Dedal Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 A czy @Palmos nie ma właśnie Magnata 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 No właśnie mam i to nie ja szukam, a kolega @Rafał 73 Tylko że on szuka czegoś jak Mr780 tylko mocniejszego A jeśli chodzi o używki to w przypadku MR780 to bym nie polecał. Mogą sie trafić wadliwe egzemplarze. Kiedyś nawet na tym forum był kolega który pożyczył od kolegi i tak testował i zajeżdżał że w końcu jeden kanał ciszej grał. Nowka ciągle trzyma niezłą cenę. 2750 i jeszcze pewnie można coś urwać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-hybryda-magnat-ma1000-lampy-nos-5814a-ge-black-plate-CID99-IDOUF7o.html To na pewno będzie mocniejsze od 780 tylko chyba budżet przekroczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 Jest wątek o tym sprzęcie. Poczytaj najpierw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 1 godzinę temu, Palmos napisał: Tylko że on szuka czegoś jak Mr780 tylko mocniejszego Nie koniecznie mocniejszego, ale coś co lepiej zagra niż ma 600 czy mr 780 bo biorąc na odsłuchy mr 780 sądziłem, że będzie większa różnica w jakości a oprócz basu jest to samo. Dlatego jak coś fajnego używanego znajdę to zaryzykuję i kupię na próbę a jeśli nie, to na razie zostaję przy ma600. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 9 godzin temu, Rafał 73 napisał: Do zwykłego słuchania muzyki jak najbardziej ok ale gdyby ktoś chciał zrobić imprezkę, to MR 780 musiałby pracować praktycznie na maksa. 9 godzin temu, Rafał 73 napisał: Charakter brzmienia Magnata pasuje mi, bo lubię jak kolumny potrafią zatrząść kanapą, ( tutaj MR 780 nawet w trybie DIRECT gra fantastycznie) rozdzielczość czy wysokie to też duży plus, jednak myślę, że można lepiej. To chyba coś źle zrozumiałem. Myślałem że chodziło ci ze jest za cichy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Ten MA 1000 gra dużo lepiej. Czy jego cena jest zaporowa? Jeśli nie to polecam jeszcze sprawdzić Atolla IN 100 oraz NADa 375 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Mam pytanko: Rozglądam się za sprzętem i jednym z moich typów jest nowszy model Magnat mr750. Zastanawiam się czy lampy wytrzymają długogodzinne użytkowanie TV+audio? Czy sprawdzi się w metalu i rocku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 33 minuty temu, Arturro007 napisał: Mam pytanko: Rozglądam się za sprzętem i jednym z moich typów jest nowszy model Magnat mr750. Zastanawiam się czy lampy wytrzymają długogodzinne użytkowanie TV+audio? Czy sprawdzi się w metalu i rocku? Słuchałem 750 gra to podobnie jak ma700 tylko jeżeli chcesz głośniej(zależy jakie kolumny prądożerne) to bierz 780, metal daje rade przy większej głośności trochę gorzej się robi. najlepiej pojedź do jakiegoś salonu i posłuchaj ja bym osobiście był za 780 mimo że starsza konstrukcja bez hdmi i bt5. 0 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli nie to polecam jeszcze sprawdzić Atolla IN 100 oraz NADa 375 Czytałem, że ten Atoll to przereklamowany klocek a Nady po 3 latach nadają się tylko remontu Edytowano 11 lipca 2022 przez Rafał 73 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Zależy czego szukasz ? Gościłem Atolla in100 / in200/am200 I Nad c 372 . W każdym coś może się podobać jak i przeszkadzać . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 4 minuty temu, Rafał 73 napisał: Czytałem, że ten Atoll to przereklamowany klocek O każdym wzmaku przeczytasz takie pstryczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Faktycznie magnat to takie niewiniątko 🤭. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Jeżeli brzmienie Magnata jest takim jakie się podoba, to trzeba po prostu iść w model z tej "stajni", bo ciężko Ci będzie zastąpić taką charakterystykę innym, zawsze będą jakieś zmiany. Jeżeli z kolei na takie zmiany wchodzą w grę, to można jeszcze spróbować Atoll, który nie będzie bezpośrednio tym samym, bo bas będzie szybszy i bardziej zwarty, ale można rzeczywiście cechy wspólne znaleźć z Magnatem w ogólnym balansie tonalnym. Obecnie ten przedział cenowy stał się trochę martwym w nowych urządzeniach i wyboru za dużego nie ma, a jeżeli wchodzą w grę używki to możesz jeszcze starszego Denon PMA-1500AE jeszcze szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 4 godziny temu, ROBIXXX napisał: Słuchałem 750 gra to podobnie jak ma700 tylko jeżeli chcesz głośniej(zależy jakie kolumny prądożerne) to bierz 780, metal daje rade przy większej głośności trochę gorzej się robi. najlepiej pojedź do jakiegoś salonu i posłuchaj ja bym osobiście był za 780 mimo że starsza konstrukcja bez hdmi i bt5. 0 U mnie mały pokój więc mocy nie potrzebuję. Tylko nie mogę się zdecydować czy iść w mini hi-fi coś w stylu marantz melody z CD czy lepiej pozostać przy amplitunerze + zewnętrzny klocek. Jakość dźwięku podobno b.porównywalna w sprzętach do 4000. No i te lampy? był swego czasu hype bo retro i analog ale ludziska się uspokoili. Lampa = serwis co 3-4 lata ze względu na wymianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 1 godzinę temu, Arturro007 napisał: U mnie mały pokój więc mocy nie potrzebuję. Tylko nie mogę się zdecydować czy iść w mini hi-fi coś w stylu marantz melody z CD czy lepiej pozostać przy amplitunerze + zewnętrzny klocek. Jakość dźwięku podobno b.porównywalna w sprzętach do 4000. No i te lampy? był swego czasu hype bo retro i analog ale ludziska się uspokoili. Lampa = serwis co 3-4 lata ze względu na wymianę. Wymiana lamp w serwisie?Dobre... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 2 minuty temu, T Z6 napisał: Wymiana lamp w serwisie?Dobre... Serwisant też człowiek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 1 minutę temu, gienas napisał: Serwisant też człowiek Lampy sie wymienia samemu bez zadnego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 To zależy od lamp - do niektórych łatwo się dobrać a do niektórych nie, no i nie każdy ma dostęp do lamp... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 W magnatach latwo sie dostac i zakup lamp nie stanowi zadnego problemu.Mojego MR780 mam okolo 2 lata i juz mam drugi zestaw lamp nie liczac fabrycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 MR780 to wzmacniacz raczej z trudno wymienialnymi lampami. Nie każdy zrobi to sam. Ale są takie w których zdjęcie obudowy to już połowa sukcesu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 1 minutę temu, klavikort napisał: MR780 to wzmacniacz raczej z trudno wymienialnymi lampami. Nie każdy zrobi to sam. Ale są takie w których zdjęcie obudowy to już połowa sukcesu. Akurat w MR780 bardzo latwo sie wymienia lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Zależy jak dla kogo. Jednak w tym wzmacniaczu producent zapuszkował lampy jakgdyby chciał dać do zrozumienia „nie zmieniać”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) 3 minuty temu, klavikort napisał: Zależy jak dla kogo. Jednak w tym wzmacniaczu producent zapuszkował lampy jakgdyby chciał dać do zrozumienia „nie zmieniać”. Narzekajcie dalej...🤣Odkrecenie obudowy glownej plus malej obudowy lamp to faktycznie lot w kosmos... Edytowano 11 lipca 2022 przez T Z6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 To nie jest narzekanie. Po prostu jeden lubi ciastko z kremem, drugi krem na twarzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts