Kraft Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 (edytowany) Poszukuję bardzo taniego, ale funkcjonalnie wypasionego odtwarzacza strumieniowego w cenie do 400 zł. Niezbędne funkcje to: Wi-Fi, DLNA, odtwarzanie FLAC, optyczne wejście cyfrowe, analogowe wyjście, sterowanie przez smartfon. Funkcje pożądane to: odtwarzanie z dysków USB, BT, cyfrowe wyjście, odtwarzanie FLAC hi-res. Czyli szukamy czegoś odrobinę lepiej wyposażonego niż Google Chromecast Audio (130-140 zł). Edytowano 6 marca 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 1 godzinę temu, Kraft napisał: Poszukuję bardzo taniego, ale funkcjonalnie wypasionego odtwarzacza strumieniowego w cenie do 400 zł. Niezbędne funkcje to: Wi-Fi, DLNA, odtwarzanie FLAC, optyczne wejście cyfrowe, analogowe wyjście, sterowanie przez smartfon. Funkcje pożądane to: odtwarzanie z dysków USB, BT, cyfrowe wyjście, odtwarzanie FLAC hi-res. Czyli szukamy czegoś odrobinę lepiej wyposażonego niż Google Chromecast Audio (130-140 zł). https://www.ieast.net/products/stream-pro/ ale chyba będzie trochę drożej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 (edytowany) Funkcjonalnie chyba idealnie to, o co chodziło. Cena ok. 500 zł. PS jednak nie ma chyba wejścia optycznego (choć ma cyfrowe wyjścia). Edytowano 6 marca 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 te iEast ma wyjście optyczne a nie wejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 @Top Hi-Fi Poznań, a Wy oferujecie coś poniżej Yamahy wxad-10? (zresztą ona też nie ma wejść cyfrowych) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 33 minuty temu, Kraft napisał: Funkcjonalnie chyba idealnie to, o co chodziło. Cena ok. 500 zł. PS jednak nie ma chyba wejścia optycznego (choć ma cyfrowe wyjścia). Jest ok pod warunkiem, że bedziesz słuchach po wyjściu cyfrowym. Analogowe jest raczej kiepskie. Kiedys próbowałem M20. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 (edytowany) A jak się ten iEAST Stream Pro ma do Yamahy WXAD-10 dźwiękowo i funkcjonalnie ? Cena jest dość podobna (jak się nieco poszuka). Jednak nie - na Amazon.uk iEast jest za ok. 420 PLN. Edytowano 6 marca 2019 przez Marek Mondalski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 35 minut temu, Kraft napisał: @Top Hi-Fi Poznań, a Wy oferujecie coś poniżej Yamahy wxad-10? (zresztą ona też nie ma wejść cyfrowych) nie. Gdyby tak było, już dawno bym to tutaj napisał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 (edytowany) to samo co kolega wyżej. Ieast M30, masz 2 sztuki za 400 zł lub mniej na OLX. Tylko z tym optycznym wejściem słabo bo tam masz jack, lub use z wejść. Może zbudujesz coś na rasberry pi ? Edytowano 6 marca 2019 przez Tomasz Syta wpisałęm allegro zamiast olx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Za 400 zł to chyba iEAST M20, czyli wersja bez USB i line-in. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Waw Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Wracając do ieast M20. Może ktoś mi podpowie, co jest przyczyna drobnych, powtarzających się zaników dźwięku, co jakieś 5-6 sekund? Jestem laikiem, wiec mogę tylko opisać sposób podłączenia. Podłączony do LAN, internet po światłowodzie, vectra. Sygnał do wzmacniacza podany na optycznym. Każde inne zabawki korzystające ze streamingu działają bez zastrzeżeń. Sieć stabilna. Odtwarzam muzę przez aplikacje ieast play ze Spotify lub iCloud. I co kilka sekund dźwięk przygasa na ułamek sekundy. Jaka może być przyczyna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Wydajność telefonu. Może mieć wpływ. Szybkość transferu. Spróbuj wyłączyć aplikacje działające w tle. Masz możliwość sprawdzenia na innym smartfonie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Do lan czy po wifi? Bo po lanie nie powinno być takich problemów! Ender na ieast nie ma.aplikacji działających w tle. Z tego co mi wiadomo przy najmniej. A tak z czystej ciekawości sprawdziłeś tego optyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Sterowanie z app telefonu? @S4Home Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 To sterowanie. Samo sterowanie nie ma wpływu na striming który leci już z ieast. Przycinanie soki to tak, ale dźwięk? Ja bym szukał problemu z optykiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Ja bym sprawdził też czy na Spotify Connect występuje to samo. Potem czy na kablu to samo. Potem optyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijana1000 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Czy udało ci się rozwiązać problem? Mam taki sam z iEAST m20. WiiM mini nie ka tego problemu ale wole jednak dźwięk z iEAST. Dnia 7.11.2019 o 23:47, Maciek Waw napisał: Wracając do ieast M20. Może ktoś mi podpowie, co jest przyczyna drobnych, powtarzających się zaników dźwięku, co jakieś 5-6 sekund? Jestem laikiem, wiec mogę tylko opisać sposób podłączenia. Podłączony do LAN, internet po światłowodzie, vectra. Sygnał do wzmacniacza podany na optycznym. Każde inne zabawki korzystające ze streamingu działają bez zastrzeżeń. Sieć stabilna. Odtwarzam muzę przez aplikacje ieast play ze Spotify lub iCloud. I co kilka sekund dźwięk przygasa na ułamek sekundy. Jaka może być przyczyna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Albo kwestia optyka albo sieci. Daj go bliżej rutera. Ile pokazuje zasięgu kreseczek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijana1000 Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Albo kwestia optyka albo sieci. Daj go bliżej rutera. Ile pokazuje zasięgu kreseczek? Wlasnie zasieg 100%. Na tym samym kablu Wiim nie ma tego problemu. Jeszcze przetestuje gdzie na kablu ethernet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 lutego 2023 Jesli na kablu jest to samo to możliwe że wymiana urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts