Karol64208 Napisano 9 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Dnia 6.11.2021 o 22:33, Chyba Miro 84 napisał: Troche Ci @Karol64208 zazdroszczę dostępu do konstrukcji tego typu zanim "ujrzy światło dzienne" dla przecietnego odbiorcy. Pozdr. Bardziej mnie cieszy słuchanie muzy odtwarzanej przez ten preamp . Czekam na oryginalny, jestem zapisany na liście. Ostatnio dokonali korekty w parametrach po przetestowaniu już zmontowanych, na plus. Pozdr. P.S. Mieszkasz w U.K. to może umówimy się na spotkanie i będziesz miał okazję posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 2 minuty temu, Karol64208 napisał: Mieszkasz w U.K. to może umówimy się na spotkanie i będziesz miał okazję posłuchać. Dziekuje za propozycję👍 kto wie... może kiedyś odezwę się w sprawie spotkania. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 (edytowany) Witam, są już pierwsze fotki , jak wygląda PRM-B Pozdr. Jeszcze nie wiem który kolor mi się trafi Edytowano 22 listopada 2021 przez Karol64208 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 (edytowany) Co to za serduszka pojawiają się, czyżby to był portal randkowy 😀 Sorry , to jakieś nowe znaczniki polubień, dzięki @Chyba Miro 84 Pozdr. Miałem wstawić nowy obrazek, tym razem czarny Edytowano 22 listopada 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Ładne Ileż to będzie kosztować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 To co jest podane w sklepie to £ 4,750.00. Pierwsza partia będzie miała obniżoną cenę, jeszcze nie wiem ile, mają podać. Przypuszczam że będzie to kilka , kilkanaście %. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 24 minuty temu, Karol64208 napisał: To co jest podane w sklepie to £ 4,750.00. A myślałem że mam dość bogatą wyobraźnię 🤣 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: A myślałem że mam dość bogatą wyobraźnię Może cena szokuje, ale i dźwięk w porównaniu z innymi to kilka półek wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 9 minut temu, Karol64208 napisał: Może cena szokuje, ale i dźwięk w porównaniu z innymi to kilka półek wyżej. Karol , lubię Cię , ale błagam , daj sobie spokój z tymi sloganami , bo bardziej szkodzisz temu sprzętowi niż go promujesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 16 minut temu, Karol64208 napisał: ale i dźwięk w porównaniu z innymi to kilka półek wyżej Cóż ... Ileż razy to można usłyszeć, przeczytać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: Cóż ... Ileż razy to można usłyszeć, przeczytać na pewno wiele razu czytałeś te slogany . Z moich doświadczeń i testów powinienem napisać że jest to najwyższa półka, ale nie piszę zostawiam to dla Tych co go będą słuchać. Dla tego też ma wbudowany między innymi Spectrum Analyser . @tomek4446 też Ciebie lubię i rozumiem twoją dygresję, po przejściach jakie miałeś ze swoim sprzętem, cena też powala na kolana , ale czy jest adekwatna do sprzętu ? Na to pytanie sam odpowiesz. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Karol , by była jasność , nie mam nic do ceny , jest jaka jest , znam i słyszałem droższą elektronikę , i nie w tym rzecz. Takie pisanie o klasie ,półce dwie , dziesięć wyżej tak naprawdę nikomu nic nie mówi. To taki , przepraszam , ale idiotyczny slogan. Bo o np. kilka półek od czego ? By tak pisać trzeba podać najpierw punkt odniesienia , bo inaczej to puste słowa. Bo nie wiemy czy wychodzimy z Toppinga D50 , czy z Chorda Dave. A na koniec , pisanie o klasie brzmienia czegokolwiek w oderwaniu od reszty systemu , to delikatnie mówiąc nadużycie. Odsłuchy zlotowe to ewidentnie udowodniły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 (edytowany) A ja mam problem z ceną. Pierwszy produkt firmy... O ile się nie mylę. No ale to kwestia wyboru modelu biznesowego. Zobaczymy za 3,4 lata... Edytowano 22 listopada 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 30 minut temu, tomek4446 napisał: Takie pisanie o klasie ,półce dwie , dziesięć wyżej tak naprawdę nikomu nic nie mówi dla tego też ocenę pozostawiam innym. Piszę tylko o tym co ja o tym sądzę i jak wypadały porównania z innymi preampami. Przez kilkanaście miesięcy miałem okazje przesłuchać / przetestować sporo różnych preampów i różniących się w cenie, nie obejmowało to tych preampów tanich dlatego są takie moje wnioski. Testy zawsze były na tych samych kolumnach i wzmacniaczach mocy tranzystor / lampa. Czasami miałem też inne kolumny , ale moja opinia dotyczy tylko tych używanych przy testach. 38 minut temu, tomek4446 napisał: Odsłuchy zlotowe to ewidentnie udowodniły. Nie miałem okazji być na zlocie / odległość /, ale testowanie sprzętu na plikach muzycznych czy z streamingu to raczej nie jest dobra rekomendacja dla sprzętu . Ważne że dobrze się bawiliście i to jest najważniejsze 😀. Tomek, pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 28 minut temu, Fafniak napisał: Pierwszy produkt firmy... O ile się nie mylę. nie mylisz się, wiem że następne modele są na etapie końcowych testów, a także są już projektowane obudowy. Zobaczymy co przyszłość przyniesie. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 (edytowany) Dnia 22.11.2021 o 20:24, tomek4446 napisał: By tak pisać trzeba podać najpierw punkt odniesienia , bo inaczej to puste słowa. Postaram się o zobrazowanie. Testując inne preampy phono wydobywany dźwięk i wrażenia słuchowe to jak byś słuchał przez grubą kotarę, dźwięk jest ograniczony, mglisty w porównaniu z tym Phono HD, nie mówiąc o dynamice. Nawet kolumny słabsze / te popularne / często tutaj opisywane grały o wiele lepiej z tym preampem Phono HD, niż testowane preampy Phono z lepszymi kolumnami, jak to opisałem powyżej. Porównać to można z obrazem SD i HD, taka jest różnica. Pozdr. Edytowano 24 listopada 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Raczej SD vs fHD Secam i Pal to zupełnie coś innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 (edytowany) 5 minut temu, Fafniak napisał: Raczej SD vs fHD tak, masz rację. Już zapomniałem Poprawiłem. Edytowano 24 listopada 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Dnia 22.11.2021 o 20:56, Karol64208 napisał: Dla tego też ma wbudowany między innymi Spectrum Analyser . Ma też zasilacz impulsowy (smps). Może ta nowalijka robi robotę. Kolegom z forum zasilacze smps zakłócały, a tu proszę. W preampie takie cudo. Ciekawe podejście. Wiadomo, że tradycyjne trafo sieje strasznie polem EM. Tu z kolei trafo nie sieje ale tranzystory kluczują w zasilaczu. Kompromis? Oby nie zgniły @Karol64208 to nie Ty negowałeś stosowanie filtrów EMI na wejściu zasilaczy ? Może listw z filtrami? Tak coś kojarz,ę, a tu w preampie to co jest? Mały Szafnerek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 52 minuty temu, MariuszZ napisał: Tu z kolei trafo nie sieje ale tranzystory kluczują w zasilaczu. Kompromis? Oby nie zgniły żaden kompromis, zasilacze są odpowiednio filtrowane wew. i z zewnątrz. Zlecono specjalny projekt zasilaczy dla tego preampa. Żadnych zakłóceni, brumy, przydźwięku itd. ......cisza. 55 minut temu, MariuszZ napisał: to nie Ty negowałeś stosowanie filtrów EMI na wejściu zasilaczy nie negowałem a wręcz mówiłem aby dobierać filtr EMI do odpowiedniego obciążenie bo w przeciwnym wypadku nie spełnia swojej funkcji. Podobnie z listwami, bo co nam przyjdzie z filtrów na wejściu od strony zasilania listwy jak do tej listwy podłączymy urządzenie które powodują zakłócenia , jak już to indywidualne filtry dobrane pod dany zakres obciążenia w urządzeniach. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Wypada się pochwalić , może to egoistyczne, no ale... Dotarł do mnie już w oryginalnej obudowie preamp. Postaram zrobić więcej fotek, ale później. Teraz chwila na odsłuch i jak ma się to do prototypu. Pozdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Chwila przerwy w słuchaniu kolejna fotka z inną funkcją wyświetlacza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Ostatnio zauważyłem swietne wizualizacje na wyswietlaczu. Fajne 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) To jest oscyloscop dla L i R kanałów. Pokazuje jaki ma przebieg dźwięk dla całego pasma. Fajne Odkryłem to jak podłączyłem go, nic nie pisali ani nie mówili na ten tema. Niespodzianka Edytowano 28 listopada 2021 przez Karol64208 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 11 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 Wczoraj dostałem do testów nowy wzmacniacz lampowy. Ma też wejście na końcówkę mocy dla preampa o którym pisałem wcześniej. Nie będę się skupiał na brzmieniu, musiał podołać wymaganiom preampa i to robi bez najmniejszego problemu. Istotą tego postu jest cisza w głośnikach jaka panuje, nawet jak ucho się przytka do samego głośnika, tylko delikatny szelest na wysoko tonowym głośniku, nie jest to szum !!! Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts