Matt Daemon Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 17 minut temu, Dedal75 napisał: Od dłuższego czasu , się zastanawiam nad którymś tańszym ale sporo jest modeli chyba i nie wiem do końca który będzie wystarczający. Na razie jadę od kilku lat na Beelink Bt3 pro. Pzdr Dla mnie genialne połączenie z volumio. Jestem bardzo zadowolony. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 25 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 16 godzin temu, Ace2 napisał: Opisujesz Mullardy? Tak, Mullardy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 (edytowany) Tu jest słabiutko nijak . Tu jest super . Zależy które masz @Nowy123 Sorry miniwatt mi się wrzucił 😊 Edytowano 25 kwietnia 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Mam takie w białym pudełku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Teraz została tylko nazwa i legenda brzmienia 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 No to i ja mogę podsumować wymianę lamp.. Fabryczne zastąpiłem na początku lampami Philipsa - po dłuższym uzytkowaniu zmieniło się granie na bardziej czyste, poza tym ktoś stwierdził ze grają skrajnie to jest bardziej góra i dol jest podbita i to mogę potwierdzić. Grają zatem tez efektownie.. Potem wrzuciłem Mullardy które po dłuższym użytkowaniu mogę odnieść do lamp Philipa.. góra jakby mniej podbita ale dalej czysta i więcej słychać, jest mniej basu, więcej srodka.. grają te pasma równo, bez eksponowania któregokolwiek z pasm.. Na pewno zmiana fabrycznych na inne była na plus, jeszcze nie wiem które granie mi bardziej odpowiada.. Lampy kupione na ebay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 4 minuty temu, MirekZabrze napisał: No to i ja mogę podsumować wymianę lamp.. Fabryczne zastąpiłem na początku lampami Philipsa - po dłuższym uzytkowaniu zmieniło się granie na bardziej czyste, poza tym ktoś stwierdził ze grają skrajnie to jest bardziej góra i dol jest podbita i to mogę potwierdzić. Grają zatem tez efektownie.. Potem wrzuciłem Mullardy które po dłuższym użytkowaniu mogę odnieść do lamp Philipa.. góra jakby mniej podbita ale dalej czysta i więcej słychać, jest mniej basu, więcej srodka.. grają te pasma równo, bez eksponowania któregokolwiek z pasm.. Na pewno zmiana fabrycznych na inne była na plus, jeszcze nie wiem które granie mi bardziej odpowiada.. Lampy kupione na ebay. Też miałem takie odczucia. Dzięki za feedback. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 teraz to się wystraszyłem. Jak Mullardy mi mają zabrać bas to ich nie chce. Dobrze zrozumiałem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 1 minutę temu, Ace2 napisał: teraz to się wystraszyłem. Jak Mullardy mi mają zabrać bas to ich nie chce. Dobrze zrozumiałem? Sprawa jest bardziej skomplikowana, ale jeśli chodzi o Mullard NOS z ebay, który aktualnie też ja mam w moim Magnacie.... To tak, tam jest mniej podbitego basu, a zostaje samo mruczenie (tak w uproszczeniu). Mi się to granie podoba. Ale jeśli pojawia się strach w oczach, że bedzie mało basu, to proponuje jak bardziej efektowne Phillipsy(które wg sprzedawcy są brandowanym modelem Mullard CV4024). Jeśli @MirekZabrze kupował z linków ebay, które gdzieś tam podawaliśmy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 28 minut temu, Ace2 napisał: teraz to się wystraszyłem. Jak Mullardy mi mają zabrać bas to ich nie chce. Dobrze zrozumiałem? Psvane podobnie ucinaja niskie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 (edytowany) Pierwsze słyszę że coś jest ucinane 😏 Dla ścisłości gram na Haiku Bright 5 nie na Magnacie. U mnie Mullard ma najwięcej niskich z trójki Siemens , Telefunken . Miniwatt nie mam zdania jakoś mi nie podeszły do końca i nie skupiałem się na nich specjalnie . Pzdr Edytowano 25 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 32 minuty temu, klavikort napisał: Sprawa jest bardziej skomplikowana, ale jeśli chodzi o Mullard NOS z ebay, który aktualnie też ja mam w moim Magnacie.... To tak, tam jest mniej podbitego basu, a zostaje samo mruczenie (tak w uproszczeniu). Mi się to granie podoba. Ale jeśli pojawia się strach w oczach, że bedzie mało basu, to proponuje jak bardziej efektowne Phillipsy(które wg sprzedawcy są brandowanym modelem Mullard CV4024). Jeśli @MirekZabrze kupował z linków ebay, które gdzieś tam podawaliśmy. Chyba Twoimi linkami sie posilkowalem. Żeby mnie dobrze zrozumieć, Mullard niczego nie obcina, porównałem je do Phillipsa. Porównując do fabrycznych, całość gra poprostu lepiej, czyściej, wszystkie pasma grają równo. Z kolei Philips daje coś więcej, gra jakby wyplaszczona Vka. Jeszcze jedne spostrzeżenie.. lampom trzeba czasu, łagodnieją, klaruje sie to wszystko, w Philipsach te podbicia tez łagodnieją.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 16 minut temu, Dedal75 napisał: Pierwsze słyszę że coś jest ucinane 😏 Dla ścisłości gram na Haiku Bright 5 nie na Magnacie. U mnie Mullard ma najwięcej niskich z trójki Siemens , Telefunken . Miniwatt nie mam zdania jakoś mi nie podeszły do końca i nie skupiałem się na nich specjalnie . Pzdr No właśnie nie da się tak określić brzmienia Mullardów, zależy który to rocznik. Inaczej gra ECC81 MULLARD, a inaczej ECC81 MULLARD w wersji CV4024 (nie wiem który starszy). 5 minut temu, MirekZabrze napisał: Jeszcze jedne spostrzeżenie.. lampom trzeba czasu, łagodnieją, klaruje sie to wszystko, w Philipsach te podbicia tez łagodnieją.. Co prawda to prawda. Strasznie ostro mi grały te Mullardy na początku, potem nagle jakiegoś olsnienia doznały, sam się sobie dziwiłem, czy mi nagle słuch zaczął szwankować, ale nagle zaczęły grać bardziej jakosciowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Ja mam ecc83 która jest dużo lepszą niż ecc81 , tyle się dowiedziałem od Kolegi który mi załatwia lampy na temat 81. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Ja mam ecc83 która jest dużo lepszą niż ecc81 , tyle się dowiedziałem od Kolegi który mi załatwia lampy na temat 81. Pzdr ECC83 ma większe wzmocnienie, a widocznie konstruktorom Magnata na nim nie zależało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 To wiem .Miałem zastępczego haiku na ecc81 i mi się nie podobało . Pzdr Ps. Nie ma raczej potrzeby mnie cytować pod moim postem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Dzięki za wskazówkę. No nie jestem robotem i nie jestem idealny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 (edytowany) A kto jest ? To jest w regulaminie 😊 zresztą admin zwraca na to uwagę . Jak każdy by cytował to ile tego by było , przyznasz chyba rację ? Pzdr Wracając do tematu , ja z chęcią bym sprawdził jeszcze kiedyś jak się trafią Amperex, Brimar ,Valvo naturalnie Ecc83 😉 . Pzdr Edytowano 25 kwietnia 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 25 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 8 godzin temu, Dedal75 napisał: Tu jest słabiutko nijak . Tu jest super . Zależy które masz @Nowy123 Sorry miniwatt mi się wrzucił 😊 Te pierwsze niebieskie mają niewiele wspólnego z prawdziwymi mullardami, bo są wyprodukowane w USSR, może dlatego jest słabiutko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 13 godzin temu, Matt Daemon napisał: Tak. Z jakimi bebechami, masz postawiony Roon core na nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 8 godzin temu, klavikort napisał: Sprawa jest bardziej skomplikowana, ale jeśli chodzi o Mullard NOS z ebay, który aktualnie też ja mam w moim Magnacie.... To tak, tam jest mniej podbitego basu, a zostaje samo mruczenie (tak w uproszczeniu). Mi się to granie podoba. Ale jeśli pojawia się strach w oczach, że bedzie mało basu, to proponuje jak bardziej efektowne Phillipsy(które wg sprzedawcy są brandowanym modelem Mullard CV4024). Jeśli @MirekZabrze kupował z linków ebay, które gdzieś tam podawaliśmy. dokładnie jak pisze Klavikort - bas jest basem a nie podbitym pudełkiem 😉 chociaż po prawdzie po zmianie wzmacniacza i kolumn dopiero usłyszałem co to bas 😉 pewnie jeszcze nie raz się zaskoczę. Mullardy Nosy potrzebują długiego grania żeby pokazać co potrafią - IMO. Z każdą chwilą jest tylko lepiej. Wiele osób również chwaliło sobie Psvane - tak to jest z tymi lampami, że trzeba wielu posłuchać zwykle aby wybrać odpowiadające własnemu uchu brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Nowy123 napisał: Te pierwsze niebieskie mają niewiele wspólnego z prawdziwymi mullardami, bo są wyprodukowane w USSR, może dlatego jest słabiutko. Zamieściłem w ramach ciekawostki . Wiem dobrze że to.podróba.🤭 I bądźmy precyzyjni , w Rosji nie ZSRR.Pzdr Edytowano 25 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 8 godzin temu, Dedal75 napisał: Ja mam ecc83 która jest dużo lepszą niż ecc81 , tyle się dowiedziałem od Kolegi który mi załatwia lampy na temat 81. Pzdr Kurcze z ciekawości sprawdziłem i niestety mam ECC81. Czyli co klapa? Kupowałem z waszego linka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Czemu klapa , Bright w wersji signature ma chyba właśnie lampy ecc81 nie każdy te same lampy lubi. Ja nie zamieszczałem żadnych linków 🤔 do lamp. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 No może nie Ty ale tu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts