Skocz do zawartości

Magnat mr780

Nowy123

Recommended Posts

Dzięki za informacje. Przez weekend sporo słuchałem tego zestawu, czyli Magnata mr780 z Klipsch R600f. Osobiście dźwięk mi odpowiada (utwory jazzowe brzmiały najlepiej). O detalach się nie wypowiem, jestem zwyczajnie zielony w tej kwestii. 

Niestety trafił mi się wadliwy egzemplarz. Od początku prawy kanał przestawał działać. Nie było reguły. Czasami dźwięk pojawił się po resecie, czasem sam z siebie. Dziś zwróciłem wzmacniacz. Kolejny odbieram w piątek.

8 godzin temu, Rafał lbn napisał:

Dzięki za informacje. Przez weekend sporo słuchałem tego zestawu, czyli Magnata mr780 z Klipsch R600f. Osobiście dźwięk mi odpowiada (utwory jazzowe brzmiały najlepiej). O detalach się nie wypowiem, jestem zwyczajnie zielony w tej kwestii. 

Niestety trafił mi się wadliwy egzemplarz. Od początku prawy kanał przestawał działać. Nie było reguły. Czasami dźwięk pojawił się po resecie, czasem sam z siebie. Dziś zwróciłem wzmacniacz. Kolejny odbieram w piątek.

Nie wierzę. Te wzmacniacze składają dzieci ? 50% jest wadliwych to paranoja jakaś. Kupić sprawnego magnata to jak wygrać w totolotka się okazuje. Nie wiedziałem że mam takie szczęście w życiu.

Przed chwilą, Rafał lbn napisał:

Media Expert.

Tak myślałem.

Było tutaj kilkakrotnie żeby NIE KUPOWAĆ z marketów tylko z salonów audio. Nawet jak cena w markecie niższa to wystarczy pokazać w salonie i jest duża szansa że do niej zejdą albo nawet dadzą niższą.

Jak możesz to anuluj te zamówienie i weź z salonu i będziesz miał spokój.

Jest tu kilka przedstawicieli branży z którymi na pewno szybko się dogadasz.

1 godzinę temu, Q21 napisał:

to, czy sprzęt ostatecznie dotrze uszkodzony to tylko kwestia pecha

Niekoniecznie. Jakoś w tym wątku trafiają się Magnaty uszkodzone i z tego co pamiętam to zazwyczaj właśnie z marketów. Śmiem twierdzić że jednak salony audio lepiej się obchodzą ze sprzętami audio niż markety.

7 godzin temu, klavikort napisał:

Nie wiedziałem że mam takie szczęście w życiu.

Wygląda na to, że narzekasz sobie z nudów :)

15 godzin temu, Rafał lbn napisał:

O detalach się nie wypowiem, jestem zwyczajnie zielony w tej kwestii. 

Nie przesadzaj :). To akurat najprostsza sprawa stwierdzić, czy gra klarownie, czytelnie, rozdzielczo czy może jednak trochę zamglonym (spod koca) charakterem. Jeśli podoba się to super, najważniejsze.

8 minut temu, Wito76 napisał:
7 godzin temu, klavikort napisał:

Nie wiedziałem że mam takie szczęście w życiu.

Wygląda na to, że narzekasz sobie z nudów

Bo ile można słuchać , że trafił mi się wadliwy egzemplarz. Czasem mam wrażenie że tu zaglądają trolle i nie wszystkie przypadki są prawdziwe. Takie jakieś to podejrzane.  Jeśli ktoś się poczuł urażony , to przepraszam, pisze o odczuciach swoich. 

Nie jest też tak że jestem zagorzałym fanem magnata. Po latach obcowania z tym sprzętem na pewno nie mogę powiedzieć, że mam solidny klocek , na którym mogę polegać.  Ten wzmacniacz jest jednak niedorobiony, bo ani nie ma solidnego wyboru źródła , ani solidnego pokrętła głośności. Więc to taki półprodukt , broniący się tylko brzmieniem.

…..i wyglądem , co nie jest bez znaczenia.