Fafniak Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 Prawdziwa jazda zaczyna się powyżej 10tyś za kabelek. zdejmuja 7 kocy i wprowadzają taka synergię że wzmacniacz za 15 tyś. bije na głowę taki za 25 tyś. tylko trzeba uważać przy testowaniu, bo te kable są już tak przezroczyste że trzeba pamiętać gdzie się je odłożyło, bo trudno potem znależć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2018 E, nie trzeba ich długo szukać, są wpięte w sprzęt. Pewnie są osoby co mają takie kable, bo kto bogatemu zabroni, każdy z nas kupuje wedle własnego uznania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 tak sobie dla jaj napisałem - vide rozprawka o wpływie ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 Hahahaha Fafniak, to było dobre ? myślę jeszcze by sprzęt wisiał w próżni, by drgania nie wpływały negatywnie ? ale Bogusław robi fajne porównania często, miło jest poczytać niekiedy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2018 Sam ciekaw tego IC, pewnie 7-iu kocy z dźwięku nie zdejmie ale może chociaż 5. Genesis grał u mnie z lekkim naciskiem na niskich, gładką górą i czystym środkiem, Musaeus to czyściejsza góra ale wszystko tam słychać, tylko basu jak by mniej, albo bardziej dolny zakres basu słychać i tylko wtedy gdy wymaga tego nagranie i może dla tego tak go odbieram, zaś środek to teraz świetny wokal. Sting, Fish z Marillion, T. Chapman, Enya............ zobaczymy co pokarze Poseidon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 32 minuty temu, Arturas napisał: ?? Bogusław robi fajne porównania często, miło jest poczytać ? To prawda ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2018 Dziękować, dziękować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 ekhm... ale Poseidon to może pokarać za śmiecenie na plaży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 22 września 2018 Udostępnij Napisano 22 września 2018 Testy pomocne, opisy bardzo ciekawe. Dzięki za wrażenia, jako nieliczny na forum nie masz obaw przed ich publikowaniem. Zobaczymy co wybierzesz z tych kabelków i poczytamy dlaczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2018 Nie wiele już zostało do testowania, bo powoli zamykam Audio-System. Kolumny wybrane, piecyk też i miejsce na cd Playera też już zajęte, został jeszcze DAC i małe, co nie co, czyli TU-505EX Mk2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 Zmieniłeś tego Nada 375? Na co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 23 września 2018 Udostępnij Napisano 23 września 2018 McIntosh MA252 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Kabelki niestety trzeba testować u siebie. Wiele razy przepinałem kabelki w salonie i to nie to samo. To nie różnica jak w kolumnach. Przepniesz masz. Tu trzeba znać sprzęt, wiedzieć jak grał poprzednio. Mieć czas i cierpliwość. A wtedy można podjąć dobrą decyzję. Czekamy na recenzję PAD Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 Dzięki S4 mam okazje testować: Kabel wpięty w krwiobieg Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Ależ jestem ciekaw wrażeń!!!!!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 Się wie, kable świeże, ale teraz jak sobie gra to, bas lekko nie domaga ale wybrzmienia dłuższe, bo mam pod RCA wpięty równolegle Harmonix CI 230 MK2 Improved i tu uderzenie już zgasło a na Posejdonie jeszcze trawa, góra jest minimalnie jaśniejsza, zaś środek trochę, nijaki taki. Dobra, dajmy mu czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Nikt nie mówił że będzie czad, dlatego testujemy. Tak czy siak dajmy mu chwilę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2018 Tak jak AQ Earth dał słyszalną natychmiast poprawę do Harmonix CI 230 MK2, zaś do AQ Water nie było o już tak słyszalne, nie które elementy lepiej, inne gorzej, ale jako całość to Harmonix się bronił. Analogicznie jest z PAD, Genesis na równo z dodatkiem przestrzeni a Musaeus to odpowiednik AQ Water, tylko i innym brzmieniu, nie gorszym i nie lepszym, całościowo. PAD Poseidon jest odpowiednikiem AQ Earth, jego wpięcie natychmiast odczujemy nawet teraz bez wygrzewania, Harmonix tu już przegrywa, wiadomo, to nie ta sama szuflada cenowa., to słychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Jesteś bliżej zakończenia sprawy kabli czy dalej niż na początku ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2018 hehe. Znacznie bliżej, tak właściwie to sadzę że sprawę kabli XLR możemy zamknąć. Wiem że może i za krótko, ale po 24h jest już konkretna sygnatura brzmienia gorzej już nie będzie, dlatego nie rozumiem jak niektórzy tygodniami czekają aż kable się ułożą, bo po takim czasie grania słyszy się to co chce się usłyszeć. Z obecnego grania bas tak, jak bym połączył Genesis i Musaeusa, Góra rozdzielcza, bałem się o sybilanty, ale parę jasnych płyt przeszło bez większego zgrzytu. Jeszcze środek się układa, jest lekko cofnięty, ale jutro wokalistki wejdą na scenę i wtedy zobaczymy, wróć! posłuchamy. W tej chwili gra Miles Davis – Kind Of Blue i trąbka potrafi ukłuć w ucho, ale kontrabas, fortepian i pałkarz robią robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2018 Udostępnij Napisano 26 września 2018 15 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: jak niektórzy tygodniami czekają aż kable się ułożą, bo po takim czasie grania słyszy się to co chce się usłyszeć. Mam podobne wrażenie. 15 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: W tej chwili gra Miles Davis – Kind Of Blue i trąbka potrafi ukłuć w ucho, ale kontrabas, fortepian i pałkarz robią robotę. Słuchałem Milesa na wielu systemach i mam podobne doświadczenie. Albo studio wydawnicze nie zwracało na to uwagi albo jakoś nie jest najlepsza. Nawet na drogim systemie trąbka Milesa potrafiła być na prawdę mocna, zbyt mocna. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Mam podobne wrażenie. Słuchałem Milesa na wielu systemach i mam podobne doświadczenie. Albo studio wydawnicze nie zwracało na to uwagi albo jakoś nie jest najlepsza. Nawet na drogim systemie trąbka Milesa potrafiła być na prawdę mocna, zbyt mocna. Piotrek Dobrze by było posłuchać pierwszego tłoczenia winyla jako wzorzec nie skompresowany jeszcze. Sadze Piotrze że tak ma być, taki zadzior i szorstka trąbka, kiedyś mikrofony były inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 września 2018 Udostępnij Napisano 26 września 2018 (edytowany) A nie pomyśleliście sobie że taka właśnie była trąbka Milesa ? Pierwsze wydanie Kind Of Blue nie może posłużyć jako wzorzec, bo było bardzo kiepską (nieudaną) realizacją. Dopiero wydany dużo później remaster został poprawiony już na płycie CD w technologii Super Bit Mapping z konwersją z 20 bitów. Edytowano 26 września 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2018 Ja się nie znam, ta muza nie jest moim ulubionym gatunkiem, zwyczajnie strzelam że jednak tak powinno być. Co mnie cieszy to że Poseidon xlr nic nie zabrał i włos się jeży od słuchania.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 września 2018 Udostępnij Napisano 26 września 2018 I tak ma być ( czasem ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts