznie doszedłem do wniosku, że nie opłaca się iść w DIY, bo zapewne okaże się, że ostatecznie koszt porządnego DIY przewyższy zakup jakiegoś firmowego kabla. Ciekawe spostrzeżenie , a ile kosztuje ten PAD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 https://www.ceneo.pl/49696903 aczkolwiek można kupić taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Właśnie wymieniłem swój IC na najlepszy możliwy. Czyli bez interkonekta:-) Nie koniecznie chcę się go pozbyć, bo może kiedyś mi się przyda, ale jakby ktoś chciał sobie go u siebie przetestować to mogę udostępnić. Robota Audiosynergii na monokrystalicznej miedzi neotecha OCC ale nie z gotowego przewodu tylko robiony chyba z drutów i własnej izolacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) O widzisz, ja teraz coś takiego szukałem, niekoniecznie drogiego. W końcu skończyłem na Cardasie. Edytowano 16 czerwca 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Przed chwilą, HQ150 napisał: Właśnie wymieniłem swój IC na najlepszy możliwy. Czyli bez interkonekta:-) to chyba skrót myślowy? Masz po prostu IC bez wtyczek . Bo chyba jakimś drutem to połączyłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Żadnym. DAC, pre i końcówka w jednej budzie. Na wejściu tylko USB i terminale głośnikowe na wyjściu. Wtyki też neutrika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Przed chwilą, HQ150 napisał: Żadnym. DAC, pre i końcówka w jednej budzie. Na wejściu tylko USB i terminale głośnikowe na wyjściu. No to nie masz IC 😁. I teraz jesteś z tego wszystkiego zadowolony? Bo piszesz: 7 minut temu, HQ150 napisał: Nie koniecznie chcę się go pozbyć, bo może kiedyś mi się przyda więc jakaś wątpliwość jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) Ale ja ma parę systemów w domu. Na razie w żadnym mi się nie przyda ale kto wie w przyszłości. Może dla dzieci trzeba będzie coś zbudować.... W głównym systemie mam chyba z dziesięć par ale wszystkie to XLR-y, w tym z którego kabel wyleciał już nie ma powrotu do systemu w którym bym tego kabla potrzebował. Tu wątpliwości nie ma. Edytowano 16 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Bo tu nie chodzi o to żeby coś zbudować, tylko żeby budować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Oj nie. Nie mówię, że na pewno już nie ale na razie nic nie planuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Ja też za każdym razem też tak mówię. Za każdym razem jest już dobrze, i prast. Pełna przebudowa :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Nie kracz. Teraz to by się mi przydało w kinie domowym zrobić pełną adaptację akustyczną wspartą pomiarami. Ściany mnie nie przerażają ale przydało by się z sufitu zerwać płyty gipsowe i dać na całości panele akustyczne. I jak sobie o tym syfie z domu pomyślę to mi się robi słabo i jakoś mi przechodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Piękne to hobby nigdy nic nie wiadomo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Piękne.... Koledzy dajcie żyć. Ja mam trzy systemy każdy w innym pokoju. Już nie wyrabiam:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) 39 minut temu, tomek4446 napisał: Ciekawe spostrzeżenie To spostrzeżenie wynikło po odsłuchu chyba pierwszych dwóch IC. Pierwszy jaki zamówiłem, to był jakiś tam srebrny czy coś (nie ten Albedo) i odpowiadał opisom tego metalu. Wszystko mi trzeszczało i piszczało, było niemiłe - tak się porobiło. Zacząłem w temacie się rozglądać. Skoro u mnie aż tak to słychać, to pomyślałem, że dwa razy DIY mi nie podejdzie, bo granie mi się nie spodoba i wychodzi prawie firmowy jakiś (no nie oddasz kabla na metry ciętego i IC polutowanych), który sobie zamawiam sprawdzam i jak jest nie taki to odsyłam i szukam dalej. Kasa wraca. Oczywiście mam tu na myśli już jakiś pułap cenowy komponentów do DIY. Jak sumiennie to wszystko podliczyć, to też wcale nie jest najtańsza zabawa. I chyba właśnie najbardziej o tą zabawę w DIY chodzi. Zaoszczędzisz pozornie, a jeśli nawet to w sumie chyba nie aż tyle, ile na oko by się wydawało. Oczywiście teraz sobie myślę, że to wszystko pewnie jest prawdą do pewnego pułapu cenowego tych firmowych, bo przecież nie mam tu na myśli tych kabli od, nie wiem 🤔-3000, ale być może to tylko taka "psychiczna" granica dla mnie na dziś, którą konsekwentnie, we własnej głowie, każdy pcha w górę 🙃. Edytowano 16 czerwca 2021 przez J W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Niekoniecznie. Bo możesz od kogoś taki D.I.Y. wypróbować u siebie tak samo jak sklepowy i potem albo sobie taki sam zrobić ( jak się umie) albo zlecić wykonanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 @HQ150 no tu masz rację, ale to już większa zabawa - jak kto lubi :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) Oczywiście tak, ale efekt może być naprawdę bardzo dobry za ułamek ceny sklepowej. Te moje kiedyś porównywałem z kolegą forumowym który przywiózł mi sklepowe za parę tysięcy. Ze trzy pary. Jakieś lite srebro i inne miedziane. I obaj jednogłośnie stwierdziliśmy, że u mnie te robione za ułamek ceny są najlepsze. Edytowano 16 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Hq150, też mam 3. Jeden jest bezkompromisowy, gdzie wszystko mi przeszkadza i nie ma przebacz. A 2 inne sobie grają i ich się nie czepiam. No może troszkę. JW, też mam psychiczną barierę przed kupowaniem bardzo drogich kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 (edytowany) Ja jakoś ostatnio najmniej słucham systemu głównego. Albo ten w pokoju dziennym albo wieczorem kino domowe. Oczywiście ten główny jest naprawdę zacny i brzmi najlepiej ale to się trzeba wyłączyć ze wszystkiego i słuchać. Przy tym się nie da nawet książki słuchać. Edytowano 16 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts