Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, JackLodz napisał:

Vincent SV-237 MK czy to zagra z moimi Klipsche rp280f czy zostać przy Magnacie i zmienić kolumny?

zgrać się powinien, to dobry wzmacniacz, jednak po moich odsłuchach zmiany były na korzyść Vincenta, przy czym na pewno nie spektakularne, dodatkowo zacząłbym od wymiany lamp w Magnacie, wtedy ta różnica serio staje sie niewielka - oczywiście wszystko w zestawie z Klipschami, bo mam wrażenie, że inne kolumny z Vincentem mogłyby wydobyć ciekawsze różnice;-)

Edytowano przez Matt Daemon
Napisano

W takim razie jakie kolumny mam kupić do Magnata? Chcę mieć dobry punktowy bas piękną scenę i w przeciwieństwie do Klipsche mniej wysokich (nie chcę by wysokie rozlewały się). Potrzebuje takich rasowych kolumn z efektem WoW :) Czytałem trochę o FYNE AUDIO F501 czy to dobry kierunek? Budżet na kolumny 6-8 tys.

Napisano
Dnia 2.12.2021 o 08:40, JackLodz napisał:

Vincent SV-237 MK czy to zagra z moimi Klipsche rp280f czy zostać przy Magnacie i zmienić kolumny?

Vincent gra podobnie do Magnata. Nie znaczy tak samo. Może się spodobać.

Dnia 2.12.2021 o 12:36, Matt Daemon napisał:

zgrać się powinien, to dobry wzmacniacz, jednak po moich odsłuchach zmiany były na korzyść Vincenta, przy czym na pewno nie spektakularne, dodatkowo zacząłbym od wymiany lamp w Magnacie

zgadzam się.

Dnia 2.12.2021 o 14:48, JackLodz napisał:

W takim razie jakie kolumny mam kupić do Magnata? Chcę mieć dobry punktowy bas piękną scenę i w przeciwieństwie do Klipsche mniej wysokich (nie chcę by wysokie rozlewały się). Potrzebuje takich rasowych kolumn z efektem WoW :) Czytałem trochę o FYNE AUDIO F501 czy to dobry kierunek? Budżet na kolumny 6-8 tys.

Tylko odsłuch. Fyne ale F502, Audio Physici, Heco Revolution.

Zapraszam na odsłuch

Piotr

Napisano
21 godzin temu, apator napisał:

Cześć,

Kupiłem jakiś czas temu Magnata MR780 + Aurora 700. Na ten czas słucham Tidal/Spotify przez bluetootha. Czy może ktoś polecić jakiś streamer do 2tys. zł? 

Ifi Zen Stream albo Malina + Allo Digi one 1.2 , Project Stream Box S2 z takich tańszych.

Piotr

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 10.12.2021 o 08:30, Luc Adams napisał:

no dotarły wczoraj monitor audio silver 300, zaczynamy grzać bo ostro gra srodek po odpaleniu

Opowiadaj jak to gra. Którą serię kupiłeś, 6 czy 7G ? Jeśli 6G to poproszę na priv cenę jeśli można. Jak ta ostrość? Jest czy to już historia?

Napisano

Witam szanownych forumowiczów :)

Przegryzłem się chyba przez cały wątek i bardzo kusi mnie ten amplituner. 

Ale czy ktoś ma może porównanie MR780 do MA600 czy to duża różnica? Bo MA600 zdecydowanie bardziej mi odpowiada wizualnie.

Rozumiem że od MA1000 ( jeszcze ładniejszego :) ) dzieli MR780 przepaść, a jak jest z MA600?

Napisano
1 godzinę temu, T Z6 napisał:

Gdzie kupiles lampy i jak to brzmi po wymianie tak dokladniej?

Lampiszony z ebaja. Link i trochę info dzięki uprzejmości Klavikort.

https://www.ebay.pl/itm/ECC81-MULLARD-NOS-VALVE-TUBE-/273157135748?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=710-127635-2958-0

Na szczegółowy opis przyjdzie czas za tzw. chwilę jak się dobrze wygrzeją.  Ale zmiany są już (po 11h grania) zauważalne zarówno w basie. Jest głebszy i dobrze kontrolowany. W scenie: jest szersza. Wokal teochę wyszedł do przodu. Ale mocno zauważalna jest detaliczność. Niemniej póki co powolutku opada ostrość w trakcie wygrzewania. Ostatecznymi zmianami podzielę się wkrotce 😉

Napisano
33 minuty temu, Marek Kozłowski napisał:

Witam szanownych forumowiczów :)

Przegryzłem się chyba przez cały wątek i bardzo kusi mnie ten amplituner. 

Ale czy ktoś ma może porównanie MR780 do MA600 czy to duża różnica? Bo MA600 zdecydowanie bardziej mi odpowiada wizualnie.

Rozumiem że od MA1000 ( jeszcze ładniejszego :) ) dzieli MR780 przepaść, a jak jest z MA600?

Porównujemy wzmak MA do ampli MR. 600 jest nieco slabsza o 5w na kanał i pobór mocy max o 50w niższy. 

Nie słuchałem owych ale też chętnie usłyszę opinie.

1 minutę temu, T Z6 napisał:

Ok bede czekal bo tez zamierzam wymienic w swoim Magnacie.

Chyba nie ma na co czekać 😉 o rożnicach pisał i Wito i Klavikort. Ja już widzę różnicę a inwestycja 25 funciaków szt.