Palmos Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Chodzi o 780 i 803 - wzmacniacze. Jestem ciekaw jaka jest różnica w brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 19 minut temu, Palmos napisał: Chodzi o 780 i 803 - wzmacniacze. Jestem ciekaw jaka jest różnica w brzmieniu. Yamaha nieco bardziej basowa z lekko wycofana srednica.Magnat bardziej rowny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Zmienilem glosnikowe kabelki Magnatowi na Van Damme UP LCOFC HiFi 4mm.I roznica od razu slyszalna szczegolnie w gorze pasma.Na fabrycznych lampach bylo troszke slabo z wysokimi tonami a teraz gora piekna.Dol tez jakby troszke mocniejszy i lepiej kontrolowany niz na Tara Labs.Kolumny oczywiscie Aurory 700.Fajne kabelki i dosc tanie.Do Magnata idealne(dla mnie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Ale aurora nie grzeszy wysokimi . Miałem MS500 i też nie było jej dużo raczej przygrywała , w Celanach już było dużo lepiej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 W moich warunkach akustycznych wysokie z Auror sa piekne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 No widzisz 😉 spytaj @J4Z co o tym myśli ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Szczerze to niewiele mnie interesuje co kto mysli😂.Mi sie ma podobac a nie komus tam gdzies tam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 A co mi z tego że Jesteś zadowolony 😂 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Kup sobie cos z czego bedziesz zadowolony 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) Nie napisałem że nie mogą jemu się podobać tylko że wysokie w nich są delikatnie mówiąc takie sobie.. 😊 Edytowano 17 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Witam. Przyszła do mnie listwa Tomanka 8S. Z dwoma DC blokerami. Mam wrażenie że DC bloker coś zmienia i dźwięk jest trochę inny niż z pozostałych gniazd filtracyjnych. Sam już się gubię przy tych testach i przełączaniu. Pozdr. all PS. kolejne kable RCA zmienione, wyleciała ostatnie Melodika i zastąpiłem tak samy C-Line. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Tez mam ta listwe i tez slysze zmiany.Ale najmniej w Magnacie a najwiecej w Yamaszce i cd Pioneera.Wiec cos w tym jest.Tez mam tego Chorda rca i jest swietny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) 3 godziny temu, T Z6 napisał: Zmienilem glosnikowe kabelki Magnatowi na Van Damme UP LCOFC HiFi 4mm.I roznica od razu slyszalna Bo... to bardzo dobre kable. Też kupiłem je sobie ze 2 lata temu i trochę obawa była czy... nie za tanie. Ale tak jak piszesz są bardzo fajne i wygryzły wtedy u mnie Chord Clearway, dwa modele QED i jakiegoś Kimbera. 1 godzinę temu, Ace2 napisał: PS. kolejne kable RCA zmienione, wyleciała ostatnie Melodika i zastąpiłem tak samy C-Line. No i fajnie. Jak się ogarnę to w tym Twoim wątku o interkonektach napiszę parę zdań na temat moich ostatnich testów RCA. Kilka kabelków w ostatni miesiąc mi wpadło na odsłuchy i są faworyci, ulubieńcy i takie co grają jak zepsute. Porównywałem: Atlas Equator Integra na miedzi OCC, KaCsa KCO-IS2 na miedzi OCC, Neotech 5220 (miedź OFC), Neotech 3002 na miedzi OCC plus nitki srebra, w niektórych kręgach legendarny Belden 8402, AudioQuest Big Sur, chiński Audiocrast z Aliexpress na miedzi OCC plus srebro, tani Vitalco za 25zł, a w piątek będę miał autorski kabelek od Fezz Audio FAC 01. Jak widać było tego trochę, półka cenowa taka jak widać, od 25zł do 700 mniej więcej. A najfajniejsze jest to, że żadnego z nich nie wypożyczyłem ze sklepu audio tylko użyczyli mi je uprzejmi forumowicze i osoby z którymi np przy sprzedaży lamp nawiązałem bliskie relacje i bardzo często gawędzimy. Światek audio to naprawdę fantastyczni ludzie (no w większości ) Edytowano 17 maja 2022 przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 MSy tez byly ciemne , Celany dosyć jasne były na górze . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 RME z Magnatem kiler...😁.Narazie nie wiem o co kaman ale brzmi rewelacja😁.Zanim go poznam calkiem to rok minie... A co do lamp psvane...no coz.Pech.U mnie jedna piszczy a u nich nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 A może była po prostu źle włożona. Spróbuj jeszcze raz jak odeślą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Wkladalem kilka razy.Zmienialem pozycje i wtedy po godzinie gora dwoch pisk byl w przeciwnym kanale.Lampa jak nic. Lepiej zainwestowac w dobrego daca niz w lampy.Daje to duza poprawe.Lampa u mnie niewiele zmienila zeby juz nie powiedziec ze nic.A RME zmienil bardzo dzwiek.Gluchy by nawet to uslyszal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 (edytowany) No zmienia , zmienia ale nie każdemu na lepsze , w Twoim wypadku dac za 4 tys kontra wpakowane coś w Magnacie nie ma innej opcji jak tylko to że będzie lepiej 😊 Edytowano 19 maja 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Zgadza się, Magnat może zaciemniać takie rzeczy już audiofiliskie, jak prezentacja planów, szerokość sceny. Jednak jeśli podłączy się DAC inaczej grający, np. taki bardziej analogowy, "mokry" to ta zmiana będzie od razu wyczuwalna. Mam u siebie zlampizowany DAC i on robi baaardzo dużą zmianę, nawet na Magnacie. Tak, że aż się rozleniwiłem w poszukiwaniu innego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 (edytowany) @klavikort a co tam za lampiaka sobie sprezentowałeś 😊 ? Edytowano 19 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Nic nie sprezentowałem:) ręczna robota. Wcześniej na forum pisałem, że robię coś na kształt AudioNote DAC 2. Tylko, że tam są zastosowane transformatory jako konwersja I/V. A ja uzyłem squaristorów 700ohm. Rezystory sprowadzane z UK, oclone i ogólnie przepłacone Ale chciałem to zrobić zgodnie z zaleceniami tych co uważają ze to najlepsze rezystory do tego zastosowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Lampy mi odsylaja.I mam sluchac z piskiem?Dziadowski sklep z Gliwic... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Dziadowski, to może się okazać Magnat. Kilka osób tutaj na forum narzeka na piski. Mi się wydaje, że mój pisk chyba jest "wędrujący", raz słyszę z lewa, raz z prawa. Zresztą zawsze go miałem, nawet po zmianach lamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Na fabrycznych JJ jest dobrze.Ani pisku ani nawet szumu.Ciekawe to jest ze niby lepsze Psave...a gorsze.... Wynika z tego jedno.W Magnacie wymiana lamp mija sie z celem.Lepiej uzyc dobrego zewnetrznego daca.Jest to rozwiazanie lepsze pod kazdym wzgledem.Wiecej w lampy sie nie bawie.I tak nie slyszalem roznicy miedzy JJ a Psvane.Dopiero dac RME spowodowal banana na twarzy.A te srane psvane pojda do graciarni😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 29 minut temu, T Z6 napisał: Lepiej uzyc dobrego zewnetrznego daca.Jest to rozwiazanie lepsze pod kazdym wzgledem. No ale chyba to rozwiązanie nie usuwa pisku? 1 godzinę temu, klavikort napisał: Tak, że aż się rozleniwiłem w poszukiwaniu innego wzmacniacza. Aż się prosi o komentarz . Ogarnij te swoje podwórkowe tematy i wracaj do inwestycji w porządną lampę. Dopiero poczujesz rozleniwienie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts