LeniwyTytan Napisano 31 października 2018 Udostępnij Napisano 31 października 2018 Witam serdecznie. Chciałbym prosić o polecenie adekwatnych kolumn podstawkowych do mojego pokoju (plan w załączeniu), myślałem ażeby je ustawić po lewej stronie pomieszczenia. Amplituner jaki posiadam to Yamaha RN803d, który został mi niedawno sprezentowany. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok. 2000zł na używany komplet (oczywiście nówki w tej cenie nie wykluczam) bez standów (mile widziane również porady jakie kupić do danych kolumn). Kolumny zapewne będę zmieniał za jakiś czas, gdy przeprowadzę się do czegoś większego. Słucham rock'a i blues'a. Czasami również muzyka klasyczna zabrzmi. Z góry dziękuję za typy i pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 października 2018 Udostępnij Napisano 31 października 2018 Cześć, Jeśli używane to monitor audio silver 2 lub studio 16 Hz canto one. Jak nowe to Dali oberon 2 lub Polk audio rti a3. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 października 2018 Udostępnij Napisano 31 października 2018 Eee z Dali to będzie za jasno. To przecież Zensory na nowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 października 2018 Udostępnij Napisano 31 października 2018 Witam, Myślę że Dali Zensor3 albo nowe Oberon3 to wcale nie głupi wybór w tej cenie ciężko znaleźć ciekawiej grające kolumny. Do tego zestawu dołożyłbym bardzo dobrze grające Phonar Veritas M2 Style to małe monitory o mocnym brzmieniu i basie mało spotykanym w tej klasie fajnie zgrają się z amplitunerem Yamahy, na pewno warto posłuchać. Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 października 2018 Udostępnij Napisano 31 października 2018 Dali to kiedyś były konkurencyjne. Dziś jest kilka innych firm które są tańsze i wcale nie gorsze. Przykład Indiana Line Phonarów nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 listopada 2018 Indiana line może dla spektor jest konkurencją. Ale w zasadzie na tym się kończy ich oferta. Rms jak jeszcze był dystrybutorem to dobrze wypromował te kolumny. W UK czy Niemczech są całkowicie nie znane. Jako ciemniejsza konkurencję to bardziej obstawial bym elac z modelem b6. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez MK Napisano 2 listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 listopada 2018 Elac b6 słuchałem w Poznaniu w Top hi fi. Bardzo fajnie grały z tą jamaszką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 listopada 2018 Z używanych w tej kwocie dostaniesz B&W Cm1. Idealne do takiego metrażu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeniwyTytan Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Dzięki Panowie za odpowiedzi Jak tylko trochę znajdę wolnego czasu to ruszam na odsłuchy i podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 8 godzin temu, LeniwyTytan napisał: Jak tylko trochę znajdę wolnego czasu to ruszam na odsłuchy i podzielę się wrażeniami. Rozważ jeszcze : https://allegro.pl/kolumny-podstawkowe-proac-super-tablette-i7645154859.html https://allegro.pl/usher-s-520-i7650968681.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts