Rega Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 W pierwszym upgrade był wymieniony duży polski olejak na czarny Obligato. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 WItam Podzielam opinie Kolegów. Transformatory od Piotra są rewelacyjne. Zamawiajcie póki mu się blachy 0.3 nie skończyły. Dla mnie robił dwa push-pull-e a cena sporo niższa od LO czy innych. A dlaczego wykonawcy transformatorów wolą SE? Odpowiedź chyba nasuwa się sama. Niestety Piotr nie nawija transformatorów sieciowych i tu mam kłopot. Myślałem, że za jednym zamachem wszystko załatwię. Ile u LO trzeba zapłacić za transformator ok 200VA z trzema może czterema uzwojeniami?Serio, trafonika tańsza od LO?? Ile zapłaciłes? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voltamper Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 10 minut temu, yacool napisał: Serio, trafonika tańsza od LO?? Ile zapłaciłes? A czy ja coś takiego powiedziałem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 2 godziny temu, yacool napisał: Serio, trafonika tańsza od LO?? Ile zapłaciłes? Trafonika to Paweł. Piotr to inna firma 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 https://allegro.pl/uzytkownik/4pietro4?bmatch=cl-dict55-uni-1-2-1106http://trafonica.com/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Trafonika to Paweł. Piotr to inna firma Ok, pomylka. A cos wiecej o Piotrze i jego trafach? Chyba nie znam4pietro chyba cos mi swita, gdzies czytałem o jego trafach ale nie kojarze opinii. Dobre, bardzo dobre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Wg mnie bardzo dobre, sprawdzone i chwaloneWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 A w porownaniu do LO? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 6 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Dnia 19.11.2020 o 10:12, Fonomajster napisał: Dnia 17.11.2020 o 15:25, MariuszZ napisał: Obserwuję Hashimoto na ebaju ale jak się trafi jakiś rodzynek Tamury to będę mocno się zastanawiał czy nie brać Mariuszu, piszesz też gdzie indziej, że zastanawiasz się nad Lunduhalami. Ja też chcę swój wytwór zaopatrzyć w transformator inny zamiast obecnego Ogonowskiego. Nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy w stosunku jakość/cena. Dlatego nadal Ci kibicuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Hej. Tak ale planuję Lundahl LL1664 do SETa. Widziałem pomiary tych traf i są rewelacyjne. Trudno stosunek jakość/cena pobić w tym przypadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 6 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 A to ja jestem zapóźniony. Byłem przekonany, że zmienisz w klonie AN. Jaki to SET będzie? Errata: Już wiem. Aikido. Przepraszam za zamęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Spoko. Aikido miał być zanim nabyłem SETa od Sinusaudio. Mam kilka wzmacniaczy. Teraz słucham muzyki z Sinusa, a ANK L1 jest w pokoju dziennym do rozrywki, na zmianę z kinem domowym. Audiolab powędrował do sypialni 😉 ANK L1 będę jeszcze ulepszał i za jakiś czas do niego wrócę w tym temacie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 6 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Dziękuję i czekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 6 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Spoko. Aikido miał być zanim nabyłem SETa od Sinusaudio. Mam kilka wzmacniaczy. Teraz słucham muzyki z Sinusa, a ANK L1 jest w pokoju dziennym do rozrywki, na zmianę z kinem domowym. Audiolab powędrował do sypialni ANK L1 będę jeszcze ulepszał i za jakiś czas do niego wrócę w tym temacie. Pozdrawiam. A co tam za kombinacje masz w głowie w temacie ANK1Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 1 godzinę temu, Mufcore napisał: A co tam za kombinacje masz w głowie w temacie ANK1 Drobnostki 😉 Nowe rafa jak się trafią. Wtedy przebudowa na wersję 2. Obserwuję aukcje. Doraźnie to dodatkowe kondy foliowe do zasilacza, ekran na przewody sygnałowe, prosty selektor i drugie wejście RCA. Mimo, że jest ANK baaaardzo cichy to jednak mnie swędzą rączki żeby coś pozmieniać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 6 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 Oj znam to znam to, ja tez nie potrafie wytrzymać dłużej niż tydzień bez grzebania.Ja się przymierzam do zmiany rezystorów na lepsze i sparowane ale to powoli i pewnie potem tez trafa. Selektor mam zewnętrzny wiec tu nie kombinuje.Ostatnio wymieniłem przewody wewnątrz i potencjometr na drabinkę i powiem ze słychać różnice.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 9 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 Postanowiłem zamontować transformator Lundahl, tylko nie wiem które to mają być. Moja prośba to wskazanie modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 9 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 Ale w zasilanie czy jako głośnikowe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 3 godziny temu, Fonomajster napisał: Moja prośba to wskazanie modelu Trudne zadanie. W portfolio Lundahla nie ma do Push Pulla traf o impedancji 8k, zatem trzeba by było trochę przeliczyć ten projekt do nowych warunków dla 10k lub na pałę podłączyć i liczyć, że będzie fajnie. Ja od tego producenta planuję do SETa trafa. Może skusiłbym się od Pawła z Trafoniki ale jeszcze nie dojrzałem do ceny 😉 Do PP jak pisałem wcześniej. Poluję na Tango, Tamure lub Hashimoto. Trafi się jakaś ciekawa aukcja to potargujemy się. Nie śpieszy mi się aż tak bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 9 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 A no właśnie nie ma o impedancji 8kO. Podejrzewałem, że nieskutecznie szukam. W takim razie też czekam na okazję. Pociąga mnie robienie SETa w ślad za Tobą, ale nie dam rady z obudową. Będę obserwował. Kłaniam się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2020 Dnia 9.12.2020 o 17:24, Fonomajster napisał: A no właśnie nie ma o impedancji 8kO. Pod jakie lampy chcesz podłączyć te trafa i jakie napięcia Anodowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 A jak Ci napiszę, że anodowe to 309V, a lampy 6P14-K, czy transformator będzie dla anodowego np. 320V i lamp EL84 Valvo. Przecież poruszamy się w temacie dotyczącym konkretnego wzmacniacza i konstatujemy z Mariuszem, że Lundahl transformatorów do EL84PP nie ma w ofercie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sainivedant41 Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Kolejne pytanie dotyczy wprowadzenia zmiany polegającej na wykorzystaniu trybu UL, który to da nam mniejsze zniekształcenia na wyjściu ale również mniejszą moc. Czy stosując tryb UL powinienem zmniejszyć "głębokość" ujemnego sprzężenia zwrotnego NFB (zwiększyć wartość rezystora R16) ? Jakieś sugestie ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 1 godzinę temu, sainivedant41 napisał: Jakieś sugestie ? Pozdrawiam Wersja druga tego wzmacniacza pracuje w UL. Było w tym temacie gdzieś to opisane. Tu na ostatniej stronie jest schemat. W USZ jest R 12k i C 39pF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sainivedant41 Napisano 15 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2021 (edytowany) Ok a mistake. And something more about Piotr and his luck? I don't think I know The 4th floor is probably something for me, I read somewhere about his hits but I don't know the opinions. Good, very good https://get-mobdro.com/home/ Edytowano 15 stycznia 2021 przez sainivedant41 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts