Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 maja Napisano 23 maja 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ale była moda 😈 ciarki przechodzą. Była, była. Szczerze, to sam bym chyba nie dał rady 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 26 maja Napisano 26 maja Ja tak samo. Pamiętam jak z 5 lat temu słuchałem altusów z tamtego okresu. Tych znanych modeli. Facet miał je zachowane w perfekcyjnym stanie. No kurcze no nie. Ze starszymi Bowersami też miałem keidyś do czynienia. Też ciezki orzech. Ale niektórzy to lubią. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 maja Napisano 26 maja 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ja tak samo. Pamiętam jak z 5 lat temu słuchałem altusów z tamtego okresu. Tych znanych modeli. Facet miał je zachowane w perfekcyjnym stanie. No kurcze no nie. Ze starszymi Bowersami też miałem keidyś do czynienia. Też ciezki orzech. Ale niektórzy to lubią. Pewnie, że tak. Inna sprawa, że taki dźwięk na początku wydaje się być atrakcyjny. Potem następuje przyzwyczajenie i to już zostaje. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 29 maja Napisano 29 maja Mi się wydaje właśnie że o to przyzwyczajenie w takim brzmieniu ciężko. Ono męczy, przeszkadza. Miałem też swego czasu Dali Ikon 6 MKII. I chyba z tymi kolumnami wśród całej swojej przygody wytrzymałem najkrócej. Mimo że wybrałem je świadomie. Odpisz, cytując
Lotus Napisano Czwartek o 16:41 Napisano Czwartek o 16:41 Cześć, Mój ONKYO TX-DS575 zakończył służbę po ponad 20 latach niezawodnej pracy. Przez ten czas współpracował z kolumnami Tannoy MX3 i MX2, a później tylko z Tannoy M2, z których nadal jestem bardzo zadowolony. Szukam teraz zintegrowanego wzmacniacza stereo w budżecie do 3000 zł. Wstępnie rozważam następujące modele: Marantz Stereo 70s (~2800 zł) Audiolab 6000A Play (~2900 zł) WiiM Amp Pro (~2000 zł) Idealnym wyborem byłby Marantz PM7000N, ale niestety nie jest już dostępny w czarnej wersji w cenie poniżej 3000 zł. Model Marantz Model 60n niestety przekracza zdecydowanie budżet (~5500 zł). Moje potrzeby: Źródła: Spotify (80%) i FLAC (20%) Gatunki muzyczne: muzyka klasyczna, instrumentalna filmowa. Pomieszczenie: 24 m² (mieszkanie w bloku) Połaczenie optyczne TV - Wzmacniacz Będę wdzięczny za poradę – który wzmacniacz najlepiej sprawdzi się w takim zestawieniu? Rozważam również tańsze propozycje, jeśli zapewnią dobrą jakość dźwięku i wygodę użytkowania. A może czekać na WiiM Amp Ultra ? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:25 Napisano wczoraj o 05:25 Faktycznie PM7000n byłby najlepsza opcją do nich. Z Twoje listy wybrał bym osobiście chyba Audiolaba. Wiim fajna uniwersalna opcją. Z Audiolabem zagrają lepiej. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 07:52 Napisano wczoraj o 07:52 (edytowany) 15 godzin temu, Lotus napisał: Cześć, Mój ONKYO TX-DS575 zakończył służbę po ponad 20 latach niezawodnej pracy. Przez ten czas współpracował z kolumnami Tannoy MX3 i MX2, a później tylko z Tannoy M2, z których nadal jestem bardzo zadowolony. Szukam teraz zintegrowanego wzmacniacza stereo w budżecie do 3000 zł. Wstępnie rozważam następujące modele: Marantz Stereo 70s (~2800 zł) Audiolab 6000A Play (~2900 zł) WiiM Amp Pro (~2000 zł) Idealnym wyborem byłby Marantz PM7000N, ale niestety nie jest już dostępny w czarnej wersji w cenie poniżej 3000 zł. Model Marantz Model 60n niestety przekracza zdecydowanie budżet (~5500 zł). Moje potrzeby: Źródła: Spotify (80%) i FLAC (20%) Gatunki muzyczne: muzyka klasyczna, instrumentalna filmowa. Pomieszczenie: 24 m² (mieszkanie w bloku) Połaczenie optyczne TV - Wzmacniacz Będę wdzięczny za poradę – który wzmacniacz najlepiej sprawdzi się w takim zestawieniu? Rozważam również tańsze propozycje, jeśli zapewnią dobrą jakość dźwięku i wygodę użytkowania. A może czekać na WiiM Amp Ultra ? Ewentualnie możesz się zdecydować na ten pm7000n niby to jest B-Stock, czyli egzemplarz ze zwrotu, ale są jak nowe-sprawdzone, wszystko z nimi w porządku, i masz 24 miesięczną gwarancję. Cena bardzo dobra 599 euro- przy płatności przelewem 587,02 euro plus 19,90 za wysyłkę do Polski .W sumie wychodzi 607 euro.Jest i model czarny. Salon pewny, kupowałem od nich dwa wzmaki Qudrala. https://www.sg-akustik.de/shop/marantz-pm7000n-b-ware?number=SW24471 Edytowano wczoraj o 07:53 przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 11:32 Napisano wczoraj o 11:32 Fajny filmik, co prawda większość z tych wzmaków kosztuje kupę kasy, ale warto obejrzeć. Odpisz, cytując
Lotus Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Niestety nie oglądam takich rzeczy i nie chodzę na odsłuchy do znajomych, którzy mają podobny sprzęt bo kosztuje mnie to zbyt wiele emocjonalnie, potem dochodzę do siebie przez kilka dni . Dlatego zadowalam się tym, co mam, i nie szukam porównań, które tylko psują mi radość ze slychania muzyki. PS. Flimik Pierwsza Klasa Odpisz, cytując
Recommended Posts