Pboczek Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Kolor złota na bolcach jest inny, co widać dopiero naocznie. Może to nie Japończyk a Chińczyk na japońskim Yahoo sprzedał? Same pozytywy i pochwalne opinie, ludzie nie wiedzą że są robieni w konia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 A zechciałbyś podać więcej informacji, albo przedstawić jakieś fotografie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Jasne, odpowiem na każde pytanie, mogę nawet wysłać do badań (jest na japońskim wtyku). O zdjęcia postaram się jutro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 @Pboczek, to poczekajmy na fotografie, będziemy wiedzieć więcej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Foty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 (edytowany) @Pboczek, wtyczki wyglądają na oryginały. Spróbuj wykręcić śrubę (choćby jedną, tę długą od czoła wtyczki) i za chwilę na powrót wkręcić... Jeśli ten zabieg przebiegnie bez dużych oporów (gładko) to będzie znaczyło, że (prawie) na pewno są oryginalne.Pboczku czy Ty używałeś/używasz gniazda typu amerykańskiego? (z ciekawości pytam). Edytowano 14 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 a jaki przewód pod tą siatkę się kryje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 (edytowany) Wykręciłem i wkręciłem. Wychodziło z lekkim oporem, a później i z powrotem gładko. Ale widzę że te wkręty trochę krzywo spasowane. Zdjęcia ciut później. Używam japońskiego wariantu wtyków (nie amerykańskich) bo wzmacniacz i cd mam japońskie, znaczy się na 100V. Do środka jeszcze nie chciało mi się zaglądać. Edytowano 14 sierpnia 2018 przez Pboczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Rozumiem. @Pboczek, kiedy ja kiedyś tam montowałem podróbkę (z pełną wiedzą o tym fakcie) to 7. poty wylewałem żeby te długie śruby montażowe wkręcić. Wykręcanie drugie tyle potu potrzebowały. Natomiast przy oryginałach ani kropli... Dlatego pytałem o montaż śruby (oczywiście nie z powodu zadania Ci bólu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 2 godziny temu, wpszoniak napisał: Rozumiem. @Pboczek, kiedy ja kiedyś tam montowałem podróbkę (z pełną wiedzą o tym fakcie) to 7. poty wylewałem żeby te długie śruby montażowe wkręcić. Wykręcanie drugie tyle potu potrzebowały. Natomiast przy oryginałach ani kropli... Dlatego pytałem o montaż śruby (oczywiście nie z powodu zadania Ci bólu). Potwierdzam poty przy tych samych śrubach . Też montowałem wtyczki z AliExpress i to samo było aż kapnałem kropelkę oleju maszynowego bo ręką bolała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 (edytowany) 34 minuty temu, MarcinBest napisał: Potwierdzam poty przy tych samych śrubach . Też montowałem wtyczki z AliExpress... Mam nadzieję Marcinie, że ten montaż odbywał się tylko z powodu zaciekawienia jak też te podróby mają się do jakości oryginałów, bo nie podejrzewam Ciebie o brak szacunku dla jakości audiofilskiej! @Pboczek, też jestem bardzo ciekawy co za przewód ukryty jest pod tym oplotem (zresztą całkiem estetycznym)... Edytowano 14 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Wojciechu ależ oczywiście . Czekam na moje widły. Jak przyjdą to do dzieła. Od strony kolumny surowe przewody namaszczone twoim specyfikiem a od wzmaka widły i gra muzyka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A te podróbki z AliExpress ożeniłem z takim oryginałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 @MarcinBest, nie bardzo rozumiem po co Ci tworzyć takie mezalianse? Jaką rolę będzie ten komplet spełniać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 No przecież to zdegraduje dramatycznie wartości soniczne !!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 (edytowany) 54 minuty temu, Fafniak napisał: No przecież to zdegraduje dramatycznie wartości soniczne !!!!! Tak, masz Fafniaku drogi rację, dramatycznie zaszkodzi systemowi audio, jeśli zostanie w nim użyty. Edytowano 16 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Możesz nie poznać systemu!!! w tym złym sensie !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Od tych wideł mogą mu wyrosnąć rogi . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 A jak ogon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 (edytowany) Nie psujemy czasem wątku? Chyba na tym Wam/nam nie zależy, prawda? Widły, ogony zaraz na tematy szatańskie zejdziemy.... A obok (w innych wątkach) krytykujemy inne fora... Edytowano 17 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 17 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 Nowe gniazda okazały się na tyle duże, że muszę przerobić otwory w płytce montażowej. Jako, że nie lubię jak coś jest przerabiane to zamówiłem nowe płytki z nowymi otworami szerzej rozstawionymi Niestety czas oczekiwania to 7 dni plus czas wysłania płytki i odesłania jej z powrotem Stare były już porysowane więc nowe płytki będą wyglądały znacznie lepiej i kolumny będą nieco młodsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 Chyba nie chcesz powiedzieć, ze przez ten caly czas nie sluchasz muzyki?...:) A jak tam sprawa wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 48 minut temu, DamianRyn napisał: Niestety czas oczekiwania to 7 dni plus czas wysłania płytki i odesłania jej z powrotem No to poczekamy... Audiofilizm uczy cierpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 17 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 (edytowany) Niestety nie słucham Cierpliwości się uczę Po wszystkim, jak poskładam kable, wymienię gniazda, płytki, odpalę sprzęt i nawet jak nie usłyszę różnicy to będę miał taki komfort psychiczny, że moje audio jest poskładane tak jak ma być i na pewno będzie brzmiało lepiej Uśmiech z twarzy nie zniknie, tym bardziej, że zrobię wszystko swoimi rękoma Edytowano 17 sierpnia 2018 przez DamianRyn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 @DamianRyn, jestem przekonany, że usłyszysz. Obawiam się czegoś przy tej okazji- co zrobisz jeśli coś źle pójdzie i z nowego brzmienia nie będziesz zadowolony? Wprowadzasz za dużo zmiennych naraz i w razie czego trudno będzie doszukać się co ten (ewentualnie) dźwięk zepsuło. Pewno, że to bardziej przestroga dla innych, bo raczej liczę na coś lepszego niż przeciwnie, bo stosujesz bezpieczne elementy w sensie dźwiękowym. Na pewno życzę Ci sukcesu, WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 17 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 5 godzin temu, audiowit napisał: A jak tam sprawa wzmacniacza? Na razie nie chcę zapeszać, ale wszystko idzie po mału ku dobremu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts