Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Masz słuszność, w Tidalu jest to samo, zapisałem sobie do play listy składanki Disco a dziś widzę tylko napisy "Strona nie została odnaleziona" To ich sugerowanie nowych albumów też już działa mi na nerwy, płacę, wiec chce posłuchać chociaż przez chwile wszystkich nowości, ale nie, teraz trzeba klikać pokaz wszystko bo sam nie pokarze, a tam już jest wszystko przemieszane. I po jakieś aktualizacji za każdym razem mam wyłączony głos, wiec sam muszę go aktywować i przesunąć suwak na max w prawo, lekko to irytujące i pewnie doprowadzi do rozstania się naszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Bogusławie przyjmij wyrazy współczucia... Choć tak trochu są niezbyt szczere, ale co tam... Przyjmij i takie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gołąb Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Ja ja mam w nosie te serwisy od jakiegoś czasu, gdy znów powróciłem do słuchania płyt CD powrócił klimat, gdy miałem 16-18-20 lat jest duch.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 28 minut temu, wpszoniak napisał: Bogusławie przyjmij wyrazy współczucia... Choć tak trochu są niezbyt szczere, ale co tam... Przyjmij i takie! hehe, dziekować, ale spoko głowa do góry, nadal płyty stanowią 95% słuchanej muzyki. Chwilowo odpuściłem zakupy bo mam inny cel, ale wróce do kupna kolejnych, na pewno. 6 minut temu, Gołąb napisał: Ja ja mam w nosie te serwisy od jakiegoś czasu, gdy znów powróciłem do słuchania płyt CD powrócił klimat, gdy miałem 16-18-20 lat jest duch.. I to jest słuszna koncepcja i tego się trzymajmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gołąb Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Dokładnie.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 11 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: hehe, dziekować, ale spoko głowa do góry, nadal płyty stanowią 95% słuchanej muzyki. Chwilowo odpuściłem zakupy bo mam inny cel, ale wróce do kupna kolejnych, na pewno Wiesz, ja liczę na Twją relację kolejną i fotograficzną i opisową, a więc nie będziesz mógł się wykpić plikami, bo co sfotografujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 6 minut temu, wpszoniak napisał: Wiesz, ja liczę na Twją relację kolejną i fotograficzną i opisową, a więc nie będziesz mógł się wykpić plikami, bo co sfotografujesz? eee, stawiasz mnie w niezręcznej sytuacji, a może ..... płyta DVD z plikami Original Master Edition 2004 | MLP Lossless Stereo (24/96) niestety cdplayer tego nie czyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 (edytowany) A przy okazji- jak to się ma do jakości np k2 albo XRCD? (A tak naprawdę coraz częściej dochodzę do przekonania, że amerykańskiej produkcji nic nie jest w stanie zagrozić pod względem tdchnicznej realizacji CD i LP) Edytowano 14 grudnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Tego nie jestem w stanie stwierdzić. Niestety jedynym sposobem na obecną chwile posłuchania wersji z taśmy matki jest zgranie na PC. Pewnie Oppo 205 by sobie poradził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć na to wyżej zadane pytanie, ot choćby posługując się pamięcią musyczną, to nic innego- żadna konwersja w inne medium nie da rzetelnej odpowiedzi. Moje pytanie raczej powinno brzmieć- czego wolisz słuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 (edytowany) nie, no to proste jest, wole słuchać muzyki a tak poważnie, nie mam jak odtworzyć płyty dvd z takim zapisem, liczę na to że do płyty cd Platinum wykorzystano ten sam Original Master Edition 2004 | MLP Lossless Stereo (24/96) dlatego wspomniałem o Oppo 205 bo ten byłby w stanie odtwarzać obie płyty, wiec tu można by sie skusić na porównania, a tak....... płyta jest nie wykorzystana, co zrobić? tak naprawdę, dopiero drugi raz wyjąłem ją z opakowania Edytowano 14 grudnia 2018 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 (edytowany) Acha... Teraz rozumiem w czym problem. Wiesz tak sobie słucham Goulda z boxu "Glenn Gould plays Bach, The Original Jacket Collection"z 1999 roku i... Nie czuję, żeby trzeba było coś poprawiać, wkładać w nowe formaty np BlueSpec, albo XRCD, SHM czy coś tam innego. Gra po prostu jak marzenie i ty!e. Po co więcej? Z czegoś świetnie zrealizowanego nie da się zrobić jeszcze świetniejszego! Wiem- sobie zaprzeczsm, bo w innym miejscu gloryfikuję K2, ale te amerykańskie edycje (limitowane) burzą poglądy i już. Edytowano 14 grudnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Miałem tak z płytą Roxy Music – Avalon, wersja HDCD pomimo że na starcie powinno być lepiej i było, dopóki nie dostałem w swoje ręce wersji z 1987. Ten cały BlueSpec2 (co sprawdzałem) jest przereklamowany. XRCD, SHM - cenię bo są wyrównane tonowo, tak pod analog. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 (edytowany) BlueSpec, SHM nie są innymi formatami w sensie masteringu... Gwoli ścisłości. Ale jak ja wcześniej- obsj piszemy w uproszczony sposób. Edytowano 14 grudnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Tak , wiem że nie przechodzą przez kodek K2, a jednak SHM czy SHM Platinium czy płyty ze złotym podkładem bronią się w pełni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 No tak, ale nie przed amerykańskimi wersjami... To juź w tym jednym miesiącu dwa takie boxy: Gould i Billie Holiday co to biją Japończyków... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 (edytowany) 4 godziny temu, T Z6 napisał: Tak sobie czesto korzystam z deezera.A dzis co?Ray Wilson i plyta Time@Distance zniknela?.No faktycznie te nowe technologie sa super.Do dupy z takimi technologiami.Mam plyte cd to sobie wlacze i zawsze jest Nie ma z tym problemu. Kupujesz licencję na legalny szwedzki soft o nazwie Audials i zgrywasz do np. flac ulubione utwory z 10x prędkością w oryginalnej jakości, którą oferuje serwis. Dodatkowo soft sam pobiera meta dane o źródłowym utworze. Audials obsługuje wszelkie serwisy steamingowe audio, ale też w droższej licencji serwisy wideo. Edytowano 14 grudnia 2018 przez wallace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Bo pierwsze wydania nie były tknięte Loudness war i taśmy matki były w lepszej jakości, oczywiście dziś dodaje się dynamikę i lepszą przestrzeń, ale własnie płyty o których teraz piszemy mają przywrócić to pierwotne brzmienie od którego odeszliśmy i jak wiemy, rożnie z tym bywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Teraz Wilson wrocil na deezera.Ale jaja?.Nie ma to jak nasze ukochane plyty.One byly, sa, i beda zawsze przynajmniej w naszych prywatnych zbiorach?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 No tak to już jest, płyta jest Twoją na własność, a tam możesz sobie tylko posłuchać i nic więcej, wielu to wystarcza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Mamy świeży głos Wojtka Pacuły oddany na płytę cd. http://highfidelity.pl/@listy-3403&lang= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Oj co Ty linkujesz, na forum nie mamy lepszych specjalistów? Wyrok na płyty płyty CD już dawno został wydany. Nie wygłupiaj się... Edytowano 17 grudnia 2018 przez Pboczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Fakt, mogłem tylko przytoczyć fragment z wypowiedzi Wojtka dla zainteresowanych transportem w obecnej rynkowej sytuacji ......Bo jest tak, że Tidal – i w ogóle serwisy streamingowe – nie są w stanie konkurować z dobrym CD, taka jest ich natura. Jeśli gramy pliki MQA dźwięk jest lepszy, ale wciąż nie aż tak dobry, jak z najlepszych CD. Informatycy powiedzą, że to niemożliwe, ale odsłuchy są jednoznaczne....... ............Ale i tak CD pozostanie jeszcze na długo referencyjnym źródłem dźwięku – taki paradoks w świecie hi-res i dlatego napisałem że naczelny oddaje swój głos na płyte CD. Edytowano 17 grudnia 2018 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Bogusławie, przeca wielu i tak nie słyszy różnicy, a poza tym... Pliki są wygodne- nie trzeba wstawać by odwrócić LP do góry brzuchem, albo wyciągnąć jeden CD by włożyć drugi. A że wstyd się przyznać przed samym sobą, że motorem ich zainteresowania jest wygodnictwo a nie rzeczywista jakość nagrań to wmawiają sobie, że to medium jest najlepsze na świecie i co gorsza wmawiają innym (a przynajmniej się starają). Taką mam ocenę sytuacji na tym forum, bo na inne to ja już od dawna nie zaglądam, więc nie bardzo się orientuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Bardzo dziwne rzeczy tu piszecie . Rozumiem ze słabej jakości nagranie zawsze zabrzmi gorzej niż lepsze (prawie) obojętnie z czego będzie grało. Na pewno dźwięk z płyty CD z dobrego odtwarzacza CD będzie lepszy niż plik z kiepskiego DAC-a. Ale żeby aż tak . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts