MuadDib Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Dnia 21.07.2020 o 22:12, Dedal75 napisał: Bardziej chodziło pewnie o tą Yamahe która stoi pod TV 😉. Pzdr Jeśli o klocek 😂 to Yamaha MusicCast RX-A1080 🙃 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Zastanawiam się nad zakupem Heco Celan Revolution 3 do pomieszczenia 16 m2 i proszę użytkowników lub osoby które odsłuchiwały te kolumienki o swoje odczucia/spostrzeżenia dotyczące niskich tonów. Nie jestem zwolennikiem ,, dużego , mocnego basu ,, lubię gdy jest zaznaczony przy niezbyt głośnym słuchaniu ale nie dominujący . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturXYZ Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 Dnia 19.02.2019 o 18:04, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jako sympatyczny forumowicz dopisuje się do tego klubu z moimi Heco w kolorze czarne piano. Czy słuchasz ich w takim ustawieniu? Wydają się blisko ścian - ja mam też ciasne miejsce na głośniki i zastanawiam się jak one (statement) albo celany zagrają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 10 godzin temu, ArturXYZ napisał: Czy słuchasz ich w takim ustawieniu? Wydają się blisko ścian - ja mam też ciasne miejsce na głośniki i zastanawiam się jak one (statement) albo celany zagrają... Przy normalnym, codziennym użytkowaniu tego pokoju-- tak stoją, ale gdy zachodzi potrzeba to idą do przodu https://postimg.cc/xk7tYD4w Na drugie pytanie, nie znam odpowiedzi. Jest zbyt wiele zmiennych. ""Gust, oczekiwania, pomieszczenie, sprzęt (kable)"" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturXYZ Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 2 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Przy normalnym, codziennym użytkowaniu tego pokoju-- tak stoją, ale gdy zachodzi potrzeba to idą do przodu https://postimg.cc/xk7tYD4w Na drugie pytanie, nie znam odpowiedzi. Jest zbyt wiele zmiennych. ""Gust, oczekiwania, pomieszczenie, sprzęt (kable)"" Dzięki wielkie. Naczytałem się informacji w necie, że żeby takie duże kolumny grały poprawnie, to muszą być jakoś nie wiadomo jak daleko od ścian wszelakich. Twój przykład pokazuje mi jednak, że nie muszę mieć sali gimnastycznej by korzystać z tego rodzaju sprzętu. Oczywiście wszystko wymaga sprawdzenia w praktyce, ale widzę że nie muszę się nie wiadomo jak ograniczać z wielkością kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 no tak nie do konca bym powiedzial. U mnie Heco Aurora 700 musza byc odsluniete od sciany o te 50-60 cm i z tylu w miejsca 1 odbic dalem absorbery (na niskie tony nic to nie pomaga). W innym wypadku jest spore dudnienie, podbijanie niskich tonow. Pomieszczenie ok 22m2. Wiec to nie jest tak ze wcisniesz je w kat i bedzie super. Grac to bedzie, pytanie czy bedzie grac "fajnie". Jak sam nie przetestujesz to nie bedziesz wiedzial ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 (edytowany) Witam. Z jakimi kablami graja Wasze Heco? Edytowano 21 października 2020 przez grzegorz8370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Zgadzam się z przedmówcą. Mam nie specjalną akustyke i problemy, więc wszystko wyjdzie w praniu 😉 Sprawdzałem u kolegi 2 komplety moich kolumn i zagrały lepiej na basie niż u mnie choć ma mniejszy pokój. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 16 minut temu, grzegorz8370 napisał: Witam. Z jakimi kablami graja Wasze Heco? U mnie QED XTC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 34 minuty temu, ArturXYZ napisał: Dzięki wielkie. Naczytałem się informacji w necie, że żeby takie duże kolumny grały poprawnie, to muszą być jakoś nie wiadomo jak daleko od ścian wszelakich. Twój przykład pokazuje mi jednak, że nie muszę mieć sali gimnastycznej by korzystać z tego rodzaju sprzętu. Oczywiście wszystko wymaga sprawdzenia w praktyce, ale widzę że nie muszę się nie wiadomo jak ograniczać z wielkością kolumn. No właśnie ... do moich Heco jest policzone ....... 1,5m od tylnie ścianki. Przeliczono wpływ 3x basreflexa i czas odbicia od tylnej ściany średnich tonów, bo u mnie ta komora jest otwarta do tyłu. Ale poprawny dźwięk to nie tylko kolumny, tu wszystko ma znaczenie, nawet głupi kabel zwany sieciowym. No! użytkownicy tych kolumn się uaktywnili, ....... w końcu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: (...)nawet głupi kabel zwany sieciowym. (...) chociaz w tym temacie nie zaczynajmy tej wojny Bo jak zaczniemy, to wyciagne plyty marmurowe o grubosci minimum 40mm, ktore musza byc pod wzmacniaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 @Bogusław Kożyczkowskiniestety nie byłem użytkownikiem wysokich modeli jak Twój, jednak victa 700, music style 500 i celan gt302 to już coś 😉 na dziś skończyłem z tą marka ale nie mówię że na zawsze. Przyzwoity nie drogi produkt oczywiście z tych które wymieniłem. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: @Bogusław Kożyczkowskiniestety nie byłem użytkownikiem wysokich modeli jak Twój, jednak victa 700, music style 500 i celan gt302 to już coś 😉 na dziś skończyłem z tą marka ale nie mówię że na zawsze. Przyzwoity nie drogi produkt oczywiście z tych które wymieniłem. Pzdr Trochę progresu nie zaszkodzi. Zawsze tak się dzieje, że po pierwszym wow, zaczynamy temat rozumieć (ustalamy właściwy kierunek, pod upodobania), a potem chcemy więcej. Kto stoi w miejscu .. ten się cofa. Jesteśmy zasypywani streamerami i Dacami i tu trzeba ostrożnie dawkować kasę bo się już łatwo nie sprzeda. Ale wzmacniacz czy kolumny można zakupić do celowe, co widać właśnie po niektórych sprzętach vintage, które do dziś spoko dają rade. Edytowano 21 października 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Dołączam z moimi Heco Aurora 700.Wszystko cacy ale jakość tych papierowych membran....troszkę słabo.Sporo przebarwień lekkich.Ale jak to gdzieś wyczytałem...za taką cenę nie ma się co spodziewać szału😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Co tak pusto tu,jakiego daca proponujecie do auror 1000 i arcam 29 okolice 1000 złotówek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 Serwus, mógłby ktoś napisać jaki bas mają Celan GT 702? Chodzi mi o zejście , czy słychać te 30Hz w pewnych momentach? Potrzebuje kolumny z niskim basem , ale nie podgrzane i kipiące wyższym basem. Takie z uderzeniem niskich rejestrów np w elektronice , ale i z dobrym oddaniem kontrabasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Ja od siebie mogę napisać, że byłem jakiś czas bez subów w kinie. I ustawione miałem basy na fronty. Powiem szczerze, że tragedii wcale nie było. Dawały radę. Oczywiście na dłuższą metę nie koniecznie, jak ktoś jest wychowany na subwooferach. Ale, widać chyba, że te niskie zejścia są.Ale ja mam Music Style. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 Nic się tu nie pisze wiec odświeżę i dodam coś .... http://www.audiodrom.net/en/stand-mount-monitors/detail/29-stand-mount-monitors/784-heco-bella-donna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Brzydale 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, stach_s napisał: Brzydale 😜 Polecam zatem Heco R3. Ładne, solidne i świetnie brzmiące. I jeszcze niedrogie. Edytowano 10 kwietnia 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 A ja bym bronił Heco Bella-Donna. Uważam że tak właśnie powinny wyglądać niemieckie kolumny podstawkowe hi-end. Trochę drewna, trochę metalu, solidne i nie brak odwagi w ich projekcie plastycznym. Jak się komuś nie podoba, może wybrać włoskie oklepkowane kolumny lub po angielsku surowe stylistycznie kolumny. Tu jest tak jak trzeba, w swoim stylu i bez idiotycznego naśladownictwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 2 godziny temu, Kraft napisał: Polecam zatem Heco R3. Ładne, solidne i świetnie brzmiące. I jeszcze niedrogie. A ja wolę te Tez niemiecka robota 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 (edytowany) Już wrzucałem w temacie o Revolution 3, ale myślę, że i tu pasuje. ŚLEPY (!) test 14 monitorów kosztujących 1000-1300 Euro. Próbę przeprowadziła redakcja fińskiego Hifimaailma. Test wyjątkowo wiarygodny, bo nie dość, że ślepy, to jeszcze przeprowadzony niezależnie przez trzech testerów. Można się zastanawiać, czy jeśli testerzy wiedzieliby co gra, to czy wtedy też Heco mogłyby liczyć na zwycięstwo? Może audiofilska aureola przeważyłaby szalę na stronę któregoś bardziej szanowanego konkurenta? Szczegółowa kolejność ustalona na podstawie ocen wystawionych przez trzech testerów przedstawia się tak: 1. HECO CELAN REVOLUTION 3 - (oceny testerów: 3,5 / 4+ / 3,5) 2. REVEL CONCERTA2 M16 - (3 / 4 / 3,5) 3. FOCAL ARIA 906 - (3,5 / 3 / 3,5) 4. SVS ULTRA BOOKSHELF - (3,5 / 3,5 / 3) 5. AMPHION ARGON1 - (3+ / 2,5 / 3,5) 6. DALI OPTICON 2 - (3- / 3 / 3+) 7. MONITOR AUDIO SILVER 100 - (3 / 3 / 3) 8. SONUS FABER CHAMELEON B - (3+ / 3- / 3-) 9. DEFINITIVE TECHNOLOGY DEMAND D11 - (3/ 3- / 3) 10. B&W 707S2 - (2,5 / 3,5 / 2,5) 11. AUDIOVECTOR QR1 - (3+ / 3- / 2,5) 12. TAGA HARMONY PLATINUM B-40 SE V.2 - (2+ / 3 / 3) 13. AURELIA MAGENTA 2 ISOMATRIX - (2,5 / 3+ / 2) 14. ATC SCM7 - (3 / 2,5 / 2) https://www.hifimaailma.fi/tuoteesittely/kamppailu-keskiluokassa-6.108.122673.1b5768f6fb Edytowano 10 kwietnia 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 2 minuty temu, Kraft napisał: 2. REVEL CONCERTA2 M16 - (3 / 4 / 3,5) 3. FOCAL ARIA 906 - (3,5 / 3 / 3,5) No proszę, ślepe odsłuchy wyłoniły na podium aż 2 monitory, które świetnie mierzą na ASR, z czego Heco nie był tam testowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 No i proszę. Warto było wrzucić ponownie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts