Gość Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 Pojadę w lipcu i posłucham. Wtedy mam więcej czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Daj znać. Jestem ciekaw twojego zdania. A do tego czasu zapraszam wszystkich chętnych do odsłuchu u nas pmc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Dam znać na pewno. Może pojadę wcześniej, w którąś sobotę. Bo sam nie mogę się doczekać 😉 A tak z ciekawości zapytam Cię Piotrze, jak u Ciebie zainteresowanie pmc w Waszym salonie S4Home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Nie są to kolumny jak dali. To nie ma się co oszukiwać. Druga sprawa to mało kto wie że je mamy 😞 Prosiłem kolegów o reklamę ale to ..... Są osoby odpowiedzialne za finanse. Ja już do nich nie należę. Mam spokój Dla zwykłego szarego człowieka pmc nie jest znana marka. Więc klient z ulicy z polecenia nawet który ma budżet nie oopatrzy na nie jako że w gazecie i na bilbordach widzi dali, cantona i bowersy. Ale przy odsłuchu oczy się otwierają i kolumny nabierają sensu. I tak dobrze że dystrybucję ich przejął eic. Tak to wposlce nadal była by zaściankowa marka z zachodu. Na prawdę to produkt o którym myśli się jak malo którym. " Mi się podoba i zdanie innych mnie nie obchodzi". Serio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2019 Udostępnij Napisano 12 października 2019 (edytowany) Powracam do tematu. Wszystko przybrało troszkę inny kształt i zmieniła się kolejność zakupu elementów nowego sprzętu. Wcześniej postanowiłem, że kupuję PMC 20.26 - i ciągle planu się trzymam. Rozglądałem się i sporo czytałem na temat końcówki mocy będącej w stanie nakarmić PMC. Brałem pod uwagę Bryston - bo to byłby jak by naturalny wybór, poza tym Mark Levinson, Wyred 4 Sound, oraz kilka innych i gdzieś wreszcie znalazłem... - mam nadzieję, że to będzie strzał w dziesiątkę - Plinius SB-301 MKII Power Amplifier. Niezły potwór Parę dni temu tak mi się trafiło, że znalazłem używany SB-301 MKII za (chyba) fajne pieniądze + gwarancja od sprzedawcy (business) na 2 lata. Nie dawało mi to spokoju do tego stopnia, że którejś nocy aż mi się przyśnił ten Plinius. No i dzisiaj nie wytrzymałem i go kupiłem. Nie mogłem się też powstrzymać aby o tym nie napisać 🙂 Delivery ze Szkocji na palecie prawdopodobnie we wtorek. Niektórzy pewnie słyszeli, inni może go mają. Dla ciekawych do poczytania: https://www.remusic.it/EN/Plinius-SB-301-MKII-power-amp-c0567200/ @audiowit Ty chyba znasz maszyny Plinius? Powiesz coś proszę? Edytowano 12 października 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 października 2019 Udostępnij Napisano 12 października 2019 ło matko... jaki brzydal Żona wyprowadzi cię razem z tym nabytkiem z domu 😈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2019 Udostępnij Napisano 12 października 2019 @Fafniak ten brzydal mi nigdzie nie wejdzie, poza tym musi stać osobno na jakimś standzie (potrzebuje przestrzeni i dobrej wentylacji). No i już patrzę za jakimś stand'em tak na szybko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 października 2019 Udostępnij Napisano 12 października 2019 No to Johnie skonczyleś zabawe w audio. Najszczersze gratulacje i jestes od dziś moim najlepszym przyjacielem Ja mam trochę mocniejszego i trochę cieplejszego ( w stopniach celsjusza ) ale Twoj jest nowszy. Teraz zachowaj rozwagę. Narazie czeka Cię kompletowanie toru od nowa. Trzeba przejzeć co tam masz. To sprzet bezkompromisowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2019 Udostępnij Napisano 12 października 2019 (edytowany) Witku czy Ty masz model 103? A może dwa zmostkowane 103 😲 Edytowano 12 października 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2019 Udostępnij Napisano 13 października 2019 21 godzin temu, audiowit napisał: No to Johnie skonczyleś zabawe w audio. -Teraz o tym mylślę. Nie chciałbym tak szybko. Chłopaki tu mają frajdę z lampami i innymi fajnymi urządzeniami a mnie to omija trochę. Ale myślę, że nic straconego i jeszcze niejeden klocek u mnie zagości. Być może i lampki kiedyś.... W końcu Plinius to nie koniec świata. W następnej kolejności są kolumny i akustyka do zrobienia. Potem porzadny pre i CD. Chyba w tej kolejności. Streamer Node może nie jest najwyższych lotów ale na razie mi wystarcza. Z czasem będę wiedział co jak zrobić i wymienić. Jedynie zabawa kabelkami odpada bo to nie dla mnie po prostu - wkręcę się jeszcze i przepadnę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 października 2019 Udostępnij Napisano 13 października 2019 No i przepadniesz. Bylejakie kable bedą ograniczeniem. Plinius to koniec. Dalej juz jest krawedź Ziemi. Choć przepraszam. Są jeszcze wyższe modele Pliniusa Node2 to nie ta klasa. Narazie oczywiscie go zostaw. Nie da sie szybko i dobrze zestawic audio. Tak. Trzeba zaczać od kolumn. Dobrac je do Twoich oczekiwań. Fajnie byloby gdybyś posluchal dobrych systemow zebys wiedzial ile z audio mozesz wyciagnąć. Moze zabrzmieć to trochę brutalnie. Ale tak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Zapytam z ciekawości te pmc twenty 26 już u ciebie też stoją? Jako wielki fan tych kolumn czekam z niecierpliwością na recenzję połączenia. Z ciekawości ile dałeś? Może być na PW. Pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Przede wszystkim musimy wiedzieć jakie jest pomieszczenie zeby ustalić ktory model bedzie najlepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 @S4Home Nie, 20.26 jeszcze nie mam. Póki co muszę się zadowolić tym co mam czyli R700. PMC w odpowiednim ($$$) czasie @audiowit Pokój ma ~ 25m2 (może z metr mniej) i jest niestety na planie kwadratu. Myślę że 20.26 będą OK do tego metrażu. Ps. wlaśnie dostałem email że Plinius przyjedzie we środę a nie jutro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Dzień dobry - dla mnie na pewno 🙂 Sprzęt dotarł wyjątkowo wcześnie rano. Spory wysiłek wnieść to po schodach na piętro (38kg) mało mi żyłka pierdząca nie pękła 😆 Na razie mogę powiedzieć, że jakość wykonania robi wrażenie, wszędzie grube szczotkowane anodowane aluminium. Chwilowo musi stać na podłodze bo tego się nie da nigdzie postawić. - Kupiłem stand i czekam na przesyłkę. Kilka zdjęć a potem spadam słuchać, dziś cały dzień w domu 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 To czekam aż podepniesz potwora bezpośrednio do RME Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Już jest podpięty i gra. Muszę chyba trochę ochłonąć bo jeszcze coś mi się stanie 😆 Napiszę coś więcej jak to gra kiedy się uspokoję. Chcę posłuchać dłużej żeby coś powiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Bylem pewien, ze masz mostkowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 (edytowany) To nie ten model. Ja myślałem że Ty może masz tam dwa mono potwory (tylko gdzie to pomieścić) Ps, te radiatory takie duże - już wiem dlaczego. Chyba osiągnął swoją temperaturę - kiedy dotykam jest bardzo ciepły, ale nie parzy. Może nie będę potrzebować już kaloryfera w pokoju 😉 Edytowano 16 października 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Ale locha 😱😱😂😂 Gratulacje, też jestem ciekaw jak wrażenia. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Node 2i do tego DAC RME, KEF R700 i ten bydlak Plinius jako truskawka na torcie ? woooooo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Ten kot, nie wiem czy szczepiony, może złośliwy 😉 Chwilowo tak musi być. Następne w kolejce do wymiany kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Napisz coś więcej 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Napiszę w weekend bo teraz w pracy jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Dajcie mu chwilę. Nie tak od razu. Niech posłucha na spokojnie a nie z myślami że musi nam od razu wylewać wnioski na forum. Temat nie ucieknie. PS swoją drogą też czekam. 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts