S4Home Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Zdecydowanie tak. Z tym że zrobię to zapewne zanim zobaczę zdjęcia z środka bo ja otworzyć nie mogę I dobrze , sprawdzę na słuch do tego dołożę marantza i Denona chodź tu wciąż czekam na ceny Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 to czekamy na testy ...niestety o onkyo 8390 jest bardzo mało informacji , nawet nie ma specyfikacji - wątpię czy faktycznie będzie już dostępny w czerwcu - chyba ze onkyo tak ma ze nic nie informuje wcześniej tylko wypuszcza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Biorąc pod uwagę że jest połowa. A my nadal nic nie wiemy to wątpię. Być może w Europie. W UK i Niemczech pojawi się w czerwcu my raczej poczekajmy na lipiec. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 ...no po mojemu to audioplaza ściemnia z tą dostępnością w czerwcu ...włączyłem na tej prezentacji napisy z włączonym tłumaczeniem na polski : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 No i ta ifnormacje uznał bym za prawdziwą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 (edytowany) właśnie .....tylko co odwalają u nas niektóre sklepy to ja już nie wiem Ściągają spoza EU ? Edytowano 14 czerwca 2019 przez Sammael Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 Jeśli możesz, doradzam czekać na Onkyo. Zdecydowanie są liderem technologicznym w dziedzinie amplitunerów stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 Cena 4500 zł? Rozpoczął się sezon polowań na jelenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 ...a wczoraj chyba było jeszcze u nich 3500 ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 3 minuty temu, Sammael napisał: ...a wczoraj chyba było jeszcze u nich 3500 ... Nie bierzesz pod uwagę inflacji i ataku na tankowce w Zatoce Omańskiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 czyli wszyscy oczekują aż kontener przypłynie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 O Denonie DRA-800H są już w sumie wszystkie informacje na zagranicznych stronach. O tym Onkyo praktycznie cisza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2019 Poczekajmy. Co wszyscy w takiej gorącej wodzie kompani. Nie wiecie jak to działa? Trzeba dodać sprzęt na stronę i cenę żeby wyświetlała się informacja sklepu w Googlach. Ale opis jest nie ważny . Ważny że reklama działa:) O denonie też nic nie wiemy. Q21 mówiło coś o cenie 2500 a ja już widzę 4000 w niektórych sklepach. Do póki go nie będzie na stanie. Nie będę znał dokładnie ceny zakupu oraz go nie odslucham to wszystko to ma na celu jedynie zwiększenie reklamy produktu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2019 Denon jest już normalnie na stronach. Będzie dostępny od 15 lipca, ceny jeszcze nie ma https://www.salonydenon.pl/en/MM/Brands/DENON/A_V_RECEIVER/DRA-800H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 17 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2019 Tu chyba lepiej. Witam, niedługo planuje zakup zestawu audio do pokoju 15-20 m2. Interesuje mnie zestaw stereo 2.1 (lub 2.0?) do 4000zł. Preferuję kolumny podłogowe, a sprzęt może być używany. Chciałbym podłączyć gramofon, odtwarzacz cd, telefon, ew. konsole. Możecie coś polecić? Ew. na co zwrócić uwage przy zakupie sprzętu za takie pieniądze? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2019 Pojawiły się już niepokojące komentarze na zagranicznych stronach. Nowe zdjęcia z środka to potwierdzaja. Czyżby @Kraft miał rację. Denon 800 wygląda bliźniaczo podobnie do x1500. Tyle lat czekaliśmy na amplituner Denona w stereo. Czyżby tak "poszli na łatwiznę" jak znalazłem na zagranicznych forach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 19 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2019 (edytowany) Denon 800 ma przetwornik AKM AK4458 a np w onkyo 6130 - AK4452 , onkyo 6170 - AK4490 - czyli liczba kanałów w denonie to 8 - to znaczy ze dali przetwornik typowo z KD do stereo? The AK4452 is a 32-bit 2ch Premium DAC The AK4458VN is a new generation of premium 32-bit DAC, with 8-channels The AK4490EQ is a new generation of premium 32-bit DAC, with 2-channels czy przetwornik 8 kanałowy tak samo dobrze sobie radzi w stereo jak 2 kanałowy ? czy ma to znaczenie ? jak to wypadało w innych modelach ? Edytowano 19 czerwca 2019 przez Sammael Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2019 To jest akurat najmniej ważne. Ogólnie ten model wygląda jak okrojony x1500 ale wciąż czekamy na dostawę aby sprawdzić brzmienie. Więc zastosowano ten sam przetwornik Natomiast coraz więcej tego typu komentarzy pojawia się w sieci. W Niemczech widziałem że ktoś już go wziął na test. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lll Napisano 26 lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 lipca 2019 Panowie, co nowego w temacie amplitunerów stereo? Czy faktycznie Denon 800H to okrojony X1500H? Kiedy pojawi się Onkyo TX-8390 - faktycznie dopiero październik? Materiałów w sieci nadal jak na lekarstwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGav Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Witam. Jak w temacie poszukuję zestawu stereo amplituner + odtwarzacz (lub wzmacniacz, tuner, odtwarzacz) do 4000 zł. Poza parametrami muzycznymi najważniejszym kryterium są solidny aluminiowy lub metalowy panel oraz aluminiowe lub metalowe gałki i pokrętła. Czyli duża waga i żadnych plastików . Czy ktoś może doradzić jakieś modele ? Pozdrawiam MG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Dnia 26.07.2019 o 09:06, lll napisał: Panowie, co nowego w temacie amplitunerów stereo? Czy faktycznie Denon 800H to okrojony X1500H? Kiedy pojawi się Onkyo TX-8390 - faktycznie dopiero październik? Materiałów w sieci nadal jak na lekarstwo. No właśnie do tej pory nie wiadomo. Nikt z branży tego nie powie a nikt prywatny nie testuję. 29 minut temu, MaGav napisał: Witam. Jak w temacie poszukuję zestawu stereo amplituner + odtwarzacz (lub wzmacniacz, tuner, odtwarzacz) do 4000 zł. Poza parametrami muzycznymi najważniejszym kryterium są solidny aluminiowy lub metalowy panel oraz aluminiowe lub metalowe gałki i pokrętła. Czyli duża waga i żadnych plastików . Czy ktoś może doradzić jakieś modele ? Pozdrawiam MG No to jeśli chcesz kupić w tej cenie wzmacniacz i osobno tuner to zdecydowanie tuner używany. Bo wydawanie 1000 zł za nowe urządzenie jest niepoważne. Chyba że mówimy o czymś sieciowym A jeśli amplituner to rn803+cds300 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Ciągle tylko Yamaha Rn-602, Rn-803... Jakby naprawdę innych modeli nie było.. Normalnie chce się rzygać 😏 @MaGav dlaczego nie chcesz używanych? No i napewno nie cds300... To podstawowy model, chciałbyś go @S4Home ??? Jak coś komuś proponujecie to może chwila refleksji, czy ja bym sam chciał i byłbym usatysfakcjonowany? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 17 minut temu, 1Ender napisał: Ciągle tylko Yamaha No faktycznie sporo tego, według mnie warto posłuchać też czegoś innego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 @Inferno dokładnie, chociażby, Audiolaba... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGav Napisano 18 października 2019 Udostępnij Napisano 18 października 2019 Dzięki za wszystkie sugestie. Tak naprawdę jeszcze wczoraj miałem fajny zestaw Magnat MR-780 + MCD-750, ale musiałem go zwrócić (ta historia na innym wątku więc tu się nie rozpisuje) i szukam ewentualnie coś w zastępstwie co może konkurować pod względem muzycznym, cenowym ale przede wszystkim wizualnym. Sprzęt ma cieszyć ucho ale też i oko więc szukam po prostu ładnego zestawu stereo wykonanego z dobrych materiałów. Byłem niedawno w jakiś sklepie i oglądałem Pioniery, Onkio i coś jeszcze w cenach około 2 tys ale takie plastikowe i lekko przykurzone że za darmo bym nie chciał :), dotykowo przyciski i pokrętła mam lepsze w amplitunerach z lat 80 i 90 itp. Ogólnie nie lubię plastiku np. tak jak w samochodach też jeżdżę tylko BMW i Audi z wielu względów ale głównie z powodu jakości wykonania. Poszukiwania trwają. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts