S4Home Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 W tej cenie masz procab ls25. Po co zatem wybierać produkty nieznanego pochodzenia A malina prędzej czy później wyląduje także u bardziej znanego producenta Gotowe układy. Wystarczy się "dogadać" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 12 godzin temu, Nowy123 napisał: Kruger&Matz to raczej chyba nic dobrego nie wróży 15 godzin temu, kuba8911 napisał: Panowie, aby nie zakładać nowego wątku, co sądzicie o tym kablu? Mam alergię na tą firmę i zaraz włącza mi się światełko, czy ta miedź w przewodnikach to na pewno miedź , kabel jak kabel , przewodzić będzie ,ale jak Ci zależy na dobrym ekranowaniu to polecam: https://s4home.pl/produkt/chord-clearway-speaker/ @S4Home link do tej akurat strony to czysty przypadek a nie chęć podlizania się Ale miej to na uwadze ........ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 22 godziny temu, kuba8911 napisał: Panowie, aby nie zakładać nowego wątku, co sądzicie o tym kablu? https://centrumelektroniki.pl/Kabel_glosnikowy_profesjonalny_OFC_KrugerampMatz_2_x_25mm_ekran_foliowy,p65635.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=Kabel_glosnikowy_profesjonalny_OFC_KrugerampMatz_2_x_25mm_ekran_foliowy&gclid=EAIaIQobChMI75uA_YCZ4wIVB-J3Ch3b4gYHEAQYAyABEgLn0_D_BwE Czy są jakieś straty na kablu o długości około 6 metrów i lepiej dać krótszy, tj. 2,5 M? Skoro ekran jest foliowy to kabel jest z jakiejś mieszanki metali innej niż miedź. Co by się nie ulotnił Ci w miesiąc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 lipca 2019 23 godziny temu, tomek4446 napisał: Mam alergię na tą firmę i zaraz włącza mi się światełko, czy ta miedź w przewodnikach to na pewno miedź , kabel jak kabel , przewodzić będzie ,ale jak Ci zależy na dobrym ekranowaniu to polecam: https://s4home.pl/produkt/chord-clearway-speaker/ @S4Home link do tej akurat strony to czysty przypadek a nie chęć podlizania się Ale miej to na uwadze ........ Absolutnie rozumiem 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Dnia 21.06.2019 o 07:30, Janusz Duryn napisał: Myślę, że zmiana na inny kabel wprowadzi słyszalne zmiany. Kimber 4pr ma słabe wysokie tony, mało w w tym kablu powietrza i faktycznie dźwięk przyklejony do kolumn. Jego największą zaletą jest bas. Na twoim miejscu bez wahania wypróbował bym inny kabel, jaką sumę chcesz przeznaczyć? Witam po dłuższej przerwie, miałem problemy ze zdrowiem, szpital te sprawy. Czy masz kolego jakieś propozycje? Jeśli to co piszesz odnosnie 4pr jest prawdą to chcialbym spróbować innych kabli, s4home zaproponował kable a ty polecisz coś od siebie?Ceny tak jak pisałem 70-100 za metr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 4 godziny temu, Janusz Duryn napisał: CHORD ODYSSEY 2 mogę Ci pożyczyć, sam stwierdzisz czy słyszysz kable. Na jakich zasadach ta wypożyczka? Prowadzisz sklep? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 http://diraudio.pl/produkt/przewod-neotech-nemos-5080/ @Nowy123 do siebie w przyszłości o takich myślałem , ew. Van den Hul CS-122 Hybrid , ale to zobaczę jeszcze czy jest sens tyle wydawać na kabelki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 (edytowany) Jest tych kabli cała masa i w opisie prawie każdego jest to samo. Ty akurat potrzebujesz raczej kabli o charakterystyce zgoła odmiennej niż ja do tego ja jeszcze nie mam pojęcia czy w ogóle usłyszę zmianę okablowania, chcę się przekonać. Edytowano 12 lipca 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 No po opisach kabli nie dowiesz się nic. Chord clearway też jest dobrym kabelkiem. Ale zapewne odyssey dostaniesz u kolegi w podobnej cenie Ale co do opisu dzwieku 4pr to ja się nie zgadzam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 11 lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 Na kable trzeba patrzeć pod kątem jakości materiału , czystość miedzi , z czego izolacja , jak są podane to jakie parametry (rezystancja,pojemność między żyłami) , akurat na opisy jak to "brzmi" to nie zwracam uwagi , gdyż to bajdurzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 11 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: No po opisach kabli nie dowiesz się nic. Chord clearway też jest dobrym kabelkiem. Ale zapewne odyssey dostaniesz u kolegi w podobnej cenie Ale co do opisu dzwieku 4pr to ja się nie zgadzam. A jakbyś opisał porównując 4pr do odyssey 2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 11 lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 (edytowany) 25 minut temu, Kubakk napisał: Na kable trzeba patrzeć pod kątem jakości materiału , czystość miedzi , z czego izolacja , jak są podane to jakie parametry (rezystancja,pojemność między żyłami) , akurat na opisy jak to "brzmi" to nie zwracam uwagi , gdyż to bajdurzenia Chyba ostatnio zaczynam podzielać Twój tok myślenia. A PR Kimbera to bym porównał do VdHul Magnum, którego używałem z 15 lat. Takie wszystko za kotarą. Ale niektórzy lubią trochę złagodzić brzmienie (ostrzejsze) bo się sprzedał. Wydaje mi się, że dobry kabel przeniesie wszystko co się mu poda, bez dodawania (albo raczej odejmowania) ze swej strony. Edytowano 11 lipca 2019 przez Marek Jankowski Edit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lipca 2019 Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 Na kable to nawet nie patrzę pod kątem budowy. Tylko brzmienie. No chyba że chcesz aby było je widać jak na audioshow. To co innego. Ale tak to tylko brzmienie. Moim zdaniem chord jest jaśniejszy bardziej rozdzielczy. Ale kimber akurat z modelem 4pr , 8ki nie pamiętam. Ładnie trafia w melodyjności. Kabel bez wyostrzen. Powiedział bym że nawet bardziej do wyboru w ciemno. Może się nie do końca spodobać ale nie zaszkodzi w systemie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 12 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 (edytowany) Dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć. Pożyczę od kolegi tego chorda odyssey i zobaczę ale z tego co piszesz to może być dobry. Moje aurory z mr780 już same z sobą grają gładko więc trochę jasności im nie zaszkodzi. Ciekaw jestem czy zobaczę różnicę. Edytowano 12 lipca 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 lipca 2019 Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 (edytowany) Myślę iż różnicy brzmieniowej nie "zobaczysz" , co najwyżej usłyszysz Edytowano 12 lipca 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 12 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David 81 Napisano 12 lipca 2019 Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 (edytowany) Witaj obecnie testuję ten amp magnata mr 780 barwę ma ciekawą , jak by co to mam parę kabelków do wypożyczenia kimber 8tc naim nac linn k20 chord odyssey x jak by co to pisz śmiało . Edytowano 12 lipca 2019 przez David 81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2019 Dnia 12.07.2019 o 09:52, David 81 napisał: Witaj obecnie testuję ten amp magnata mr 780 barwę ma ciekawą , jak by co to mam parę kabelków do wypożyczenia kimber 8tc naim nac linn k20 chord odyssey x jak by co to pisz śmiało . Dzięki, póki co pożyczyłem odysseya od @Janusz Duryn jak dojdzie to zamelduję czy coś zmienił i czy to USŁYSZAŁEM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 Dnia 12.07.2019 o 13:59, Janusz Duryn napisał: Chord jest faktycznie jaśniejszy, ale nie idzie to jeszcze w wyostrzenie. Nie tnie ostrością po uszach, ogólnie trzyma całe pasmo w ryzach. Absolutnie się zgadzam. Tu jasność nie idzie w agresję! Nie wiem na ile byście się dodadali bo to nie tanie kable ale ten kimber TC od kolego też by można było sprawdzić. Zacny kabelek. Jaśniejszy od serii PR. Z dobrą izolacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 15 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 W oczekiwaniu na przesylkę mam jeszcze pytanie, czy można spróbować z tymi kablami ( kimber 4pr i chord odyssey) podłaczenia w bi wiring-u? Aurory mają podwójne terminale a magnat pojedyncze ale tak chyba też można? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 lipca 2019 Można też tak kombinować. Ale moim zdaniem bi wiring nic nie wnosi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 18 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 No i podłączyłem kable. Późno było i nie mogłem sobie na zbyt wiele pozwolić ale z całą pewnością mogę stwierdzić że słychać pomiędzy tymi kablami różnicę. Rzeczywiście chord gra jaśniej i troszkę szczuplej na basie lecz nie są to jakieś duże różnice i co ciekawe zaraz po podłączeniu chord grał nijak, tak po godzinie dopiero zacząłem dostrzegać różnice. Muszę dłuższą sesję zrobić. Największy kłopot z przepinaniem kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 Eureka! Są różnice w kablach rzędu kilku procent na tle całego systemu? Są. No i dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 18 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 Dużo ludzi wręcz wyśmiewa się z tych co twierdzą, że kable coś zmieniają dlatego chciałem się sam przekonać jak to jest ale tak jak piszesz to jest kilka procent. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 @Nowy123 po godzinie bo się lampy rozgrzały dlatego przy wzmakach czy to lampowych czy hybrydowych ciężko jest ocenić np. kable z uwagi na ten skok jakości brzmienia z uwagi na rozgrzewanie ... Mój patent to rozgrzewanie wzmaka źródłem z tv , czyli leci sobie coś w tv , dźwięk idzie a dopiero po określonym czasie załączam muzykę , inaczej ten mały % jest nie do sprawdzenia , gdyż różnica dźwięku na zimnych i nagrzanych lampach jest większa niż % jaki dają kable (to oczywiście moja opinia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts