Wito76 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 To trochę mnie uspokoiło. Tylko skąd w takim razie ta asymetria. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 (edytowany) 18 minut temu, Wito76 napisał: To trochę mnie uspokoiło. Tylko skąd w takim razie ta asymetria. Bo widzimy lewy bok jednej lampy i prawy bok drugiej. Mogą te boki troche inaczej zasłaniać te diody. Nawet lekkie pochylenie lampy będzie inaczej przysłaniało punkt świetlny i dawać różne obrazy. Ps. Chociaż już zgłupiałem nie pamietam na 100% czy widzimy różne boki, natomiast na pewno nie są identyczne. Są takie nierównomierności w wykonaniu lamp, u mnie z racji tego ze wstawione są trochę niższe od oryginalnych to ta poświata jest zupełnie inna. Widać te diody świecące z tylu. Edytowano 6 września 2020 przez klavikort Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Kurcze, nie pomyślałem nigdy że tam są jakieś Ledy. W sumie fajny pomysł, efekciarski. Dzięki za wyjaśnienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 11 minut temu, Wito76 napisał: Kurcze, nie pomyślałem nigdy że tam są jakieś Ledy. W sumie fajny pomysł, efekciarski. Dzięki za wyjaśnienia No taki ładny maja bursztynowy kolor. W sklepie takich nie kupisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Inna sprawa, że bez związku z podświetleniem, jeśli lampy są źle sparowane i różnią się parametrami to oba kanały mogą grac inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 4 godziny temu, Wito76 napisał: @klavikort Tak z ciekawości, które lampy lepsze? Brandowany Mullard czy te co teraz włożyłeś? Pewnie już posłuchałeś trochę. Właśnie teraz zabrałem się za słuchanie i takie mam wrażenie, że dźwięk stracił na klarowności. Doszły takie składowe lekko metaliczne. Raczej wrócę do tych starych Mullard’ów marki Phillips. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Jak juz pisałem wcześniej, poczekam na stanowisko dystrybutora, ale mimo to mam ochotę zmienić lampy. Chińska 6 euro a wszystkie inne droższe. Choćby ten fakt trochę mi przeszkadza :. Za jakość trzeba zawsze zapłacić. Słowo metaliczność działa na mnie jak plachta na byka więc jeśli coś to zacznę od philipsów z tego linku. A swoją drogą, zaraz przepnę sobie kolumny tzn dam kable od góry na zaciski HF i zejdę do LF. Teraz mam odwrotnie, wchodzę od dołu przez LF i dalej tym samym kablem jako zworka na górę. Ciekawe czy coś się zmieni. Jeszcze leżą mi nieużywane Chord Clearway i muszę kiedyś spróbować w bi-wire. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Spokojnie Wito mieliśmy tak kiedyś na modelu ekspozycyjnym. Ale faktycznie to nie miało znaczenia. O diodach też nie widziałem bo go nie rozbierałem ale widać że "świeci " w innym miejscu. I nie miało to u nas wpływu na stereofonie. U Ciebie ten wokał o którym mówisz to może być kwestia ustawienia. Czy kolumny stoją dokładnie tak samo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 O tak stoją :0.Jeśli już to za moimi plecami jest skos w prawym narożniku bo to sypialnia na poddaszu. Ogólnie trudne pomieszczenie do akustyki. Ale na parterze duży salon spełnia funkcje głównie gościnne więc nie pchałem się tam ze sprzętem A sypialnia ma 20m2 więc daje radę z podłogówkami i to taki nasz ulubiony pokój bo jak to w sypialni nie musi być sterylnie czysto, bo może goście tu zajrzą. Jest TV, kawał łóżka i jest sympatycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 No one nie stoją równo względem TV. A względem słuchacza? Może stad taki efekt? Tutaj Tv to by Ci się przydał x3 Ładnie! Plusik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Telewizor jest osiowo na ścianie tzn cegle. Kolumny może i względem telewizora nie są w osi, ale są w mojej osi gdy rozwalę się na łóżku. Telewizor faktycznie ginie na tej ścianie, 42" tylko ale do sypialni wystarczy.Generalnie nie zauważyłem żadnej asymetrii w brzmieniu kolumn co mogłoby sugerować awarię kanału. Tylko w tym Moode stereo-teście startowym facet gada dwoma różnymi głosami. Pewnie tak ma być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 No to "jedna jaskółka wiosny nie czyni" Więc być może tylko tam tak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Jakby była jakaś odpowiedź od dystrybutora w sprawie wymiany lamp to podziel się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Nie było. Dzisiaj do niego zadzwonię bo mam duże zamówienie do niego. To go wypytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man321 Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Magnat MR 780, który u mnie gra z Dali Oberon 7. Prześledziłem forum i aby nie zaśmiecać więcej szczegółów opisałem w innym wątku. Tu chciałbym dołączyć do grona sympatyków tego sprzętu a w wolnych chwilach może dorzucę coś od siebie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 W którym wątku, chętnie poczytam wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man321 Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Swoje wrażenia z odsłuchów i zakupu kolumn opisałem w wątku pod linkiem: https://forum.audio.com.pl/topic/76281-zestaw-z-magnat-mr-780-do-~8000zł/?do=findComment&comment=360875 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Piotrek@S4home , masz może jakieś nowe info od dystrybutora Magnata? Wysłali zapytanie do Niemiec, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Tak. Zapytanie jest u Magnata w tej chwili. Ostatnie info jak Ci mówiłem to dystrybutor nie widzi przeszkód. Ale dla pewności wysłał do Magnata. Więc teraz pytanie jest tam. Przypomnę się dzisiaj. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 12 godzin temu, S4Home napisał: Przypomnę się dzisiaj. Ok. Bo lampy zamówione Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man321 Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Ja od niedawna słucham swojego zestawu i jestem zadowolony z tego jak gra ale jestem ciekawy czy taka wymiana lamp rzeczywiście da słyszalny pozytywny efekt. Jakie to będą lampy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Wszystko kwestia budżetu jaki chcesz przeznaczyć. Są te bazowe Shuguang, które mamy fabrycznie zamontowane i mnóstwo innych do kilku tysięcy za parę. Ja po miesiącu doktoryzowania się z lamp, czytania forów, opinii klientów itd postawiłem na Psvane Treasure ll 12at7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man321 Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 No tak. Czekam więc na jakiś opis efektów wymiany tych lamp. Ja raczej nie zamierzam nic zmieniać ale kto wie, takie zmienianie brzmienia zestawu poprzez wymianę lamp może być całkiem ciekawą i fajna zabawą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 I bedzie to mmiało wpływ na dzwiek. To na pewno. Juz w tym wątku mamy ze 2-3 przykłady i dokładny opis co się zmieniło. Sam bym to chętnie sprawdził ale my nie możemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts